Kılıçdaroğlu, Beyaz Saray'a Gidecek - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Beyaz Saray'a Gidecek

Kılıçdaroğlu, Beyaz Saray\'a Gidecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'ye düzenleyeceği 5 günlük gezide Beyaz Saray'ı da ziyaret edecek.

27.11.2013 10:39  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım-4 Aralık tarihlerinde ABD'de bir dizi temaslarda bulunacak.

11 KİŞİLİK HEYET EŞLİK EDECEK

Kılıçdaroğlu'na ABD gezisinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, İstanbul Milletvekili Umut Oran, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İstanbul milletvekilleri Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Aydın Ayayadın, Osman Korutürk, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç'ten oluşan 11 kişilik heyet eşlik edecek.

GAZETECİLERİ DE GÖTÜRECEK

Ankara ve İstanbul'dan gazete ve televizyon temsilcileriyle köşe yazarlarının da davet edildiği programa göre, Kılıçdaroğlu 30 Kasım Cumartesi günü, Büyükelçi Namık Tan ile elçilik konutunda akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu'nun 1 Aralık Pazar günü, henüz netlik kazanmasa da IMF temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda buluşması bekleniyor. Ardından gün boyunca Türk iş adamları ve Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi (ATAA) ile bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Amerika Temsilciliği Resmi Açılış Töreni'ne katılacak.

Kılıçdaroğlu'nun günün sonunda ise Amerika'daki Yahudi topluluğu liderleriyle çalışma yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.

OBAMA'NIN DANIŞMANI İLE BEYAZ SARAY'DA GÖRÜŞECEK

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin üçüncü gününde ilk olarak İngiltere Büyükelçisi Peter John Westmacott ile görüşecek. Kılıçdaroğlu daha sonra Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Danışmanı ve Ulusal Güvenlik Avrupa Direktörü Karen Donfried ile bir araya gelecek. Aynı gün düşünce kuruluşları Brookings Enstitüsü, Center For American Progress'te (CAP) konuşacak olan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetçi Parti Temsilciler Meclis Üyeleri ile onuruna verilen akşam yemeğinde bir araya gelecek.

KONGRE ÜYELERİYLE GÖRÜŞME

CHP liderinin, 3 Aralık Salı günü ise ABD Kongre üyeleriyle görüşmesi planlanıyor. Buna göre, Kılıçdaroğlu Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Eşbaşkanları Ed Whitfield ve Virginia Foxx'un da yer aldığı bazı üyelerle bir araya gelecek. Kendisi için özel olarak düzenlenen kongre binası turuna da katılacak olan Kılıçdaroğlu, akşam yemeğinde ise bu kez Demokrat Parti Temsilciler Meclisi Üyeleri ile olacak.

Kılıçdaroğlu, ABD gezisinin son günü olan 4 Aralık Çarşamba günü ise Türk-Amerikan Konseyi ile kahvaltılı toplantının ardından eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman ve Morton Abramowitz'in ev sahipliğinde, düşünce kuruluşu Bi-partisan Policy Center'de çalışma yemeğinde olacak.

Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Beyaz Saray'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement