Kılıçdaroğlu: "Biz Biriz, Biz Bütünüz, Biz Vatanseveriz, Biz Bayrağımızı Seviyoruz" - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: "Biz Biriz, Biz Bütünüz, Biz Vatanseveriz, Biz Bayrağımızı Seviyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip, 20 Temmuz'da başka bir darbeyi yapanlara karşı olduklarını belirterek, "İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti.

26.08.2017 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip, 20 Temmuz'da başka bir darbeyi yapanlara karşı olduklarını belirterek, "İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti. Mazlum insanlar, hiçbir günahı olmayan insanlar mağdur edildiler. Binlerce akademisyenin görevine son verildi. Hapishaneler gazetecilerle dolduruldu. Bu gerçekleri unutmadık, unutmayacağız. Hiçbir suçu ve günahı olmayan Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur." dedi.

Kılıçdaroğlu, 4 gün sürecek Adalet Kurultayı için Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda bulunan Şehitler Abidesi'ne geldi. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra temsili şehitliği ziyaret etti, karanfil bıraktı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları ve bazı milletvekillerinin de katıldığı törenin ardından, Kocadere köyündeki kamp alanına geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, burada çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri tarafından karşılandı.

Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, hakkı, hukuku ve adaleti bu güzel ülkeye getirmenin boynunun borcu olduğunu belirterek, "Bütün mazlumların yanında olmak, zulmedenlere karşı olmak benim boynumun borcudur. Değişik siyasi partilerden çok sayıda vatandaşımız var. Bugün Adalet Kurultayı'nı başlatıyoruz." dedi.

Çanakkale'nin çok önemli topraklar olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Bu toprakları sıkarsanız şüheda fışkırır. Çanakkale'deyiz, şehitlerle kucak kucağıyız. Çanakkale'yi geçilmez yapanların, Çanakkale destanını yazanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ön sözünün yazıldığı topraklardayız. ve onlar, Çanakkale Savaşı'nı verenler hep birlikte mücadele ettiler. Türkiye'nin bütün illerinden, bütün görüşlerinden, bütün inançlarından insanlarımız bu topraklarda kucak kucağa yatıyor. Bu memleketi acıyla, kanla, gözyaşıyla kurulduğunu Çanakkale bize hatırlatıyor." ifadelerini kullandı.

"Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz"

Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı'nın Çanakkale'de yapılmasının büyük bir anlamı bulunduğunu vurgulayarak, "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz, biz bayrağımızı seviyoruz. Biz insanımızı seviyoruz. Biz insanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz. Biz görüşü ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Biz toplumda gerginlik istemiyoruz. Biz kavga istemiyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz." diye konuştu.

Çanakkale Destanı'nın 1915'te yazıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"(Çanakkale geçilmez) destanı yazıldı. Ama fazla sürmedi. 3 yıl sonra Çanakkale'den tek bir mermi bile atmadan düşman gemileri İstanbul'a girdi. Dolmabahçe'nin önünde demirlediler. ve başkenti ele geçirdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de verdiği, kapattığı bir sayfayı 1919'da 3 yıl sonra yeniden açtı. ve yeni bir mücadelenin öncülüğünü yapmaya başladılar. Samsun'u, Havza'yı, Erzurum'u, Sivas'ı geçti. Kuvayımilliye'yi örgütledi. ve bugün 26 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın başladığı gündür bugün. Bugün, Başkomutanlık Meydan Savaşı'na katılan ve şehit olan, hayattaysa gazilerimizin tamamına şükran borçluyuz. Tamamına Allah'tan rahmet diliyoruz. Tamamına diyoruz ki 'Siz bu güzel ülkeyi inşa ettiniz. Siz kanlarınızla, gözyaşlarınızla bu güzel ülkeyi bize emanet ettiniz.' Onlara her zaman şükran borçluyuz. Herkese, her insana saygı duyduğumuz gibi bu ülke için kanını veren, canını veren herkese şükran borçluyuz."

Nazım Hikmet'in "Davet" şiirini okuyan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Evet bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Adalet Kurultayı'mızın ana teması bu. Biz farklılıklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Bunun temeli nedir? Sihirli sözcük nedir? Bunun temeli, sihirli sözcüğü adalettir. Adalet içinde hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Bizim adalet mücadelemizin temel nedeni de budur. Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele, insanlık tarihi kadar eski bir mücadeledir. İnsanlık tarihi adalet mücadelesiyle geçmiştir. Bundan sonra da geçecektir."

"Hiçbir günahı olmayan insanlar mağdur edildiler"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bütün adaletsizliklere karşı ortak mücadeleyi birlikte götüreceklerini belirterek, adaletsizliğin temellerinden birinin 15 Temmuz darbe girişimi aktardı.

Kılıçdaroğlu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"O darbe girişimine karşı duran, o darbe girişimini savuşturan parlamentoda görev yapan milletvekillerine, hayatlarını kaybeden 250 şehidimize ve gazilerimize de şükran borçluyuz. Hiç kimse unutmasın bu ülkede adaleti, hakkı ve hukuku ve demokrasiyi savunan herkese ama herkese şükran borçluyuz. Ama şu gerçeği de hepimiz bilmeliyiz, bu ülkenin insanları iki 15 Temmuz olduğunu unutmasınlar. Birinci 15 Temmuz halkın 15 Temmuz'udur, darbeye karşı direnen halkın. O halkı saygıyla anıyoruz biz. 250 şehidimizi ve gazilerimizi anıyoruz. Bir de sarayın 15 Temmuz'u var. Karşı çıktığımız sarayın 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip, 20 Temmuz'da başka bir darbeyi yapanlara karşıyız. Bu ülkede 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız. Mücadeleyi nasıl başlattık? Sarayın 15 Temmuz'u ve 20 Temmuz'dan sonra bir darbe gerçekleşti. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti. Mazlum insanlar, hiçbir günahı olmayan insanlar mağdur edildiler. Binlerce akademisyenin görevine son verildi. Hapishaneler gazetecilerle dolduruldu. Bu gerçekleri unutmadık, unutmayacağız. ve her yerde her ortamda bunları söylemeye devam edeceğiz. Milletvekilleri hapiste, Enis Berberoğlu... Hiçbir suçu ve günahı olmayan Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur."

(Sürecek)

Kılıçdaroğlu: "Biz Biriz, Biz Bütünüz, Biz Vatanseveriz, Biz Bayrağımızı Seviyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 'Biz Biriz, Biz Bütünüz, Biz Vatanseveriz, Biz Bayrağımızı Seviyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement