Kılıçdaroğlu: Araştırmalara Göre HDP, Oyları AK Parti Tabanından Alacak - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Araştırmalara Göre HDP, Oyları AK Parti Tabanından Alacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Araştırmalar, HDP'nin bizden ziyade AK Parti tabanından oy alacağını gösteriyor." dedi.

28.05.2015 12:43  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, araştırmaların HDP'nin, kendilerinden ziyade, AK Parti tabanından oy alacağını gösterdiğini ifade etti.

HDP'nin Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemini de değerlendiren CHP lideri, "HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek" dedi.

"ÖĞRENCİ VE MEMURLARI ZORLA MİTİNGE GÖTÜRÜYORLAR, GELMEYENLERİ FİŞLİYORLAR"

AK Parti mitinglerini eleştiren CHP lideri, öğrenci ve memurların zorla mitinge götürüldüğünü öne sürdü ve "Gelmeyenleri fişliyorlar. Bu benim gördüğüm en büyük ahlaksızlıktır. Devlet ayrı hükümet ayrıdır. Hükümetler devlet olmak için değil, devleti yönetmek için gelir. AKP artık devlet oldu" diye konuştu.

"ABDULLAH GÜL NASIL YAPTIYSA ÖYLE YAPMAN GEREKİRDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "tarafsız" olmadığı gerekçesiyle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sağ duyusu olan herkes sayın cumhurbaşkanına dönüp şunu söylemesi lazım; seni bu süreç içerisinde 3 kez başbakan yaptık. Sonra cumhurbaşkanı yaptık. Sayın Abdullah Gül nasıl yaptıysa senin de öyle yapman gerekirdi. Sen bir siyasi partiyi destekliyorsan namusun ve şerefin üzerine yemin etmemen gerekirdi."

AK PARTİ İLE KOALİSYON OLUR MU?

Kılıçdaroğlu, "AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusuna da yanıt verdi. "Yolsuzluğu kendisine şiar eden partiyle nasıl koalisyon yapacaksınız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sen bunlarla nasıl bir araya geldin diyenlere ne söyleyeceğim? Yolsuzluk diz boyu. Biz hayatımız boyunca yolsuzlukla mücadele ettik, yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz?"

* Sürekli meydanlardasınız, meydanlar ne söylüyor bu kez size?

Halk ciddi sorunlarla boğuşuyor ama biz seçim bildirgemizle vatandaşın içinde bulunduğu durumu çok iyi saptadığımıza inanıyoruz ve onların yaşadığı sorunları da çözeceğimize inanıyoruz. Bunlara ilişkin vaatlerimiz var. Bu vaatleri halka anlatıyoruz meydanlarda. Bir de gittiğimiz yerde bölgenin sorunları varsa o sorunlara yönelik düşüncelerimizi de ifade ediyoruz. Mesela dün Lüleburgaz'daydım ve Trakya'nın en büyük sorunlardan birisi Ergene nehrinin kirliliğidir. Eğer bir iktidar 13 yılda bir nehri kirlilikten kurtaramıyorsa ne yapacak bu iktidar. Kirlilik o boyutlardaki Marmara'yı da kirletiyor. Bu konuda bizim milletvekillerimiz defalarca araştırma önergesi verdiler. Siyasi iktidar 3 dönem ardı ardına Ergene Nehri'ni kirlilikten kurtaracağım vaadinde bulundu ama diğerleri gibi bunu da yapmadı.
20120 yılında genel başkan seçildiniz öncesinde İstanbul belediye başkanı adayıydınız. Daha önceki seçimlerle kıyasladığınız meydanın sesini nasıl duyuyorsunuz?
Kemal Kılıçdaroğlu: Daha iyi. Bir de sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren seçmen kitlesi meydana gelmiyor, sorunları aşmak isteyen bir kitlede meydana geliyor. Acaba Cumhuriyet Halk Partisi'nin düşünceleri nedir nasıl yapacaklar bunu görmek için geliyorlar. Farklı partilerden gelenler oluyor. Konuşmaya başlamadan önce miting alanında küçük bir anket çalışması yapılıyor. Partililer parti dışından gelenlerin oransal büyüklükleri ölçülüyor.

* Hangi partinin seçmeni daha fazla size ilgi gösteriyor bu anketlere göre?

Bölgeye göre değişiyor.

* Bu kez farklı dediniz o fark sizi tek başınıza iktidara taşır mı?

Bütün amacımız o. Çok samimi olarak söylüyorum, 27 buçuk yılını bu devletin büyümesi, kalkınması için, harcamaların sağlıklı yapılması için harcayan bir kişi olarak söylüyorum devletin çivisi çıktı. Hukuk yok, anayasa yok, ekonomi benim deyimimle değil sayın cumhurbaşkanının deyimiyle 3 yıldır patinaj yapıyor. Etrafımız kan gölü, dışarıdan istenmeyen bir ülke görünümündeyiz. Bunları aşmanın yolu Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek başına iktidar olması. Ben 13 yıl filanda istemiyorum bu ülkenin hukuk içinde, adalet içinde, siyasetinde hesap verdiği bir çerçevede yönetilmesini istiyorum. Biz bunu yapmazsak yazık günah olacak ülkemize. Benim kişisel heveslerim yok. Bu ülkede 17 milyon yoksul varsa geriye dönüp 13 yılı sorgulayacağız. Aylığı 1000 liranın altında olan 8 milyon emekli varsa bu ülkeyi yöneten 13 yıllık iktidarı sorgulayacağız. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Genç nüfusumuz var, taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimizin hepsi kahve köşelerindeler. Bugün yeni rakamlar çıktı ortaya genç işsizlikte Avrupa birincisiyiz. Krizde olan Yunanistan'ı geçtik.

* İktidarı hedefliyorsunuz ve alabildiğiniz en yüksek oyu almak istiyorsunuz. HDP'nin baraja meydan okuması Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarına nasıl yansıdı? Çevremdeki Cumhuriyet Halk Partili seçmende gördüğüm yaklaşım Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir iki oy fazla alması bir şey etkilemeyecek ama HDP'nin barajı aşması çok şey demek. Bu barajla imtihan Cumhuriyet Halk Partisi'ne nasıl yansıyor?

HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek. Biz demokratik sürecimizi getirip bir dikta rejimine teslim edemeyiz. Bir kişinin arzusu ve istemi üzerine rejim değişmez. Hem milli irade diyeceksiniz hem tek konuşan ve tek seçici ben olacağım diyeceksiniz. Ben ve benim partim yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını savunan bir partidir. Bir açık ve net söylüyorum darbelere karşıyız. Bunun içindir ki parlamentoda defalarca darbe hukuku değişmeden ülkede sağlıklı demokrasi olmaz dedik. Ama darbeye karşıymış gibi görünüp darbe hukukunun arkasına saklanan, tahkim eden bir yönetim var. Yüzde 10 seçim barajının arkasına saklanıyor. Hangi demokraside yüzde 10 seçim barajı var. 12 Eylül darbecileri getirdi bunu ama bugünkü iktidar da bunu savunuyor. Onun içinde bu iktidarın samimiyetinden tüm yurttaşlarımın sorgulama yapmasını isterim. Bunlar kendine özgü bir demokrasi anlayışı yaratmak istiyorlar. Açık ve net söylüyorum demokrasi konusunda halkı kandırıyorlar. Yüzde 10 seçim barajını bırakın yüzde 1 oy alan partinin bile en azından genel başkanının parlamentoya gelmesini isterim. Milli irade budur. Bütün Cumhuriyet Halk Partililere net şekilde ifade etmek isterim ve tüm yurttaşlarıma da ifade etmek isterim Cumhuriyet Halk Partisi bir yardım kuruluşu değil. Bizim projelerimize inanıyorsanız Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönetim yolunu açmak zorundasınız. Türkiye'yi içinde yaşadığı krizden ekonomik, sosyal ve uluslar arası krizden biz çıkarırız. Biz bütün dünyaya güven veriyoruz.

Kılıçdaroğlu: Araştırmalara Göre HDP, Oyları AK Parti Tabanından Alacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Araştırmalara Göre HDP, Oyları AK Parti Tabanından Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • bitlis13: kemal sanane hdp den ya ınadına oyum akp ye 53 19 Yanıtla
  • VEYSEL BÖRTA: OYUMUZ BUNDAN SONRA CUMHURİYET HALK PARTİSİNE VELECEGİZ 15 25 Yanıtla
  • sio: Kemal bunlar son konuşmaların dikkat et 25 9 Yanıtla
  • 21 amed: Oylar HDP ye oylar HDP ye 18 16 Yanıtla
  • Mit..: CHP İLE MHP TÜRKİYENİN YÜZ KARASI HDP NİN MASKARASI OLDULAR 21 12 Yanıtla
  • kurtkapan: kandilden sana teklifmi geldi bir sonraki genelbaşkanlık seçiminde chp den seçilemezsen hdp den seçeriz diye 20 10 Yanıtla
  • Hadi ordan: Alğı operasyonuna devam Kemal, Millet senin gibi cahil değil. Millet kimin ne olduğunu çatı adayınızda beri çoooook iyi öğrendi. Sen bu kafayla daha çooook hayel kurarsın. 23 6 Yanıtla
  • ŞAŞTIK KALDIK..: İşte tamda bu yüzden bu millet AKP ye oy veriyor çünkü başka alternatif yok yok yok.... bakın hele ana muhalefet liderine bakın pardon HDP eş başkanına bakın takdir sizin 16 13 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Aynen doğruya doğru denir ...yeterince akp yi dinledik artık zulme ortak olmayacağız... 6 20 Yanıtla
  • AKP: Sana ne derler biliyomusun kilicdarinoglu hassssiiii 19 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Otizmli Öğrenciler Atlar ile Terapi Alıyor
    14:42 Otizmli Öğrenciler Atlar ile Terapi Alıyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor
    14:39 Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi hizmeti veriyor. Merkez, engelli bireylerin bağımsız, üreten ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezde çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu gibi yapılar bulunuyor.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.

  • Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı
    14:36 Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, bir restoranda düzenlenen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi. Özdemir, şehit ve gazilerin mücadelesini vurgulayarak, şehit ailelerinin en değerli emanet olduğunu belirtti. Ayrıca, Pınarhisar Kaymakamı Rabia Naçar Çanakcıoğlu okul ziyaretinde bulundu ve Edirne gezisi düzenlendi.


Advertisement