Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın Ergin Saygun'u Ziyareti İnsani Bir Ziyarettir - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın Ergin Saygun'u Ziyareti İnsani Bir Ziyarettir

Kılıçdaroğlu: Başbakan\'ın Ergin Saygun\'u Ziyareti İnsani Bir Ziyarettir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ameliyat sonrası ziyaret etmesini, "İnsani bir ziyaret" olarak değerlendirdi.

10.02.2013 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ameliyat sonrası ziyaret etmesini, "İnsani bir ziyaret" olarak değerlendirdi.

Türk Tanıtma Vakfı Başkanı ve Türk Çin Dostluk Derneği Başkanı Kemal Baydaş, Beysukent'teki evinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberinde Çin'e giden gazete temsilcileri, yazarlar ve basın mensuplarını akşam yemeğinde bir araya getirdi. Yemeğe Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng'de katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yemeğe katılan Kılıçdaroğlu'na, yapılan sohbette, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ameliyat sonrası yaptığı ziyaretle ilgili görüşleri soruldu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İnsani bir ziyaret. İnsan olarak baktığımızda bunun eleştirilecek bir tablosu yok, bir tarafı yok. Ama eğer olaya Ergenekon davası penceresinden bakacak olursak, bu gecikmiş bir ziyarettir. Yapılan haksızlıklar toplumun her kesiminde ciddi tepkiler uyandırdı. Sayın Başbakanın bu ziyareti elbette ki toplumda bir rahatlama sağlamıştır. Ama bu toplum Kuddisi Okkır olayını unutmamıştır. Onu Ergenekonun kasası olarak lanse ettiler. Hapishanede hayatını yitirdi, kimse ilgilenmedi, ailesi cenazeyi İstanbul'a getirmek için para bile bulamadı. Yapılan haksızlıklar toplumun belleğinde yer ediyor. Sayın Başbakan'ın ziyareti insani açıdan önemli ama geriye dönüp baktığımız zaman ortadaki dram bizim unutacağımız bir dram değil."

Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisi Xiaosheng'e Çin gezisinde Çin Halk Cumhuriyeti yöneticilerinin gösterdiği yakın ilgiden dolayı bir kez daha teşekkür ederken, Çin Komünist Partisi'nin kadın ve gençlik kollarını Türkiye'ye davet ettiklerini hatırlattı. Xiaosheng'de, Kılıçdaroğlu'na Çin'e yaptığı ziyaretin ülkesinde büyük ilgi bulduğunu ve memnuniyetlerini dile getirdi. Xiaosheng, Çin'de Ejderha yılının sona erdiğini ve bugün itibariyle Yılan Yılın'a girdiğini, 2013'te Çin'de Türk Kültür Yılı olarak kutlanacağını hatırlatarak, her iki ülkenin dostluğunu anlattı. Xiaosheng, evinde misafir eden Kemal Baytaş'a, yönelik olarak da, "Kemalist düşünce Türk insanını çok genç bırakıyor, 80'li yaşlarda olmanıza rağmen hala 46 yaşında gösteriyorsunuz" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Çin'de Dünyanın en önemli devlet adamı olarak tanındığını, 100 yıl önce yaptıklarının hala örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'na daha sonra ressam Yaşar Çallı'nın yaptığı bir tabloyu Kemal Baydaş hediye etti. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın Ergin Saygun'u Ziyareti İnsani Bir Ziyarettir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement