Kılıçdaroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin inanmasını isterim; siyaseti ahlaklı zemine taşıdığınız zaman, herkesin ödediği verginin hesabını millete verdiğiniz zaman farklı bir Türkiye çıkacaktır ortaya." dedi.

28.09.2021 18:15  Güncelleme: 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin inanmasını isterim; siyaseti ahlaklı zemine taşıdığınız zaman, herkesin ödediği verginin hesabını millete verdiğiniz zaman farklı bir Türkiye çıkacaktır ortaya." dedi.

Bilecik'te, Tevfik Bey Caddesi'nde Atatürk Parkı ve Zübeyde Hanım Çocuk Sosyal Evi'nin açılışı ile bazı altyapı projelerinin temel atma töreninde katılımcılara hitap eden Kılıçdaroğlu, kentte sorunların çözümü noktasında Belediye Başkanı Semih Şahin ve ekibinin canla başla çalıştığını söyledi.

Temiz, ahlaklı, toplumun en zayıf kesimlerinin sesi olan yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, en büyük destekçilerinin halk olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, 2017 yılındaki "Adalet Yürüyüşü"nde 450 kilometre katettiğini hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu topraklarda huzur içinde, kimseye düşmanlık etmeden yaşamak istiyoruz. Herkesin karnı doysun istiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye istiyoruz. Her evde huzur, bereket olsun istiyorum. Az önce iki genç yanıma geldi, biraz şikayetlerini dile getirdiler. 'Biz Z kuşağındayız, bu yönetime tahammül edemiyoruz, bunun değişmesi lazım' diyorlar. O gençlere sözüm sözdür. O gençlerin hayalleri benim hedefim olacak. O gençlerin hayallerini gerçekleştirmek benim boynumun borcu olacak. Hiçbir genci aç ve açıkta bırakmayacağız. Herkesin inanmasını isterim; siyaseti ahlaklı zemine taşıdığınız zaman, herkesin ödediği verginin hesabını millete verdiğiniz zaman farklı bir Türkiye çıkacaktır ortaya. Kadınlara kalkan eli asla affetmeyeceğiz. Kadınlara yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Kadınların yaşadığı dramı da çok iyi biliyorum. Oğlu, eşi, kendisi işsiz onu biliyorum. Pek çok sorunu var, pazara gittiği zaman doğru dürüst alışveriş yapamadığını biliyorum. Tüm bu sorunları biliyorum, bu sorunları aşacağız. Aşmanın anahtarı bende değil, sizin elinizde. Sandık gelecek, sandığı açacaksınız, oyunuzu kullanacaksınız. Orada yeni bir umudu yeşerteceğiz."

"Bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz"

Belediye başkanlarının kapısının herkese açık olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, partisinden seçilen tüm başkanlara mahalle ayrımı yapmadan eşit hizmet götürmelerini söylediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, "Yurt sorunu var. 19 yıldır yurt sorununu çözemediler. Size şikayet ediyorum. Bütün anne ve babalara şikayet ediyorum. 19 yıldır iktidardalar. Benim Bilecik meydanından size ve Türkiye'deki tüm anne ve babalara sözümdür, iktidarımızda bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğim. Onlar parayı cepleri için kullandılar, biz parayı milletimiz için kullanacağız. Hepinizin bundan emin olması lazım." diye konuştu.

Ülkenin tarım ve çiftçilikte zor durumda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bereketli topraklarımız, güneşimiz, sularımız, her şeyimiz var ama nohudu, buğdayı, samanı, eti, canlı hayvanı, ayçiçeğini dışarıdan alıyoruz. Yani 83 milyon, yurt dışındaki çiftçilere çalışıyoruz. Bu tabloyu değiştireceğim. 'Almanya bizi kıskanıyor' diyeceksiniz ama ben gayet iyi biliyorum. Onlar ne yaparsa yapsınlar, onların ne yaptığını artık siz de ben de iyi biliyorum. Onların en büyük korkuları 'Acaba iktidardan olur muyuz?.' Olacaksınız, gideceksiniz, milletin iktidarı gelecek ve biz yöneteceğiz. Allah'ın izniyle göreceksiniz nasıl güzel bir ülke yönetilirmiş, nasıl ayrımcılık yapılmazmış, nasıl Orta Doğu'da barış sağlanırmış, nasıl çocuklarımız huzur içinde okula gidermiş bunların hepsini onlar da onların çocukları da görecek. Biz temiz bir siyaset anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Sizin oyunuza değil, sorunlarınıza, dertlerinize talibim. Dertlerinizi çözeceğiz.

Allah aşkına biri çıkıp şu mantığı anlatsın. Daha fazla prim ödediğiniz zaman daha az aylık alıyorsunuz. Olur mu böyle şey? Ben daha fazla prim ödüyorum, ne için? Daha yüksek aylık alayım diye ama daha fazla prim öderseniz aylığınız düşüyor. Böyle bir garabeti yaptılar. Onların adaleti işte bu. Bizim adaletimiz, ne kadar prim ödersen o kadar çok emekli aylığı alırsın. Sizin sorununuzu biliyorum, emeklilikte yaşa takılanları. Bir ekibimiz var, bu konuyla ilgili çalışıyor. Hiç meraklanmayın Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz."

" Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarımıza götüreceğiz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yanlış bir dış politika yürütüldüğü görüşünü savundu.

Suriyeli ve Afgan sığınmacılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Suriyelilere sakın kızmayın. Suriyelilerin hiçbir günahı yok. Suriyelileri buraya getirenlere kızacaksınız. Suriyeli kaçmış, gelmiş buraya. Kim getirdi Suriyeliyi? Kim gitti oraya? Kim şehitlerimizi o topraklarda bıraktı? Kim Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdı? Özellikle de 'Ben milliyetçiyim' diyen arkadaşlara sesleniyorum, hepimiz milliyetçiyiz ya, bazıları bizden daha fazla milliyetçi olduklarını söylerler. O arkadaşlara sesleniyorum; bunu Bilecik'te söylüyorum, burası kuruluşun ve kurtuluşun yeridir. ben Bilecik'i, tarihini, Şeyh Edebali'yi bilmez miyim? Bunların hepsini bilirim. Kalkacaksınız '24 saat içinde Emevi Camii'nde namaz kılacağız' diyeceksiniz, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıracaksınız, bayrağı indireceksiniz, Türkiye'ye girip 'Ben milliyetçiyim' diye geçineceksiniz. Haydi canım sizin milliyetçiliğinize! Onu da yapacağım, Allah nasip eder iktidar olduğumuzda Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarımıza götüreceğiz. O şanlı bayrağımızı yeniden orada dalgalandıracağız. Herkesin emin olmasını isterim. Biz, onlar gibi değiliz, söz verdik mi tutarız."

Kılıçdaroğlu, 83 milyonun ortak olup 128 milyar doları sorması gerektiğini söyleyerek, "Her şeye zam geliyor. Daha iyi günlerinizi yaşıyorsunuz. Kış geldiğinde göreceksiniz, bunlar iktidarda kaldığı sürece, geçen her gün, topluma maliyeti daha fazla olacak. Yani bunların topluma maliyeti giderek artacak. O nedenle erken bir seçim yapın, sandığı bir an önce getirin, Siz de kendinizi kurtarın, hiç değilse bu milletin sırtına binmeyin. Zam, zam, zam... Nereye kadar zam? İğneden ipliğe zam geldi. Sadece son 2 haftada doların yükselişi, Türk lirasının eriyişi sadece bunun faturası bile 100 milyarın üzerinde." ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan birinin "Gençler umutsuz" diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Umutsuzluk bize yakışmaz. Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren Mustafa Kemal'in, arkadaşlarının, şehitlerin, gazilerin, yüzü suyu hürmetine asla bize umutsuzluk yakışmaz. En zor şartlarda bile şanlı bayrağımızı dalgalandırıp ülkemizi aydınlığa çıkaracağız. Herkes bundan emin olsun." karşılığını verdi.

"Yeniden Türkiye'yi şaha kaldıracağız"

"CHP'nin dikili ağacı bile yok." diyerek kendilerini eleştirenlerin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Gitsene Karabük'e, o fabrikayı kim kurdu? Gitsene Kırıkkale'ye, entegre silah sanayini kim kurdu? O fabrikaları kim kurdu? Hepsini sattın. Sata sata bitiremedin." dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların şunu bilmesini isterim, döviz bazında, dolar bazında beşli çeteye verilen bütün ihaleleri iptal edeceğim. Onların tamamını kamulaştıracağım. Dostlarımızla beraber yapacağız. Milletin cebine el atan, sülük gibi milletin kanını emenlerden hesap soracağım. Herkes bunu bilsin. Ben temiz siyaset istiyorum. Elbette bir iş adamı kazanabilir, sanayicidir yatırım yapar, istihdam yaratır, başımın üstünde yeri vardır ama milletin ödediği vergileri alacaksın, istediğin gibi kullanacaksın, Türk lirasına da güvenmeyeceksin, dolar bazında hesap yapacaksın, köprüden geçerken dolar bazında ücret ödeyeceğim, bu olmaz. Hani siz yerli ve miliydiniz? Hani nerede bu Türk lirası? Türk lirasını kaldırdılar ortadan. Türk lirasını yeniden getireceğiz, yeniden hepimiz kullanacağız. Yeniden Türk lirasına güveneceğiz, yeniden fabrikalarımızı kuracağız ve göreceksiniz yeniden Türkiye'yi şaha kaldıracağız.

Onların yaptığı gibi değil"

Seçimlerde 6 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "6 milyon 300 bin genç, Türkiye'nin kaderini değiştirecek, Türkiye'ye demokrasiyi getirecek, otoriter rejimi devre dışı bırakıp demokrasiden yana olanları iktidara getirecek. 6 milyon 300 bin genç, başımızın üstündedir, onlara saygı duyacağız. Onlar, bu ülkenin güvencesi ve garantisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, konuşmanın ardından parkın ve sosyal evin açılışını gerçekleştirip, altyapı projesinin temelini attı.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, tören öncesi Bozüyük ilçesinde sanayi sitesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, il merkezinde ise Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i makamında ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki jandarma ekipleri, trafik denetimlerini sürdürerek sürücüleri bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü
    10:15 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. İnan, Bergama'da esnafı ziyaret ederek Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer için destek istedi. İlçede iftar programına katılan İnan, seçimlerde iyi sonuçlar alacaklarını belirtti. Kınık'ta ise İnan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hizmetlerini övdü ve Kınık'a dair hayallerinin henüz bitmediğini söyledi.

  • Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı
    10:15 Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı

    Tekirdağ il genelinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 44 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde suç ve suç unsurlarına geçit verilmiyor. Ekipler, asayiş suçları başta olmak üzere aranan şahısların yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Yakalanan 104 şahıs adliyeye sevk edildi ve 44 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı
    10:15 Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 1130 kişinin yakalandığını bildirdi. 22-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarda, 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 6, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 14, 5-10 yıl arası hapis cezası olan 41, 5 yıla kadar hapis cezası olan 328 ve ifadeye yönelik aranan 741 kişi gözaltına alındı.

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti
    10:14 Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti.

  • CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi
    10:13 CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi

    CHP Havza İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, Havza'nın halkçı belediyecilikle hak ettiği hizmetlere kavuşacağını belirtti. Havza Belediye Başkan adayı Ertaş Çoban ise halka ihanet etmeden halkın hakkını arayacağını söyledi. Programa eski milletvekilleri, CHP Samsun İl Başkanı, İlçe Başkanı, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

  • Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı
    10:12 Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde, Y.Y. yönetimindeki otomobil ile A.E.'nin kullandığı tescilsiz motosiklet çarpıştı. Kazada sürücü ve 14 yaşındaki yeğeni A.E. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

  • AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütcü, Merzifon OSB bölgesinde evi olmayan fabrika işçileri ve belediye personeline konut vaadiyle seçim kampanyası yürütüyor
    10:12 AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütcü, Merzifon OSB bölgesinde evi olmayan fabrika işçileri ve belediye personeline konut vaadiyle seçim kampanyası yürütüyor

    AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütcü, Merzifon OSB bölgesinde evi olmayan fabrika işçileri ve belediye personeline yönelik TOKİ işbirliğiyle konutlar inşa etmeyi vadetti. Sütcü, bu projeyle OSB çalışanlarının yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı
    10:11 Aydın'da 20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan ve hakkında 20 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli, JASAT ekiplerince yakalandı. Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından aranan şahıs, Dereağzı Mahallesi'nde gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.


Advertisement