Kılıçdaroğlu: "Mevkisi ve Makamı Ne Olursa Olsun, Siyasetçi Halka Hesap Vermek Zorundadır" - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Mevkisi ve Makamı Ne Olursa Olsun, Siyasetçi Halka Hesap Vermek Zorundadır"

Kılıçdaroğlu: "Mevkisi ve Makamı Ne Olursa Olsun, Siyasetçi Halka Hesap Vermek Zorundadır"

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde katıldığı temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse ben siyasetçiyim seçildim, kimseye hesap vermem demeyecek.

17.11.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde katıldığı temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse ben siyasetçiyim seçildim, kimseye hesap vermem demeyecek. Herkesin mevkisi ve makamı ne olursa olsun, siyasetçi halka hesap vermek zorundadır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Çorlu Belediyesince yaptırılacak Trakya Gösteri ve Kongre Merkezinin temel atma töreninde konuştu. Siyasetçinin halka hesap vermek zorunda olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarıma şunu söyledim. İki konuda duyarlı olacaksınız, Bir seçildiğimiz andan itibaren size oy versin vermesin bütün vatandaşları kucaklayacaksınız, hiçbir ayrım yapmayacaksınız iki yaptığınız her harcamanın hesabını belde halkına vereceksiniz. Yani hiç kimse ben siyasetçiyim seçildim, kimseye hesap vermem demeyecek. Herkesin mevkisi ve makamı ne olursa olsun, siyasetçi halka hesap vermek zorundadır. Halka hesap veren siyasetçi, düzgün siyasetçidir namusu siyasetçidir, onurlu siyasetçidir ve ülkesinin geleceğini düşünen siyasetçidir. Belediye başkanlarımız bu bağlamda güzel hizmetler veriyorlar ama bundan sonra da gezeceğim. ya temel atma ya da açılış törenlerine katılacağım. Burada bir kültür merkezinin temelini atacağız, doğrudur. Özellikle gençler demişse o kültür merkezinde bir araya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar, tartışacaklar insanlar düşüncelerini özgürle özgürce dile getirecekler. Birbirimizden etkileneceğiz. Belki dünyayı çevremizi, belki Türkiye yeniden onu konuşacağız, tartışacağız. Bunları yapmak bizim görevimizdir" ifadelerini kaydetti.

"Biz hizmet peşindeyiz ama bir zat var ki o zat da kavga peşinde" diyen Kılıçdaroğlu, "Yahu arkadaş bu memlekette kavga etmediğin bir adam kalmadı yok. Kavga etmezsen ne olur? 1 hafta konuşmasan ne olur? 1 hafta konuşmasa vallahi memlekete huzur gelecek ama her gün sabah akşam konuşuyor ağzından olmadık laflar çıkıyor. Yok olmaz, sabah öyle akşam kavga. Bugün yine beyefendi konuşurlardı. Sevgili Erdoğan cesaretin varsa hani diyorsun ya ben karizmatiğim hani diyorsun ya gel karşıma çık, göstereyim ben sana karizmayı neymiş ne değilmiş senin karizmanı çizeyim. Durmuş konuşuyor ama niye karşımda konuşmuyorsun? Ben hesap bilmiyormuşum. Yahu sen zaten hesap bilseydin memleket bu halde olur muydu? Çiftçinin haline bak, emeklinin haline bak, doların hali ne? Bu enflasyon haline bakın üniversiteyi bitirmiş milyonlarca gencimiz işsiz, onların haline bakınız. Dönmüş bana diyor ki sen hesap bilmiyorsun. Cesaretin varsa karşıma gel ben sana hesabı kitabı öğreteyim. Şu hesap nasıl yapılır, kitap nasıl yapılır bak hepsini öğreteyim. Ama gelemezsin cesaret edemesin. Cesaret edemiyorsan karşıma çıkmaya cesaret edemiyorsa niye konuşuyor hakkımda? Gelsin oturalım konuşalım. Bana hesap soracakmış, sor hesabını kardeşim. Cumhurbaşkanlığı yapıyorsun, hesap soracağım diyorsun yok, Başbakanlık yaptın, hesap soracağım diyorsun, bir partinin genel başkanlığını yaptın hesap soracağım diyorsun. 15 yıldır hesap soruyorsun benden 15 yıldır sormuyorsan namertsin sen. Gel kardeşim karşıma ben sana ne soracağımı çok iyi biliyorum Sen cesaret edemiyorsun senin çocukların vergi cennetlerine para gönderdi mi göndermedi mi mesela bu soruyu soruyorum. Bir daha söylüyorum Sevgili Erdoğan, çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Musluğu açan kadının açtığı gibi 5 çeşit vergi ödüyor, herkes vergi ödüyor. Senin çocukların diye oralara milyonlarca dolar gönderiyor" şeklinde konuştu.

"Ben her kuruşun hesabını veririm"

Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Haktan hukuktan adaletten bahsediyorsun, 'Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor diyorsun.' Ben hesap biliyorum çok iyi görüyorum senin neler yaptığını da çok iyi biliyorum. Ele veriyorsun talkını kendin yutuyorsun salkımı. Bir daha söylüyorum sevgili Erdoğan, ben adam yemem, ben adamlarla kavga etmem ben aklımla mantığımla, kültürümle ve özgüvenimle konuşurum. Benim cesaretim var, senin de cesaretin, yüreğin varsa, sağda solda oturup konuşmaya gerek yok senin elinde bir sürü televizyon kanalın var bir sürü gazeteci var. O gazetecilerini al televizyon kanalına, otur karşıma çık adam gibi oturup hesaplaşalım. Gelmeyeceksin ben buradan gayet iyi biliyorum, gelmeyeceksin. Bu soruyu da görmezden gelecektir. Üçüncü kez bir kez daha sorayım. Sevgili Erdoğan, senin çocukların, vergi cennetlerine para milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Ben gönderdiğini, çok iyi biliyorum da o itiraf etsin diye bekliyorum. Siyasetçi cebini düşünmez, siyasetçi halkı düşünür ve dürüst ve namuslu siyasetçi halkı düşünür. Ben her kuruşun hesabını veririm, siyasete atıldığım gün bütün mal varlığımı internet siteme koydum, eşimin yüzüne kadar. Hepsi benim alın teriyle kazandığım para. Yıllarca incelediler. Acaba bu Kılıçdaroğlu'nun bir açığını bulabilir miyiz diye bir müfettiş ordusu görevlendirdiler. Bulamazsınız kardeşim, bulamazsın ama kul hakkı yemeyiz biz. Biz insana saygılıyız biz inançlı insanlarız, bizim kültürümüzde bu vardır, biz kendi değerlerimize ihanet etmeyiz. Kendi inancımıza, kendi değerlerimize ihanet etmeyiz. Bakın bizim belediyelerimizin güzel tesisler yapıyorlar, kültür merkezleri yapıyorlar, spor tesisleri yeşil alanları yapıyorlar. Onların engellemelerine rağmen yapıyoruz, daha güzel şeyler yapacağız. 2019, Türkiye için bir çıkış noktası durumda. Sevgili Çorlulular, unutmayın 2019'da 2 seçenek olacak. Ya, tek adam rejimi için oy kullanacağız veya çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye için demokratik parlamenter sistem için oy kullanacağız. Hepimize düşen görev bir oturup düşünmektir. Farklı kimliklerimiz farklı inançlarımız olabilir ama hepimiz al bayrağın altında huzur içinde yaşamaktayız. Bunu gerçekleştireceğiz, ana hedefimiz budur.Bunu sağlamak için yerelden başladık. Merkeze kadar gideceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Mevkisi ve Makamı Ne Olursa Olsun, Siyasetçi Halka Hesap Vermek Zorundadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Fatih Erbakan, İstanbul'da adaylarını çekmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şart sundu
    21:04 Fatih Erbakan, İstanbul'da adaylarını çekmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde İstanbul adayını geri çekmek için hükümete 3 şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticaretin sonlandırılması, Malatya'daki Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması, emekli maaşının ise 20 bin TL'ye çıkarılması durumunda İstanbul adayını yarıştan çekeceklerini duyurdu.


Advertisement