Kılıçdaroğlu: Kangren Olmuş Sorunları Çözeceğiz - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Kangren Olmuş Sorunları Çözeceğiz

Kılıçdaroğlu: Kangren olmuş sorunları çözeceğizİSTANBUL, (DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de düzenlenen 'Tapu Dağıtım 1. Etap Töreni'nde konuştu.

24.03.2019 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Kangren olmuş sorunları çözeceğiz

İSTANBUL, (DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de düzenlenen 'Tapu Dağıtım 1. Etap Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'da tapu sorunu yaşayan 1.5 milyon kişinin tapu sorunlarını çözeceğiz. Çözülmeyen, kangren olmuş sorunları çözeceğiz. Çözeceğiz ki vatandaşın siyasete olan güveni artsın. Sorunu çözmenin yolu, aklı kullanmaktan geçer, cebi değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen tapu dağıtım töreninde; Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerindeki hak sahiplerinin tapularını dağıttı. Törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

'İSTANBUL'DA 1,5 MİLYON TAPU SORUNU YAŞAYAN İNSAN VAR'

Vatandaşların tapularına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün benim için son derece değerlidir. Bugün benim hayatımın en güzel günlerinden birisi. Vatandaşlarımız bugün tapularına kavuştu. İstanbul'da 1.5 milyon vatandaşın tapu sorunu var, çözmüyorlar. Burada bir irade eksikliği var. Maltepe ve Kartal çözüyorsa İstanbul'da 1,5 milyon tapu sorunu yaşayan insanın tapu sorununu çözmüyorsa, bu yüzden Ekrem İmamoğlu'na güveniyoruz. O'nun söylediği sözlerden birisi de 'Mahallelerin tapu sorunlarını çözeceğiz'. Çözülmeyen, kangren olmuş sorunları çözeceğiz. Çözeceğiz ki vatandaşın siyasete olan güveni artsın. Biz söz verdik mi, sözümüzün arkasında duruyoruz. Türkiye'nin bu kadar derin ve bu kadar köklü sorunları var. Neden 21'nci yüzyılın Türkiye'sinde çöpten gıda maddeleri toplanıyor? İnsanlar neden plastik ve kağıt toplayarak geçiniyor? Neden 8 milyon kişi işsiz? Kararlı olursanız, 'Ben bu sorunları çözeceğim' derseniz, her sorunu çözersiniz. Sorunu çözmenin yolu, aklı kullanmaktan geçer, cebi değil."

'ÜSKÜDAR'DA BİR MAHALLEDE VATANDAŞLAR TAPU SORUNU YAŞIYOR'

Üsküdar'da bir mahallenin tapu sorunu yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Üsküdar'da bir yer var, vatandaşlar yıllar önce gelip oturmuş, onların tapu sorunu var. 'Kentsel dönüşüm yapıyoruz, siz başka yere gidin' diyorlar. Çünkü onların olduğu yerler boğaz manzaralı. 'Size burada yer yok, başka yerlere gidin, sizin paranız yok orada oturmayın' diyorlar. Ama onlar, yıllardır orada oturuyorlar. Camilerini yıktılar ibadet edemesinler diye. Evlerini yıktılar, onlara biz sahip çıktık. Her zaman da sahip çıkmaya devam edeceğiz? diye konuştu.

'BAY KEMAL OLMAK ÖYLE KOLAY DEĞİL'

Kendisine 'Bay Kemal' denmesinden memnun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Bir vatandaş var, ben olmasam söyleyeceği hiçbir laf yok. Sürekli 'Bay Kemal' diyor. Bay Kemal olmak çok güzel. Bay Kemal olmak için dürüst adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için insanların tapu sorununu çözmek lazım. Bay Kemal olmak için hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye olması lazım. Bay Kemal olmak öyle kolay değil? dedi.

'TAPULARI DAĞITAMAYALIM DİYE DEVLETİN MEMURU MAKAMINA GİTMEDİ'

Tapu dağıtım töreninde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, şunları söyledi:

'Sayın Kılıçdaroğlu 'İstanbul'a aday olduğumda Başıbüyük Mahallesi'nin tapu sorununu çözeceğim, bunun yerine gelmesini istiyorum' demiştiniz. Bu dönem bitmeden hem Başıbüyük Mahallesi'ne hem Gülsuyu hem de Gülensu mahallelerimize tapularını dağıtıyoruz. Birileri bize 'Bu tapuları dağıtamazsınız' dediler. Dağıttık, teker teker tapularını veriyoruz. Maltepe Belediyesi olarak kentsel dönüşüm ile ilgili toplantı yapalım dedik, rahatsız oldular ve engellemeye çalıştılar. Tapu müdürlüğünde ki devletin memuru, tapulara imza atmamak için makamına gitmiyor. Nedeni Ali Kılıç'ın verdiği sözü yerine getirmesine engel olmak. Rabbime şükürler olsun, her sözümüzü yerine getirdik. 31 Mart günü de sosyal demokrat düşünceyi ayağa kaldırmak için var mısınız? Ekrem İmamoğlu için var mısınız?"

Kılıçdaroğlu: Kangren Olmuş Sorunları Çözeceğiz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Kangren Olmuş Sorunları Çözeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement