Kılıçdaroğlu: 9 Temmuz'daki Mitingden Sonra Yürüyüşün Muhasebesini Yapacağız - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 9 Temmuz'daki Mitingden Sonra Yürüyüşün Muhasebesini Yapacağız

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüş bittikten sonra 9 Temmuz'da miting yapacağız. Sonra oturup yürüyüşün muhasebe yapacağız." dedi.

29.06.2017 22:46  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Ece Üner'in moderatörlüğünde Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin gündeminde İstanbul'a doğru devam eden yürüyüş, Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ise "FETÖ'nün siyasi ayağı" vardı.

"MALTEPE'DE GÜZEL BİR MİTİNG YAPACAĞIZ"

İstanbul'a giriş tarihi olan 9 Temmuz'da Maltepe'de büyük bir miting yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu "İstanbul Maltepe'de umarım güzel bir miting gerçekleştireceğiz. Bir ülkede adalet yara almışsa o ülkenin kendi içinde barışı sağlaması mümkün değil" dedi.

Gazeteci Deniz Zeyrek, Kılıçdaroğlu'na "10 temmuz sabahı, o mitingden sonra adalet isteğiniz yanıtsız kaldığında bir değerlendirme yapmak için oturduğunuzda nasıl bir değerlendirme yapacaksınız?" diye sordu.

Mitingin ardından parti olarak bir muhasebe yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, yürüyüşün nasıl sonuçları olduğunu değerlendireceklerini belirtti.

"BU YÜRÜYÜŞ NEYİN BAŞLANGICI?"

Ece Üner'in "Bu yürüyüşten sonra başka eylemler olacak, bu daha başlangıç dediniz. Neyin başlangıcı?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu "Bu yürüyüşten sonra taleplerimiz olacak. Bunları mitingde anlatacağız. Yenikapı mitinginde nasıl 12 madde sıraladıysak, bu mitingde de nasıl adalet sağlanır konusunda maddelerimizi sayacağız" cevabını verdi.

"DOKTOR ARKADAŞLAR UYARDI"

Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında doktorlar tarafından uyarıldığını da belirterek "Doktor arkadaşlarımın önerisi var, 'tempoyu koruyun' diye. Bazen dozu kaçırıyorum daha hızlı yürüyorum. Biraz daha yavaşlıyoruz uyarı üzerine sonra belli bir tempoda devam ediyoruz" dedi.

FETÖ'YE ISRARLA "GÜLEN CEMAATİ" DEDİ

Konuşmasının büyük bölümünü "FETÖ'nün siyasi ayağı" iddiasına ayıran Kılıçdaroğlu'nun, hükümeti suçladığı bölümlerde "FETÖ" ifadesini kullanırken, bir kaç kez teröristler için "Gülen cemaati" demesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu o bölümlerde şöyle konuştu:

"Bizim söylemlerimizle FETÖ'nün söylemlerini karşılaştıracaklarmış. Aynı menzil sözünü söyleyen ben değilim, onlar. Siz Gülen cemaatinden şikayet ediyorsunuz. Gülen cemaatini devletin içine yerleştiren ben miyim? Bir kişi vali olacaksa, kaymakam olacaksa önce Pensilvanya'ya gidiyorlardı. Keşke öyle bir araştırma yapsalar da biz de bilsek biz ne söylemişiz, onlar ne söylemiş diye.

'Bir partinin genel başkanı konuşuyor, bunun bir yolunu bulup sesini keselim' şeklinde bir arayış var. Biz bunlardan çekinir miyiz, asla. Biz ne söylüyorsak kamuoyu önünde gayet net söylüyoruz. Düşüncelerimiz neyse gayet açık söylüyoruz. Söz verdiysek sözümüzün arkasında dururuz. 'Hakimler, savcılar seni de çağırır. Çağırsa ne olur? 138. madde hakimlere, savcılara talimat vermek pozisyonunda olanlar için getirilmiştir o madde. Ben yargıya nasıl talimat vereceğim."

Kılıçdaroğlu: 9 Temmuz\'daki Mitingden Sonra Yürüyüşün Muhasebesini Yapacağız

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 9 Temmuz'daki Mitingden Sonra Yürüyüşün Muhasebesini Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement