Kılıçdaroğlu '77 Milyon Vatandaş Fişlendi' İddiasını Yeniledi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu '77 Milyon Vatandaş Fişlendi' İddiasını Yeniledi

Kılıçdaroğlu \'77 Milyon Vatandaş Fişlendi\' İddiasını Yeniledi

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

17.03.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bir iddianameden bölümler okuyan Kılıçdaroğlu 77 milyon vatandaşın fişlendiğini iddia ederek, "Elimde bir iddianame var. Mağdur Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi. Savcı diyor ki Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın ülke genelinde herkese ait istihbarat bilgilerini sanal ortamda detaylı veri analizi DEVA-1 ve 2 programıyla topladığı bunun içinde ülkedeki herkese ait istihbarı kişisel bilgilerin bulunduğu. Suç neymiş kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek. Bazı polisler girmişler, Erdoğan ile ailesi ile ilgili olarak da bilgi toplamışlar. 17- 25 Aralık'tan sonra oluyor. Ondan önce çok iyiydi. Her türlü bilgiyi veriyorlardı. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ndeki verileri de çok iyi kullandıklarını biliyoruz. Oradan bazı dosyaların AKP Genel Merkezi'ne de gittiğini de çok iyi biliyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Milli irade demokrasi diyorlar ya Raşit Tükel'i İstanbul Üniversitesi'ne rektör olarak atayacaklar mı atamayacaklar mı? Göreceğiz" dedi.

"İŞSİZLİK YÜZDE 10.9 ÇIKTI. SON 4 YILIN EN YÜKSEK RAKAMI"

TÜİK işsizlik rakamlarının son 4 yılın en yüksek rakamı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye iyi yönetilmiyor. TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı, oran yüzde 10.9 çıktı. Son 4 yılın en yüksek rakamı. 1994'te kriz yaşamıştık o zaman işsizlik oranı yüzde 8.1'di. 2001'de ekonomik kriz yaşamıştık hani şu yazar kasanın atıldığı dönem. Yüzde 8.3. Türkiye genelinde 5 milyon 629 bin işsizimiz var. Her 5 gençten biri işsiz, oran kadınlarda daha yüksek. Suriye'den gelenlere iş vereceğiz dediler. Sen önce kendi vatandaşına iş ver. Parlamento'ya yeni bir kanun tasarısı sevk etmişler. Davutoğlu'nun imzası var. yabancılar iş vereceğiz diye. Bu iktidar senin iktidarın değil. Kendi çocuklarına iş veren bir iktidardır. Görüşünü değiştir. Senin için,iktidar CHP iktidarıdır" diye konuştu.

"DÜNYADA DOLAR BOLKEN BURAYA GELİNDİ, ŞİMDİ CİLALARI PARÇA PARÇA DÖKÜLÜYOR"

Doların yükselişi üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Dünyada dolar bolken buraya gelindi, şimdi cilaları parça parça dökülüyor. Önümüzdeki dönem çok daha dikkatli bir sürece gireceğiz ve dikkatle izleyeceğiz. Göreceğiz hep beraber" ifadelerini kullandı.

"MERKEZ BANKASI NEDENİYLE OLUYOR' DENİLEBİLİR, O DA KOCA BİR YALAN"

İşsizlik ve doların yükselişinin MB'nın politikalarına bağlı olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Neden Hindistan'da Brezilya'da işsizlik oranı daha düşük? Meksika yüzde 4.5, Endonezya 5.9, Amerika 5.5, İngiltere 5.7 bu gösteriyor ki Türkiye iyi yönetilmiyor. 'Merkez Bankası nedeniyle oluyor' denilebilir, o da koca bir yalan. Büyümeye bakalım Hindistan son çeyrek yüzde 7.5, Endonezya yüzde 5.01 Türkiye yüzde 1.7. Bu neyi gösteriyor Türkiye'nin iyi yönetilmediğini gösteriyor. İşte sizin vizyonunuz bu kadar. Nokta kadar vizyon yok sende" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN VATANDAŞLARI SENİN MÜŞTERİN Mİ BURAYI ÇİFTLİK GİBİ YÖNETECEKSİN?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Devlet şirket gibi yöneteceğiz diyorlar sıra ona geldi çünkü hukuk nedir devlet tecrübesi nedir bilmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti sizin babanızın çiftliği mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları senin müşterin mi burayı çiftlik gibi yöneteceksin? Türkiye'yi şirket gibi yönettikleri için fabrikaları yandaşlarına haraç mezat peşkeş çektiler. Aslında itirafta bulundu 'Şimdiye kadar şirket gibi yönetiyorduk'. İtiraf ettiler. Zaten öyle yönetiyorlar. O yüzden bu kadar işsiz var. Devletin kasalarını çocuklarının yatak odalarına taşıdılar" diye konuştu.

"VATANDAŞI MÜŞTERİ DEVLET MEMURLARINI DA KENDİ PERSONELİ OLARAK GÖRMEYE BAŞLADILAR"

Kılıçdaroğlu, "Vatandaşı müşteri devlet memurlarını da kendi personeli olarak görmeye başladılar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Siyasal iktidarlar devlet olmak için değil devleti yönetmek için gelirler. Hukukun üstünlüğü içerisinde" dedi.

"SON ÜÇ AYDA MERKEZ BANKASI'YLA 90 MİLYAR LİRALIK YÜK YÜKLEDİLER"

Doların yükselmesinin 90 milyarlık yüke mal olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Son üç ayda Merkez Bankası'yla 90 milyar liralık yük yüklediler. Kim karlı, İsviçre'deki bankalarda parası olanlar karlı. Bakkal Mehmet efendi memur, işçi, emekli bunlar bedel ödüyorlar. Faiz lobisi diyorlar lobinin, şirketin başkanı sensin zaten. Devleti şirket gibi yönettiler" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN VASİYET YAZISI'

Atatürk'ün vasiyetine değinen Kılıçdaroğlu "Bir kaçak saray olayı var. Orda oturan kişiyi de biliyorsunuz. Ankara Mimarlar Odası sarayla ilgili olağanüstü çaba harcadı. Atatürk Orman Çiftliği'yle ilgili 'Atatürk'ün vasiyetine aykırı yapılıyor' dediler. Devlet Arşivleri, 'Bizde yazı bulunmamaktadır' diye mahkemeye yazı gönderdiler. Atatürk'ün bağışladığı yazı bu ve bu yazı Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nden. Trabzon'dan Başbakanlığa yazı yazarak AOÇ'yi hazineye hibe ediyor. Nasıl kullanılacağı da var" dedi.

"EN BÜYÜK HEDİYEM OLMAK ÜZERE TÜRK MİLLETİNE CANIMI VERECEĞİM" DİYOR"

Kılıçdaroğlu vasiyetin devamına ilişkin şu ifadelere yer verdi: "İsmet İnönü Atatürk'e 'Teşekkür ederiz' diye bir yazı yazıyor. Atatürk ise İnönü'ye gönderdiği telgrafta şunları söylüyor: Mevzu bahis olan hediye yüksek Türk milletine benim asıl vermeyi düşündüğüm hediye karşısında hiçbir kıymete haiz değildir. Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim" diyor bu belge mahkemeye hangi gerekçe ile gönderilmiyor."

"EN AZINDAN ATATÜRK'E BİR RAHMET OKUTUR İNSAN. CANIMI VERİRİM DİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı. Mustafa Kemal Atatürk'ün çabalarını biliyoruz. O günün genç askerlerine 'size ölmeyi emrediyorum' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Diyanet Vakfı, camilerde hutbe indiriyor, güzel bir şey yapıyor. Ama bir şeyi yapmıyor, en azından Atatürk'e bir rahmet okutur insan. Canımı veririm diyor Türkiye için ve siz onu görmezden geliyorsunuz" dedi.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ BAŞINDA OLAN KİŞİYE SESLENİYORUM BÜTÜN DEVLET BÜYÜKLERİNE RAHMET OKUTMAK ZORUNDASINIZ"

Kılıçdaroğlu, "Başındaki kişiye söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının başında olan kişiye sesleniyorum. Bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına okutmak zorundasınız. Sen acaba mal varlığını bu millete adadın mı? Sen bu millet için mücadele ettin mi? Koltuğunda oturuyorsan o oturduğun koltuk da Mustafa Kemal'in sayesinde" dedi.

"SAYIN DAVUTOĞLU: FİDAN NE ZAMAN MİT MÜSTEŞARLIĞINA ATANDI 5 YILI DOLDU MU DOLMADI MI AÇIKLASIN"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasından sonra tekrar görevine dönmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Gitti parasını yatırdı, temayül yoklamasına girdi, girebilir ama dönmek istiyorum dedikten sonra ertesi gün görevinin başına geliyorsa orda dur diyeceğiz. Kanun sadece senin için değil. Sen o kurumu yıpratıyorsun. O kurumda, 5 yıl geçmeden tekrar görevlerine dönemiyorlar. Sayın Davutoğlu'na açık bir çağrıda bulunuyorum. Sayın Hakan Fidan ne zaman MİT Müsteşarlığına atandı 5 yılı doldu mu dolmadı mı açıklasın" diye konuştu.

"77 MİLYON İNSAN SENİN İKTİDARIN DÖNEMİNDE FİŞLENDİ Mİ, FİŞLENMEDİ Mİ"

Geçen hafta grup toplantısında yaptığı konuşmada "Davutoğlu'nu görürseniz sorun 77 milyon yurttaşı fişlendi mi fişlenmedi mi?" sorusunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir gazeteci sormadı. Şu söylendi: Hangi sorunun, hangi gazeteci tarafından sorulacağı önceden programlanıyor. Davutoğlu'nun önüne öyle çıkarılıyor. Eğer bu yapılıyorsa Davutoğlu o koltuğu derhal bıraksın. Artık bu ülkede Davutoğlu'na adam gibi soru sorma cesaretine sahip gazeteciler istiyoruz. Bize her türlü soruyu sorarlar hakları zaten. Davutoğlu'na Erdoğan'a gelince soru sormayalım. Niçin? Acaba açığa düşer mi diye. Açık ve net sordum: 77 milyon insan senin iktidarın döneminde fişlendi mi, fişlenmedi mi diye. E bugün açıklayalım artık" açıklamasında bulundu.

"ELİMDE BİR İDDİANAME VAR MAĞDUR RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AİLESİ"

Kılıçdaroğlu, "Fişlenmek ne demek sözlükten okuyorum, 'Bir kimseyi izlenmesi gerekenler listesine almak ve bunu kayıtlara geçirmek.' Hüseyin Çelik söylüyor 'Kendi insanınıza yönelik fişleme yapıyorsanız bu alçaklığın en büyüğüdür' Evet bu alçaklıktır. Elimde bir iddianame var. Mağdur Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi. Savcı diyor ki Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın ülke genelinde herkese ait istihbarat bilgilerini sanal ortamda detaylı veri analizi DEVA-1 ve 2 programıyla topladığı bunun içinde ülkedeki herkese ait istihbarı kişisel bilgilerin bulunduğu. Yani bunu biri bana anlatsa böyle saçmalık olmaz deriz" ifadelerini kullandı.

"HADİ BİZ SİYASETÇİYİZ FİŞLİYORSUN, 77 MİLYON NİYE FİŞLENİYOR ONU ANLAMIYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Hadi biz siyasetçiyiz fişliyorsun, 77 milyon niye fişleniyor onu anlamıyorum. Taksi şoförünü niye fişliyorsun? İşadamını, sanayici niye fişliyorsun. Bir kanun maddesine dayanarak fişliyorlar. Kişisel, özel devlete ait sır niteliğinde de bir bilgi yok diyor bu fişlemelerde. Yani özel hayatı fişliyorlar" dedi.

"BU FİŞLEMELERDEN ERDOĞAN'IN HABERİ VARDI"

Kılıçdaroğlu, "Bu fişlemelerden Erdoğan'ın haberi vardı. Dönemin başbakanlarına servis yapılıyordu. 77 milyon yurttaşa sesleniyorum. Ülke gestapo mantığıyla yönetiliyor. Muhaberat devleti gibi yönetiliyor Her vatandaşın özel yaşamı mercek altına alınıyor. ve fişleniyor. Sen bunun hesabını 7 Haziran'da sormak zorundasın sevgili yurttaşım" dedi.

"BAZI POLİSLER GİRMİŞLER, ERDOĞAN İLE AİLESİ İLE İLGİLİ OLARAK DA BİLGİ TOPLAMIŞLAR 17- 25 ARALIK'TAN SONRA OLUYOR"

Kılıçdaroğlu, "Suç neymiş kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek. Bazı polisler girmişler, Erdoğan ile ailesi ile ilgili olarak da bilgi toplamışlar. 17- 25 Aralık'tan sonra oluyor. Ondan önce çok iyiydi. Her türlü bilgiyi veriyorlardı. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ndeki verileri de çok iyi kullandıklarını biliyoruz. Oradan bazı dosyaların AKP Genel Merkezi'ne de gittiğini de çok iyi biliyoruz. Sözüm söz, CHP iktidarında bu tür pespayelikler (alçaklık) asla olmayacak" dedi.

"SEVGİLİ SAVCI, SENİN YENİ Mİ AKLIN BAŞINA GELDİ. ERDOĞAN OLUNCA MI DAVAYI AÇIYORSUN"

Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben o savcıya sormak istiyorum sevgili savcı, senin yeni mi aklın başına geldi. Erdoğan olunca mı davayı açıyorsun. Peki 77 milyon insanın hakkını kim koruyacak. Senin unvanında Cumhuriyet yazılı. Cumhuriyet savcısı yazılı. Neden müdahale etmiyor olayı büyütmüyorsun? Neden dosyaları gizli gizli görüşmeye çalışıyorsun. Daha çok şey yazman gerekirdi. Özel hayatın gizliliği diye Anayasada emredici hüküm var. neden onun üzerinde durmuyorsun. 77 milyon insan herkes fişlendi diyor. Herkese ait bilgiler var diyor. Ama gizli bilgiler diyor. Benim özel hayatım ilgili bilgileri neden AKP hükümeti bunu yapıyor? Fişliyor alıp belgeliyor. Bir de demokratız diyorlardı. Bizi bütün dünyaya rezil ettiniz" diye konuştu.

"BENİM ÖZEL HAYATINI MERAK EDİYORSAN GEL ANLATAYIM HİÇBİR SAKINCASI YOK"

Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na söylüyorum: Şimdi konuş bakalım. Gazeteciler sormadı veya fırsat bulamadı. Ben söylüyorum sen yandaşların, arkadaşların dinliyor. Şimdi çık cevap ver, 77 milyonun özel bilgilerini sen ne yapacaksın? Benim özel hayatını merak ediyorsan gel anlatayım. Hiçbir sakıncası yok. DEVA-1 ve 2 programı hangi gerekçeyle tutuluyor? Hukuk da böyle bir şey yok" dedi.

"EMEKLİLERE SESLENİYORUM ÖNÜMÜZDEKİ SALI BENİ İZLEYİN"

Emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Emeklilere sesleniyorum önümüzdeki salı beni izleyin. Size Ramazan'da, Kurban'da nasıl birer maaş ikramiye vereceğimi anlatacağım. Size sözüm söz dedim onun nasıl olacağını size anlatacağım. AKP sözü değil" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu '77 Milyon Vatandaş Fişlendi' İddiasını Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement