Kılıçdaroğlu: Gayet İyiyim (2) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Gayet İyiyim (2) - Yeniden

'GÖREVİMİZ NEYSE ONU YAPACAĞIZ'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

22.04.2019 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'GÖREVİMİZ NEYSE ONU YAPACAĞIZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradığı Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzu Mahallesi'ndeki cenazeye gitmeden önce şehidin ailesiyle görüştüklerini ve ilçedeki mülki yetkililere ön bilgi verildiğini söyledi. Bundan sonra şehit cenazelerine katılıp, katılmayacağı sorulan Kılıçdaroğlu, "Görevimiz neyse o görevimizi yapacağız" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, olay anı ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili "Arkadaşlarımız bütün görüntüleri izliyor, bakıyor, tespitler yapıyor. Köyde vatandaşlarla temasa geçtik yani işi sadece savcıya bırakmadık. Bunların kimlikleri ne, bunların hepsini öğreneceğiz" diye konuştu.

'ATMOSFERİN GETİRDİĞİ KONUŞMA OLARAK YORUMLUYORUM'

Milli Savunma Bakanı ? Hulusi Akar'ın saldırı sırasında köylüleri yatıştırmak için yaptığı konuşmayı duymadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ama tabi Hulusi bey o atmosferin etkisi ile mi o konuşmayı yaptı yoksa başka bir gerekçe mi vardı, onu bilemiyorum. Bunu Hulusi beye sormak lazım. Çok farklı düşünmek istemiyorum. Kalabalık var, onların dağılması lazım. Dolayısıyla böyle bir açıklama ile onların dağılmasını isteyebilir. Dolayısıyla o atmosferin getirdiği bir konuşma olarak yorumluyorum" dedi.

'KAOS İSTEYEN ÇOK ÇEVRE VAR'

Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiyenin normalleşmesini istemeyen, üzülerek ifade edeyim, siyasetçiler ve başka unsurlar da var. Türkiye'nin süratle normalleşmesi gerekiyor, çok ciddi sorunları var. Türkiye özellikle dış politikada üzerinde pazarlıklar yapılan bir ülke haline geldi. Bir ucunda Trump var bir ucunda Putin var. Dolayısıyla bu kadar sıkışmış bir Türkiye'nin en azından siyaset olarak ortak hareket etmeye, ortak tepki vermeye ihtiyacı var. Sonuçta bu ülke hepimizin ülkesi ve ülkede huzurun egemen olmasını istiyoruz; ama bunu istemeyen başka mecraların olduğunu, başka siyasetçiler olduğunu, çok ayrıştırıcı, çok kutuplaştırıcı, toplumda kin ve nefret tohumları eken söylemlerde bulunan siyasetçilerin olduğunu görüyoruz. Bunlar geçmişte de Türkiye'ye büyük zararlar verdi, bugün de korkarım ki aynı zararları vermek için kendilerine özel bir yol haritası belirlemişler. Bu Türkiye'nin geleceği açısından sıkıntılı. Yani başka unsurlar derken, üç aşağı beş yukarı hepimiz tahmin edebiliriz. Türkiye'de bir kaosun çıkması, Türkiye'de bir kargaşanın çıkmasını isteyen çok çevre var. Bu çevrelere izin vermemek lazım."

İl başkanlarının 81 ilde açıklama yaptığını da dile getiren Kılıçdaroğlu, "Alanda yani sokakta bir eylem yapılmasının doğru olmadığını ifade ettik; çünkü bu provakatörlere ciddi fırsatlar tanıyabilir" dedi.

ZIRHLI MAKAM ARACINI İADE ETMİŞ

Konuşmasında, zırhlı makam aracını iade ettiğini de aktaran Kılıçdaroğlu, "Epey oluyor, ihtiyaç duymadık. Tabi şartlar ne olur, kestirmek zor. Şartlar bizi bir zırhlı araca binmeye mecbur ederse alırız. Bugün düşündüğümüz bir olay değil. Gerekirse kendi güvenliğimizi kendimiz de sağlayabiliriz" dedi.

'DEMEK Kİ DUYUM ALIYORLAR'

CHP Genel Merkezi'nde özel önlem olup, olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Talebimiz olmadı; ama şunu ben görüyorum. Sabah gelirken veya akşam çıkarken korumaların elinde bazen uzun namlulu silahlar oluyor. Demek ki bir duyum alıyorlar herhalde. O duyum nedeniyle biraz daha önlemleri sıkılaştırıyorlar, diye düşünüyoruz. Bazen ellerinde hiç silah yok. Biz rahatlıkla gidip, gelebiliyoruz. Bazen ellerinde uzun namlulu silahlar oluyor, bazen sayıları artıyor, bazen sayıları azalıyor" diye konuştu.

'DİYALOGLAR İYİYDİ'

Şehit cenazesinde uğradığı saldırı sonrası sığındığı evde yaşadıklarını da anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Diyaloglar iyiydi. Aileden birisi Mansur beye diğeri de AK Parti'ye oy verdiğini söyledi. Biraz korktular, 'Evimiz yani taşlanır, yanar. Fakir biriyim, burayı zor bela yaptık. Nasıl olacak?' diye paniğe kapıldılar. Sonra oradaki polisler, korumalar, Emniyet Genel Müdürü, 'Meraklanma öyle bir şey olmaz' diye söylediler. Muhammet vardı çocuğu. Muhammet ile sonra ayrılırken vedalaştık, elimi öptü, ben de onu kucakladım. Küçük bir çocukları vardı, bir de 3 aylık çocukları vardı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Gayet İyiyim (2) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.


Advertisement