Kılıçdaroğlu: Gönlümüz Libyalı Demokratların Yanında - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Gönlümüz Libyalı Demokratların Yanında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır ve Tunus'un Ardından Muhaliflerin İsyan Ettiği Libya'nın da Demokrasiye ve İnsan Haklarına İhtiyacı Olduğunu Belirtti.

21.02.2011 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır ve Tunus'un ardından muhaliflerin isyan ettiği Libya'nın da demokrasiye ve insan haklarına ihtiyacı olduğunu belirterek "Gönlümüz Libyalı demokratların, özgürlükçülerin yanındadır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır ve Tunus'un ardından muhaliflerin isyan ettiği Libya'nın da demokrasiye ve insan haklarına ihtiyacı olduğunu belirterek "Gönlümüz Libyalı demokratların, özgürlükçülerin yanındadır. Onları destekliyoruz, onlarla beraberiz" dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'daki olaylara sessiz kalmasını da Başbakan'ın Libya'dan aldığı İnsan Hakları ödülüne göndermede bulunarak "Ödülün hakkını veriyor Sayın Başbakan" sözleriyle değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının başkanları ile Göksu Lokantası'nda kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Dün akşam sürpriz bir görüşme yaptığınız yönünde bir iddia var. Ergenekon davasının avukatları diyen var, askerler, emniyetçiler diyen var. Böyle bir görüşme var mı gerçekten" sorusu üzerine "Bir milletvekili arkadaşımızla beraber oldum arkadaşlar, o kadar" dedi. Kılıçdaroğlu, görüştüğü milletvekilinin, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu olduğunu açıkladı.

-"BAŞBAKAN DİKTA OLUP OLMADIĞINI EN YAKIN ESNAFA SORSUN"-

Başbakan Erdoğan'ın "dikta" eleştirilerine yönelik "Bizde dikta yok" açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Dikta olup olmadığını Sayın Başbakan öğrenmek istiyorsa en yakın esnafa uğrasın. Desin ki sen rahatlıkla telefonda konuşuyor musun, konuşmuyor musun? Senin rahatlıkla telefonda konuşmama ortamını sağlayan uygulama nedir, bunu sorsun. Aldığı yanıta göre Sayın Başbakan'la konuşuruz" dedi. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Başbakan "Seçimde ikinci parti olursak genel başkanlığı bırakırım' dedi. Sizin böyle bir taahhüdünüz olacak mı?" sorusu üzerine ise "Sayın Başbakan 2012'de zaten siyasetten çekileceğini söylemişti, bu yeni bir taahhüt değil ki" diye konuştu.

-"GÖNLÜMÜZ LİBYALI DEMOKRATLARIN YANINDA"-

Kılıçdaroğlu, Libya'daki son gelişmelerle ilgili bir soruyu yanıtlarken "Libyalılar'ın da demokrasiye, insan haklarına, eşitliğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Gönlümüz Libyalı demokratların, özgürlükçülerin yanındadır. Onları destekliyoruz, onlarla beraberiz. Baskıya artık dünyanın hiçbir ülkesinde izin vermemeliyiz. İnsanlığın ortak paydası özgürlük olmalı, demokrasi olmalı, özgür düşünen insan olmalı. Bunu savunan her yerde, herkesle beraber olmaya hazırız" dedi.

"Mısır'daki olaylar yaşanırken Başbakan'ın Mübarek'e "Mısır halkını dinleyin' diye bir çağrısı olmuştu. Libya'dan da İnsan Hakları ödülü aldı ama Libya'ya karşı bir çağrı yapmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Ödülün hakkını veriyor Sayın Başbakan" yanıtını verdi.

-"SEÇİM BARAJI YÜZDE 5 DE OLABİLİR"-

CHP'nin Van'da haftasonu yaptığı toplantıda gündeme gelen seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi yönünde görüşlerle ilgili Kılıçdaroğlu, "Bu konuda yaptığımız toplantıda CHP'ye yönelik eleştiri getiren çevreler de bizim verdiğimiz seçim barajının indirilmesiyle ilgili teklife olumlu baktıklarını; ama bu oranın yüzde 7 değil de yüzde 5 oranında olması gerektiği yönünde görüş beyan ettiler. Zaten biz daha önce de yüzde 7 oranını verdik ama, bu tartışmaya açıktır, eğer yüzde 5 olarak kabul edilirse buna da destek verebileceğimizi ifade etmiştik" diye konuştu.

CHP Şanlıurfa İl Örgütü'nün, Sedat Bucak'ın kardeşine milletvekili adaylığı teklifi götürdüğü iddialarına ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "Ben Sayın Bucak'la görüşmedim" dedi.

-"EYLEMLERİ ELEŞTİRMEK DEĞİL, KATKI VERMEK GEREKİYOR"-

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Balyoz davası kapsamında tutuklanan komutanların eşlerinin Anıtkabir'i ziyaret etmesine ilişkin yaptığı "Ailelerin eylemvari bir davranışını tasvip etmiyorum" açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Demokrasi içinde insanlar izin alarak ilgili yerlerden yürüyüş de yapabilir, gösteri de yapabilirler. Bunu yadırgamamamız gerekiyor. Dolayısıyla Sayın Bahçeli'nin eleştirileri kendi penceresinden haklı olabilir ama bunu değerlendirecek olanlar bu gösteride bulunacak olanlardır. Biz herkese sağdan, soldan, nereden olursa olsun, hukuk içinde kalmak kaydıyla; bu işçi de olabilir, çiftçi de olabilir, öğrenci de olabilir, sanayici de olabilir, işadamı da olabilir, toplumun bütün katmanları hukuk içinde kalmak kaydıyla düşüncelerini protesto, yürüyüş, miting şeklinde dile getirebilirler. Bunları eleştirmek değil, belki de bunlara katkı vermek gerekiyor. Demokrasinin zaten derinleşmesinin temel unsurlarından birisi de budur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Gönlümüz Libyalı Demokratların Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement