Kılıçdaroğlu'dan, Arınç'a: Sanatı ve Sanatçıyı En Az Tanıyan Kişi Odur - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'dan, Arınç'a: Sanatı ve Sanatçıyı En Az Tanıyan Kişi Odur

Kılıçdaroğlu\'dan, Arınç\'a: Sanatı ve Sanatçıyı En Az Tanıyan Kişi Odur

Sanatçılarla biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Bülent Arınç'ın Atatürk'ü Paul Auster'a benzetmesini hatırlatması üzerine "Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç'tır" dedi.

04.02.2012 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçılarla biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Bülent Arınç'ın Atatürk'ü Paul Auster'a benzetmesini hatırlatması üzerine "Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç'tır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçı derneklerinin temsilcileriyle biraraya geldi. Conrad Otel'ye gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, sanatçılar Altan Gördüm, Mehmet Ali Alabora, Hakan Peker ve Mahmut Altıokların da aralarında bulunduğu 30'ya yakın isim katıldı.

"SANAT VE SİYASİ OTORİTE ARASINDA ÇATIŞMA VARDIR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, sanatçıların çağdaşlığın simgesi olduğunu vurguladı. Sanatçıların kolay kolay anlaşılamayan, sıradışı insanlar olduğuna dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sanatçılar ile siyasi otorite arasında her zaman çatışma vardır. Siyasi otorite sanatı kendi hakimiyeti altına almak ister. Sanatta her zaman buna karşı çıkar" dedi.

"SANATA UCUBE BAKIŞ AÇISI"

Sanatçının neyi nasıl yapacağına siyasi iradenin karışma yetkisi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sanatı küçümseyen ve aşağılayan ucube bakış açısı bu ülke için elbetteki büyük bir talihsizliktir. Açıkçası sanata olan saldırılar insanlığa ve insanlığın aydınlanmasına yöneliktir. Statükocular bir karikatürden, bir resimden bir heykelden korkarlar. O heykeller durdukları yerden bile iktidar sahipleri diktatörleri rahatsız eder. Koltuklarında rahatça oturmak isteyen bütün diktatörler o ülkede kendi kontrolleri altında sanat kurumları arzularlar. Çünkü bunlar en çok sanatçıların konuşmasından korkarlar. Bir ülkede sanatçısına baskı yapmanın da yollarını çok iyi bilir bu diktatörler. Sanatçının sorunlarını gözardı etmek bu baskının bir aracıdır."

ARINÇ'IN ATATÜRK'Ü PAUL AUSTER'A BENZETMESİ

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Bülent Arınç'ın Atatürk'ü Paul Auster'a benzetmesini hatırlatması üzerine "Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç'tır" dedi. Kılıçdaroğlunun konuşmasından sonra program basına kapalı devam etti.

(BB) - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'dan, Arınç'a: Sanatı ve Sanatçıyı En Az Tanıyan Kişi Odur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement