Kılıçdaroğlu: İnandığım Davadan Asla Dönmeyeceğim - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: İnandığım Davadan Asla Dönmeyeceğim

Kılıçdaroğlu: İnandığım Davadan Asla Dönmeyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Kılıçdaroğlu'nu asmamız lazım' diyorlar.

20.03.2019 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Kılıçdaroğlu'nu asmamız lazım' diyorlar. Bana saldıran PKK'ydı, şimdi başka bir cepheden aynı kafa saldırıyor. Nereden saldırırlarsa saldırsınlar, kimden gelirse gelsin Gazi Mustafa Kemal'in yolundan ve inandığım davadan, büyük Türkiye davasından asla dönmeyeceğim. Benim idamımla ilgili kanun getireceklermiş. Getirmezseniz namertsiniz, oy vermezsem namerdim" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Keçiören Dutluk Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslendi. Millet İttifakı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile İYİ Parti temsilcileri, CHP milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin de katıldığı mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, dün bir televizyon programında idam edilmesi gerektiği yönündeki sözlere sert tepki gösterdi.

'GETİRMEZSENİZ NAMERTSİNİZ'

Kılıçdaroğlu, "'Kılıçdaroğlu'nu asmamız lazım' diyorlar. Şunu söyleyim; bana saldıran PKK'ydı, şimdi başka bir cepheden aynı kafa saldırıyor. Nereden saldırırlarsa saldırsınlar, kimden gelirse gelsin Gazi Mustafa Kemal'in yolundan ve inandığım davadan, büyük Türkiye davasından asla dönmeyeceğim. Ben korkacakmışım da, bunları tamamen geçiniz. Benim idamımla ilgili kanun getireceklermiş. Getirmezseniz namertsiniz, oy vermezsem namerdim" dedi.

'SON BİR YILDA İŞTEN AYRILAN İŞSİZ SAYISI 1 MİLYON 11 BİN KİŞİ'

"Ankaralı'nın hiç bir sorununu çözmediler ve artık Ankara'nın da huzura ihtiyacı var" diyen Kılıçdaroğlu, "Ankara'nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ankara'da kırsal kesimde yaşayan vatandaşın da bir parça olsa gelire ihtiyacı var. İşsizlik almış başını gidiyor. Her evde bir işsiz var. Sadece son 1 yılda işten atılan, işten ayrılan kişi sayısı 1 milyon 11 bin kişi. Bu, 1 milyon babanın okula giden çocuğuna harçlık verememesi demek. 1 milyon evdeki annenin çocuğunu yatağa aç yatırması demektir. Saraydakiler bunun farkında mı?" diye konuştu.

'SABAH, ÖĞLE, AKŞAM BİZE SALDIRIYORLAR'

Beka tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "17 yıl önce, 15 yıl önce, 14 yıl önce yoktu. Neden şimdi var? Kim getirdi bu beka sorununu Türkiye'nin gündemine? İyi yönetemediniz. Milleti ekmeğe mahkum ettiniz, işsizliğe mahkum ettiniz. Eğer bir beka sorunu varsa sebebi iktidardakiler ve Türkiye'nin üretimdem koparılmasıdır. Saman ithal ediyor, mercimek ithal ediyor, pamuk ihtal ediyor. Neden biz üretmiyoruz? Neden bunlardan söz edilmiyor? Neden vatandaşın sorunu çözülmüyor? Bize saldırıyorlar. Sabah saldır, öğle saldır, akşam saldır. Sanki savaşa gidiyoruz. Altı üstü yerel seçim. Muhtar seçeceğiz, belediye meclis üyesi seçeceğiz, belediye başkanı seçeceğiz ama sanki savaşa gidiyoruz. Elde kılıç kalkan, neredeyse birbirimizi gırtlaklayacağız. Bundan özellikle herkesin kaçınması lazım. Hepimiz gideceğiz, bu sorunların sebebi olan siyasal iktidara bir demokrasi dersi vereceğiz. Gönlümüzden kopan bir demokrasi dersi vereceğiz. 'Sen beni açlığa mahkum ettin, beni yokluğa mahkum ettin' diyeceksiniz, gidip demokratik yollardan oyumuzu kullanacağız ve onlara bir ders vereceğiz" dedi.

'HER VATANDAŞIMIN 'YETER' DEMESİ LAZIM'

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum, 17 yıldır omuzunda taşıdın, 17 yıl tek başına iktidar yaptınız. 17 yıl istediği kanunu, kararnameyi çıkardı, 17 yıl istediği valiyi, kaymakamı, müsteşarı tayin etti. 17 yılda ne istediğiysen AK Partili seçmen sana verdi, 17 yılın sonuna neden bu insanları soğan, patates kuyruğuna mahkum ettin? Her vatandaşımın 'yeter' demesi lazım. 'Vergi' dedin verdik, fabrikaları sattık."

'FABRİKA SATIYORUZ DOMATES ALIYORUZ'

Cumhuriyet'in ilk yıllarında pamuk, incir, buğday satılıp fabrikaların kurulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu,  " Sümerbank'ı kurduk, şeker fabrikalarını kurduk. Türkiye'nin ilk şeker fabrikası yumurta satılarak, kuruldu. Şimdi 21'inci yüzyılda fabrika satıyoruz, domates alıyoruz, patates alıyoruz, elalemin mallarını alıyoruz. Dönem ve devir değişti. Kendilerine diyorlar ki; 'Kimsenin önünde diz çökmeyiz'. Sen onu benim külahıma anlat. Telefon etti sana Trump, papazı hemen serbest bıraktın. Neden bıraktın? Madem suçsuzsa neden hapse attın? Büyük patron telefon etti, o sebeple serbest bıraktın. Ben bu ülkenin bütün vatandaşlarını seviyorum, hangi partiye oy verirse versin. Her vatandaşımın sorunu benim sorunumdur. Eğer bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyosa o dert benim derdimdir" dedi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: İnandığım Davadan Asla Dönmeyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement