"Cumhurbaşkanının Bütün Siyasi Partilere Eşit Mesafede Olması Lazım" - Son Dakika
Politika

"Cumhurbaşkanının Bütün Siyasi Partilere Eşit Mesafede Olması Lazım"

"Cumhurbaşkanının Bütün Siyasi Partilere Eşit Mesafede Olması Lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının bütün siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini söyledi.

03.08.2014 20:38  Güncelleme: 07:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının bütün siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini söyledi.

Hatay'da düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanının bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Bir siyasi kimliğinin olmaması lazım. İkinci şart, cumhurbaşkanının bilgi birikiminin iyi olması lazım. Cumhurbaşkanının ülkesini sevmesini, vatandaşını sevmesini öncelememiz gerekiyor. Vatandaşını, ülkesini seven birisi olması lazım. Herhangi bir vatandaşını tekmelettirmemesi lazım, vatandaşına al ananı da git dememesi lazım. Hiçbir vatandaşını ötekileştirmemesi lazım. Üçüncü koşul, cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin hem doğu hem batıda saygınlığı olması lazım. Madem ki beni, ülkemi, bayrağımı temsil edecek, Cumhurbaşkanının saygın olması lazım, ağırlığının olması, çok konuşmaması, az öz konuşması lazım" dedi

Ortadoğu ve Suriye'de, Irak'ta Müslüman kanının aktığını belirten Kılıçdaroğlu, IŞİD denilen terör örgütünün Müslümanları katlettiğini kaydetti. Gazze'de çoluk çocuk, kadın demeden pek çok Müslüman'ın katledildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'da barışı, huzuru sağlamının yolu o bölgede ağırlığı olan birisinin olması lazım. Ortadoğu'yu iyi bilmesi lazım. Cumhurbaşkanlarının halkına yalan söylememesi lazım. Yancıdan cumhurbaşkanı, başbakan olmaz. O nedenle söylüyorum cumhurbaşkanlarının güven vermesi, az öz konuşması lazım. Her ortamda doğru konuşması lazım. Halkına yalan söylememesi lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlarının bir özelliğinin daha bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Madem beni, ülkemi, bayrağımı temsil edecek cumhurbaşkanının temiz, arı, duru olması, arkasında kirli bir leke olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen 9 siyasi partinin sayısının 14'e çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "14 parti bir araya geldik, tarafsızlığı, dürüstlüğü konusunda endişe duymayacağımız, ülkeyi yönetirken vatandaşları birbirine kıydırmayacak birisi olsun dedik. Devlet yöneten birisi olsun dedik. Yani 57 ülkeyi birden yönetmiş İslam İşbirliği Teşkilatı'nı yönetmiş, İslam dünyasındaki kavgaları sona erdirmiş, Filistin'e barışı getirmiş, bu nedenle Filistin'de Kudüs Devlet Nişanı'nı almış birisi üzerinde anlaştık. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Diyorlar ki Ekmeleddin İhsanoğlu siyasetçi değil. Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir, siyaset siyasi partilerin görevidir. Siyasetin yeri de TBMM'dir. Çankaya'ya oturacak adam sıcak siyasetin içinde yoktur. Yeri olduğu zaman vatandaşları ayırır, o zaman tarafsızlığını kaybeder. Onun için dedik ki siyasi kimliği öne çıkan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaması lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı olacak kişinin vatandaşlarını Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Çerkez diye bölmemesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hatay barışın, uygarlığın kentidir. Ne kadar bağırırsa bağırsın, bölmeye kalkarsa kalksın bölünmeyeceğiz. Barışın, uygarlığın kentinden söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan sen de duy. Ben millete sesleniyorum; Allahımız, kitabımız, peygamberimiz ve ehlibeytimiz bir. Bölünmemeye karar verdik. Ülkemizi, insanımızı, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Cumhurbaşkanının Bütün Siyasi Partilere Eşit Mesafede Olması Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement