Kıdemli Albay Sarı 'Sessiz Çığlık' Eyleminde - Son Dakika
Güncel

Kıdemli Albay Sarı 'Sessiz Çığlık' Eyleminde

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, emekli askerler ve eşlerinin oluşturduğu, İşçi Partililerin destek verdiği 'Vardiya Bize Platformu' üyelerinin düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemine Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı da katıldı.

21.06.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, emekli askerler ve eşlerinin oluşturduğu, İşçi Partililerin destek verdiği 'Vardiya Bize Platformu' üyelerinin düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemine Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı da katıldı. Albay Sarı, "Bir gün bizi yargılayanlar mahkemeler karşısına çıkarak hukuksuzluklarının diyetini ödeyecekler. Hukuksuzluklar o kadar çok ki onları söylemeye kalksam zaman yetmez. Bizler, cezaevlerinde resmen ölüme terk edildik" dedi.

Balyoz Davası'nda 16 ile 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılan emekli ve muvazzaf amiral, general, yüksek rütbeli subayların tahliyeleri üzerine, ailelerinin oluşturduğu 'Vardiya Bizde Platformu'nun 90 haftadır ülke genelinde sürdürdüğü 'Sessiz Çığlık' eylemi Marmaris Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Cezaevinden yeni çıkan Balyoz hükümlüsü Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı da eyleme ailesiyle geldi. Arkasında 'Hasdal' önünde 'Asrın iftirası' yazılı beyaz tişört giyen Sarı'ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Eyleme katılanlar 'Savaşmadan komutanlarını tek esir veren ülke Türkiye', 'Ya tam bağımsız Türkiye ya ölüm', 'Hukuksuzluklar son bulsun' ve 'direne direne kazanacağız' pankartları taşıdı. Soma'da ve cezaevlerinde hayatlarını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Kurmay Başkanlığı görevini yürütürken tutuklanan Kurmay Kıdemli Albay Sarı, gruba hitaben konuşma yaptı. Cezaevlerinde yaşamını yitiren ve çeşitli hastalıklara yakalanan askerlerin isimlerini tek tek okuyan Kurmay Kıdemli Albay Sarı, "Bir gün bizi yargılayanlar mahkemeler karşısına çıkarak hukuksuzluklarının diyetini ödeyecekler. Hukuksuzluklar o kadar çok ki onları söylemeye kalksam zaman yetmez. Bizler, cezaevlerinde resmen ölüme terk edildik. Cezaevlerinde birçok arkadaşımı kaybettim. Bazı arkadaşlarımın evlatları büyüdü, akrabaları öldü. O tarifsiz acıları bizlere yaşatanlar bir gün gelecek mahkemeler önünde hesap verecektir. Bu komploları düzenleyen güçleri tüm dünya biliyor ve bununla ilgili çeşitli raporlar hazırladılar. Bizler, artık bu karanlık güçlere karşı mücadele vereceğiz. Bunların deşifre edilerek mahkeme önlerine çıkarılması için alnımız dik mücadele olacaktır. Bizleri çeşitli komplolarla cezaevlerine koyanlar hakkında avukatlarımız aracılığıyla şikayetlerde bulunduk. Mahkemeler bu şikayetlere kovuşturmaya yer yoktur kararı verdiler. Bu kararları veren mahkemeler sizlerin vicdanınız nerede?, Hiç mi vicdanınız yok? Bir gün geldiğinde bizi hukuksuzca yargılayanlar mahkeme karşısına çıkarak bunun diyetini ödeyecekler. Bundan sonra asıl mücadelemiz başlamıştır" dedi.

Kurmay Kıdemli Albay Sarı'nın konuşması sonrası eyleme katılanlar 'Ya İstiklal ya Ölüm' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı, 10'uncu Yıl Marşı'nı okudu. Topluluk daha sonra sessizce dağıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıdemli Albay Sarı 'Sessiz Çığlık' Eyleminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor
    17:09 Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor

    Hollanda'nın Lisse kentinde her yıl düzenlenen Tulipmania (Lale Çılgınlığı) etkinliği, lalelerin rengarenk ışıltısını ve baharın keyfini çıkarmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

  • Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi
    17:09 Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi

    Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan Kral Sejong'un bronz heykeli yıllık temizliği yapıldı.

  • Demir Kubbe: Özellikler, Fiyat, Füze Maliyeti ve Kullanan Ülkeler
    17:09 Demir Kubbe: Özellikler, Fiyat, Füze Maliyeti ve Kullanan Ülkeler

    Demir Kubbe, İsrail'in kısa menzilli roket ve topçu mermilerine karşı geliştirdiği gelişmiş hava savunma sistemidir. 2011 yılından bu yana hizmette olan bu sistem, Gazze Şeridi ve Lübnan sınırından atılan roketlere karşı yüzde 90 başarıyla durdurma sağlamıştır. Demir Kubbe'nin özellikleri, fiyatı, füze maliyeti ve kullanan ülkeler hakkında tüm detayları paylaşıyoruz. Ayrıca İsrail, Demir Kubbe'yi daha da geliştirerek deniz platformlarında kullanmayı ve gaz platformlarını koruma altına alacak şekilde entegre bir savunma ağı kurmayı hedefliyor.

  • Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı
    17:08 Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı

    Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Zehra Oluçay, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçmaya çalışırken düşen yaşlı kadın, başını apartmanın merdivenlerine vurarak yaralandı. Komşularının yardımıyla köpeklerden kurtulan Oluçay, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Olayın ardından Oluçay ve mahalle muhtarı, yetkililerin sahipsiz köpekler konusunda önlem almasını talep etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti
    17:06 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk protokol ziyaretini, Antalya Valisi Hulusi Şahin'e gerçekleştirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek'e görevinin ikinci döneminde başarılar dilerken, Başkan Böcek de Antalya için azimle, gururla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    17:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i makamında ziyaret ederek, Büyükşehir ve Mezitli Belediyeleri'nin iş birliğini güçlendirmek amacıyla görüş alışverişinde bulundu. Yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirildi.

  • Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi
    17:02 Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için başkent Ankara'da ödül töreni düzenledi. Törende Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, yarışmanın önemine vurgu yaparak, Türkiye-AB ilişkilerinin süreçlerden geçtiğini belirtti.


Advertisement