Kiçir Göleti, amatör balıkçıların yeni adresi - Son Dakika
Ekonomi

Kiçir Göleti, amatör balıkçıların yeni adresi

Kiçir Göleti, amatör balıkçıların yeni adresi Simav'ın Kiçir köyünde hizmete açılan sulama göleti tarıma verdiği desteğin yanı sıra turizm projeleriyle de hizmet vermeye başladıKÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ'ın eteklerindeki Kiçir Göleti, tarım...

03.07.2019 20:38  Güncelleme: 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kiçir Göleti, amatör balıkçıların yeni adresi

Simav'ın Kiçir köyünde hizmete açılan sulama göleti tarıma verdiği desteğin yanı sıra turizm projeleriyle de hizmet vermeye başladı

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ'ın eteklerindeki Kiçir Göleti, tarım alanlarının genişlemesine ve tarımsal ekonominin gelişmesine önemli katkı sağlarken, amatör balıkçıların da yeni adresi oldu.

Kiçir Köyü Muhtarı Rauf Buhan, "Kiçir Göleti, Akdağ'ın bin 200 rakımlı bir yerinde yapılarak geçen yıl hizmete girdi. Göletimiz 30 hektarlık alanda yaklaşık 2 milyon metreküp sulama kapasitesine sahip olup, 5 bin dekarlık alanı sulamaktadır. 56 adet hidrantla köyümüzün tamamı sulamaya açılmış durumdadır. Köyümüz halkı, 2018 yılından önce orman işleri ile geçimini sağlıyordu, 2018 verilerine göre, vatandaşlarımız 977 dekarlık alanda buğday üretimi yapmakta iken, bu gün bin 300 dekarlık bir alanda bitki üretimi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle 400 dekarlık fiğ, kornişon turşuluk salatalık, 400 dekar yonca olmak üzere 2 bin 100 dekarlık alanda tarım çalışması yapılmaktadır. Göletimizdeki suyun taşınması için 18 bin metre kapalı sistem sulama kanalı yapıldı" dedi.

Muhtar Buhan, tarımsal çalışmaların yanı sıra, gölet ve çevresindeki ormanlık alanda turizme yönelik projelerin hazırlandığını belirtti. Buhan, "Göletimizle ilgili diğer projeler kapsamında, uzman kişilerle yapmış olduğumuz görüşmelerle, doğa kamp merkezi haline getirmeyi düşündük. Bu konuda Bakanlık düzeyindeki araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede öğrencilerimize, trekking, doğa sporları, tırmanma, kano, kürek yarışları gibi alanlardaki proje çalışmalarımız ve yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca yamaç paraşütü ile ilgili olarak, yamaç paraşütü kulübü başkanı Celal Akbulut'un önderliğinde çalışma başlattık. İnşallah Kiçir'deki bu alanı, yalnız Türkiye'den değil dünyanın her yerinden sporcuların gelebileceği bir cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Amatör olta balıkçısı Şevket Yüksel, "2019 olta balıkçılı sezonun Simav'ın Kiçir göletinde açtık. Balık popülasyonu çok iyi, tüm vatandaşlarımızı Kiçir köyüne bekliyoruz. Kiçir köyüne gelen misafirlerimizden ricamız, çevreyi temiz tutmaları, orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları ve limit altı balıkları mutlaka geriye gölete bırakmaları. Tüm balıkçı arkadaşlara 2019 sezonunun hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Amatör olta balıkçısı Cemal İncekulak, "Simav'ın Akdağ yaylasının eteklerinde Kiçir Göleti'nde balık sezonunu açtık. Yakaladığımız balıkların fotoğraf ve görüntülerini aldıktan sonra tekrar göle geri bırakıyoruz. Limit altı küçük balıkları da suya iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Amatör olta balıkçısı Hasan Sarpaşan da, "Kiçir Göleti doğa harikası, mükemmel bir yer. Balık sezonun burada açtık. Burası çok güzel ve oksijen deposu olan doğal bir bir güzellik. Tüm balıkçılarımızı ve doğaseverlerimizi Kiçir Göleti'ne bekliyoruz" dedi.

Kiçir Göleti, amatör balıkçıların yeni adresi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kiçir Göleti, amatör balıkçıların yeni adresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement