Kılıçdaroğlu: "Kendi Toprağından Kaçmak Milliyetçilik Demek Değildir" - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: "Kendi Toprağından Kaçmak Milliyetçilik Demek Değildir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez 8 milyona yaklaşan işsizimiz var. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte sandığa giderken, '17 yıldır omuzumda taşıdım artık yeter' demek lazım." dedi.

23.03.2019 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez 8 milyona yaklaşan işsizimiz var. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte sandığa giderken, '17 yıldır omuzumda taşıdım artık yeter' demek lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, Artvin'de partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, dünyanın ve Türkiye'nin en güzel doğasına sahip Artvinli olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Bir önceki gelişinde Şavşat'tan Ardanuç'a giderken terör örgütü saldırısına uğradığını ve bir erin şehit olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Şehitler bizim onurumuz ve gururumuzdur, onları anmak ve yad etmek hepimizin ortak onurudur. Çünkü onlar, biz evlerimizde rahat uyuyalım, biz bu ülkenin caddelerinde gezelim diye hayatlarını feda ediyor. Şehitler o açıdan 82 milyonun kucakladığı değerlerdir. O değerler bizim tarihimizin, insanlığımızın bize verdiği değerlerdir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, polislerin ve güvenlik güçlerinin 3 bin 600 ek gösterge sorunu bulunduğuna işaret ederek, "Bunu yapacağız. Öğretmenlerimize, hemşirelere, din görevlilerimize de 3 bin 600 ek gösterge verilmesi için sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadelerini kulandı.

Türkiye'de herkesin mutlu ve huzurlu olması gerektiğini, bir evde işsiz olması durumunda huzurun olamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, Uşak'ta mitingde yaşlı bir kadının kendisini yanına çağırdığını ve çocuğunun işsiz olduğunu anlattığını, kendisinin de o kişiye oyunun rengini değiştirmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

"2 trilyon dolar vergi, 500 milyar dolar borç"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 8 milyona yaklaşan işsiz olduğuna dikkati çekerek, "Gencecik fidan gibi çocuklarımız işsiz. 8 milyon insan neden işsiz? Artvin'de iş bulamayıp da İstanbul'un varoşlarına gidip 'acaba iş bulabilir miyim?' diye gezinen gençlerimiz var. Neden gidiyorlar. Burada iş olsa çalışmayacak mı?" dedi.

AK Parti'nin 17 yıldır tek başına Türkiye'yi yönettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle geçmiş seçimlerde AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, 17 yıl bunları omuzlarında taşıdın. Şöyle bir düşünün, 17 yıl öncesine gidelim, dönemin AK Parti Başkanı geldi, 'ben milletin arasında oturacağım.' dedi. Ankara Keçiören'de bir daireye geldi oturdu. Sonra, 'milletvekili lojmanlarına gerek yok' dedi, 'milletin vekili milletin arasında olacak' dedi. Eyvallah, alkışladık. Hep birlikte el kaldırdık. Peki 17 yılda ne yaptın? Her bir vatandaştan vergi aldın. Alır mı? Alır, yasa onu öngörüyor. Ne kadar aldı? 17 yılda 2 trilyon dolar vergi toplandı."

Kılıçdaroğlu, "Hiç bir hükümetin cumhuriyet tarihinde toplayamadığı vergilerden daha fazla vergi topladılar." ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"Sonra, 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Şeker fabrikası, SEKA kağıt fabrikaları, ETİ, Sümer Banklar. Ne varsa sattılar, 70 milyar dolar. Başka, 500 milyar dolarda devleti borçlandırdılar. 2 trilyon dolar vergi, 70 milyar dolar özelleştirme, 500 milyar dolar borç. Soru şu, bütün bu paralar nereye gitti? Ben bu soruyu özellikle AK Parti'ye oy veren kardeşlerime soruyorum?"

"Samimi düşüncem aldığımız nefes dışında herşey vergiye tabi"

"Bir tek aldığımız nefes karşılığında şimdilik vergi vermiyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Onun için de vergi gelir mi? Bilmem... Samimi düşüncem aldığımız nefes dışında herşey vergiye tabi. Peki, niye vergi öderiz? Vergi öderiz ki devlet planlama yapsın, fabrikalar kurulsun, sosyal destek yapılsın, fındık, çay üreticisi mağdur edilmesin. Vergi öderiz ki Türkiye'nin üretimde şanı dünyaya yayılsın. Bütün bunlar olunca işsizlik olmaz. Yeni fabrika kurarsanız işsizlik olmaz. Çiftçi üretirse işsizlik olmaz. Oteller, sosyal tesisler kurulursa işsizlik olmaz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 8 milyona yaklaşan işsizimiz var. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte sandığa giderken, '17 yıldır omuzumda taşıdım artık yeter' demek lazım."

Kılıçdaroğlu, 17 yıldır istediklerini vali, bakan yaptıklarını, ülkeyi yönettiklerini vurgulayarak, "Şunu soracak, vatandaş, 'vergi' dedin verdim, 'özelleştirme' dedin, 'babamın, dedemin yaptığı fabrikaları sattın. 500 milyar dolar da borç aldın. 17 yıl sonunda beni neden getirdin soğan kuyruğuna muhtaç ettin kardeşim.' Bu soruyu soracağız." diye konuştu.

Tanzim satışların önündeki kuyruklara, 'varlık kuyruğu' adının konulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu Almanya'ya acıyorum, varlık kuyruğu bile yok. Japonya'ya temelden acıyorum, bir varlık kuyruğu bile yok. Bir de diyorlar ki 'biz çok gelişmiş ülkeyiz, dünyanın her tarafına binlerce milyonlarca araba gönderiyoruz.' Sen asıl gele Türkiye'de gör varlık kuyruğunu.

Şu Almanya'ya acıyorum. Varlık kuyruğu bile yok. Japonya'ya temelden acıyorum. Bir varlık kuyruğu bile yok. Birde diyorlar ki; 'Biz çok gelişmiş ülkeyiz. Dünyanın her tarafına binlerce milyonlarca araba gönderiyor, sen asıl gel Türkiye'de gör varlık kuyruğunu, gariban adamlar girmişler oraya. Milletin aklıyla aday ediyorlar. Ben bilmez miyim onun varlık kuyruğunu, onun adı varlık kuyruğu olsaydı en başta sen yer alırdın, millete nefes bile aldırmazdın, ben bunu bilmez miyim?

(Sürecek)

Kılıçdaroğlu: "Kendi Toprağından Kaçmak Milliyetçilik Demek Değildir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 'Kendi Toprağından Kaçmak Milliyetçilik Demek Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement