Kick Boksçu Hemşire Duygu Turan Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

Kick Boksçu Hemşire Duygu Turan Avrupa Şampiyonu Oldu

Kick Boksçu Hemşire Duygu Turan Avrupa Şampiyonu oldu Turan, "1 yıl boyunca o rakiplerle karşılaşmayı bekledim" Turan, "Ülkeme İstiklal Marşı okutmayı istiyorum"İSTANBUL - Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşirelik görevine devam eden Kick Boks milli sporcusu Duygu...

26.10.2018 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kick Boksçu Hemşire Duygu Turan Avrupa Şampiyonu oldu

Turan, "1 yıl boyunca o rakiplerle karşılaşmayı bekledim"

Turan, "Ülkeme İstiklal Marşı okutmayı istiyorum"

İSTANBUL - Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşirelik görevine devam eden Kick Boks milli sporcusu Duygu Turan, Slovakya'da Avrupa Şampiyonu oldu. Geçen sene çeşitli nedenlerle diskalifiye edildiğini ifade eden Turan, "1 yıl boyunca o rakiplerle karşılaşmayı bekledim" dedi.

Slovakya'da 13-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Kick Boks Avrupa Şampiyonasına 53 Türk sporcu katıldı. Sporcular 3 altın madalya, 7 gümüş madalya ve 12 bronz madalya kazanarak ülkemize geri döndü. Bir kez Dünya şampiyonu olan Duygu Turan, Slovakya'da dördüncü kez Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. Geçen sene önde olduğu halde çeşitli nedenlerle diskalifiye edilen Turan, bu seneki şampiyonada geçen senenin şampiyonu olan Macar rakibini nakavt ederek Slovakya'da İstiklal Marşı'nı okuttu.

Sporcular arasında en ilgi çeken isim olan Duygu Turan, aynı zamanda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşirelik görevine devam ediyor. Hemşirelik mesleğini büyük bir aşkla yapan Turan, kısıtlı zamanında yoğun antrenmanlar yaparak Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına hazırlanıyor. Ülkemizi Dünya ve Avrupa arenasında temsil eden 25 yaşındaki hemşire Duygu Turan, her geçen gün yeni bir başarıya imza atıyor.

"Ülkeme İstiklal Marşı okutmayı istiyorum"

Hem çalışıp hem spor yapmanın oldukça zor olduğunu ifade eden Turan, "Çünkü hemşirelik hepimizin bildiği gibi çok zor bir görev, nöbet tutmak zorundayım. Bir gün içerisinde 16 saat nöbet tuttuğumda sabah antrenmanlarımı yapıyorum. Antrenmandan yorgun argın çıkıyorum. Akşam tekrar işe gitmek zorunda kalıyorum. Hiç uyuyamıyorum, dinlenemiyorum. Sabah işten çıkıp antrenmana gitmek zorunda kalıyorum. Bu benim çok yorucu. Spor hayatımı etkiliyor fakat sporda başarılı olmayı çok istiyorum. Ülkeme İstiklal Marşı okutmayı istiyorum. Altın madalya ve kupayı getirmek istiyorum. Bu yüzden çok çaba harcadım. Bu süreci altın madalya ve kupayla taçlandırdım" dedi.

"Nöbetlerimi benim daha iyi antrenman yapabileceğim şekilde ayarlayıp destek oldular"

Bu süreçte çok destek gördüğünü dile getiren Turan, "Hastane yönetiminin, il sağlık müdürümüzün gerek hastanemizin başhekimi, sorumlu hemşirem ve diğer arkadaşlarımın çok büyük desteği oldu. Bu süreçte nöbetlerimi benim daha iyi antrenman yapabileceğim şekilde ayarlayıp destek oldular. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"1 yıl boyunca o rakiplerle karşılaşmayı bekledim"

Geçtiğimiz sene düzenlenen Dünya Şampiyonasında gereksiz sebeplerle diskalifiye edildiği söyleyen Turan, "2017 yılında Dünya Şampiyonası için yine çok hazırlanmıştın. Maça gittik. Ben Bulgar rakibimle ikinci maçı yaparken son raunda kadar 3-0 öndeydim. Maçı ben kazanacaktım ama biz üzerimizde oynanan oyunlar sayesinde gereksiz sebeplerle 3-0 öndeyken diskalifiye edildi. 1 yıl boyunca o rakiplerle karşılaşmayı bekledim. Geçen sene diskalifiye olduğum rakibimi nakavt ettim. İkinci maç İsviçreli rakibimle oldu. 3-0 kazandım. Son maçta geçen sene ben elendikten sonra şampiyon olan Macar rakibimleydi. Macar rakibimi de nakavt ederek şampiyon oldum. Bu yüzden ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Çok mutluyum" dedi.

"Maddi bir desteğe ihtiyacım var"

Önümüzdeki sene dünya şampiyonası olduğunu hatırlatan Turan "Dünya şampiyonasına hazırlanmaya başlayacağız. Bunun yanında maddi bir desteğe de ihtiyacım var. Bu desteği de bulamadığımız için çalışmak zorundayım. Hemşirelik hayatıma devam edeceğim. Aynı zamanda mesleğimi de seviyorum. Burası benim için ayrı bir dünya. Spor ayrı bir dünya. İkisini de yürütmeye çalışacağım. Elimden geleni yapacağım" dedi.

Kick Boksçu Hemşire Duygu Turan Avrupa Şampiyonu Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kick Boksçu Hemşire Duygu Turan Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement