Kibritçi Kız Müzikali, "En İyi Çocuk Tiyatrosu" Seçildi - Son Dakika
Güncel

Kibritçi Kız Müzikali, "En İyi Çocuk Tiyatrosu" Seçildi

Mayıs ayı sonuna kadar sahnelenecek Kibritçi Kız Müzikali 23-24-25 Ocak tarihlerinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 31 Ocak'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahnelenecek.

05.01.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun Kibritçi Kız Müzikali, yeni bir ödül daha alarak ödül sayısını dörde çıkardı. Kibritçi Kız Müzikali, Türkiye Gezginler Derneği'nin seçimiyle "2015 Yılının En İyi Çocuk Tiyatrosu" oldu. Kibritçi Kız Müzikali'nin yeni ödülüyle birlikte Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun toplam ödül sayısı da 11'e yükseldi.

2003 yılından bu yana 1000'e yakın oyunla Türkiye'nin dört bir yanından 600 bin çocuğu tiyatroyla buluşturan ve aldığı ödüllerle başarısını kanıtlayan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 13. yılında çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Kibritçi Kız Müzikali, tüm coşkusuyla çocukların karşısında!

"Kibritçi Kız Müzikali", tiyatro oyun yazarı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından, Hans Christian Andersen'in ünlü masalından yola çıkılarak hazırlandı. Hasan Erkek'in aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği oyun 5 yaş ve üzeri izleyicilere sesleniyor.

2013-2014 sezonu içinde 39. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri kapsamında "En İyi Çocuk Oyunu Ödülü", Tiyatro Seyircileri Derneği Direklerarası Ödülleri kapsamında "Müzikal Yapım Ödülü" ve 2014 yılında ise Tiyatro Gazetesi tarafından "En İyi Yapım Ödülü"ne layık görülen Kibritçi Kız Müzikali, son aldığı ödülle ödül sayısını dörde çıkarmış oldu.

Sokaklarda akordeon çalıp şarkı söyleyerek kibrit satan bir kızın hikayesini anlatan müzikal, yaşama sevinci, dostluk ve dayanışmayı teatral bir dille minik izleyicilere aktarıyor. Müzik, dans, mim, jonklörlük ve resim sanatlarını bir arada sunan müzikal, aynı zamanda sokak çocukları konusunda farkındalık yaratmayı da amaçlıyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali'ni alışılmışın dışında mutlu bir son ile bitirerek, izleyicilere farklı bir sahne uyarlaması sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kibritçi Kız Müzikali, 'En İyi Çocuk Tiyatrosu' Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement