Kılıçdaroğlu'na Hakaret ve Tehdit İddiası - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'na Hakaret ve Tehdit İddiası

Kılıçdaroğlu\'na Hakaret ve Tehdit İddiası

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gümüşova ilçesi Selamlar köyünü ziyareti sırasında hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla bir kadın hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

11.07.2017 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gümüşova ilçesi Selamlar köyünü ziyareti sırasında hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla bir kadın hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Tozan, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşünün ardından Ankara'ya dönüşünde Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı Selamlar köyüne uğradığını dile getirdi.

"Genel Başkanımız adalet yürüyüşü sırasında kendisine ayran ikram edilen köyü hatırlayarak Selamlar köyüne gittik." diyen Tozan, şöyle devam etti:

"Halk bizi çok güzel karşıladı, oturduk sohbetler edildi. Sorunlar anlatıldı, daha sonra biz alandan ayrılmak üzere Genel Başkanımızla aynı arabaya bindik. Bu sırada arabanın camı tıklandı ve başında yazması ile bir kadın müsaade alarak aracın camından sayın Genel Başkanımıza saldırıya teşebbüs etti. 'Seni öldüreceğim' diyerek ölüm tehdidinde bulundu, hakaretler havada uçuştu. Kadın başındaki başörtüyü yere atarak provokasyon yapmaya çalıştı. Kadına kimse müdahale etmedi, polis de müdahale etmedi, orada vatandaşlar tepki gösterdi."

Tozan, bu sırada korumalarla gazeteciler arasındaki arbedeye ilişkin de "Ben orada korumaların muhabirlerle arbedeye girişini sonradan fark ettim, arkadaşlarımıza müdahale edilmesini görünce orada onların kelepçelenmesini engelledim. Bu olayı biz istemezdik. Şahsım ve örgütüm adına medya emekçilerinin emeği bizim için kutsaldır. Özür diliyorum. Benim ve örgütümüzün bu olayda bir payı yok. Genel Başkanımız da yerel basınla yaşanan bu olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu söyledi. Biz de arkadaşlarımızı ziyaret edip yanlarında olduğumuzu belirttik." ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Kılıçdaroğlu'na saldırmak isteyen ve hakaretlerde bulunan kişinin ismini tespit ettiklerini ve hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu aktaran Tozan, hoş olmayan bir olay yaşadıklarını belirtti.

Korumaların kameradaki görüntüleri zorla aldığı iddiası

Düzce'de yerel yayın yapan bir televizyonun genel yayın yönetmeni Mukadder Deveci de gazetecilere yaptığı açıklamada, ekip olarak Selamlar köyüne gittiklerini anlatarak, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretlerini çektiklerini fakat bir tepki olunca bir anda korumalar tarafından engellendiklerini söyledi.

"Bize karşı gösterilen tavrı kınıyorum." diyen Deveci, "Kendileri 'Adalet' ve 'basın özgürlüğü' diyordu. Ben ve arkadaşım ekmek için oradaydık. Dayağı hak etmedik. Bunun arkasında olup davamızı açacağız. Bu işin ucunu bırakmadan sonuna kadar devam edeceğim. Sadece biz işimizi yapıyorduk." şeklinde konuştu.

Kameralarına zarar verildiğini ve içerisinde bulunan görüntülerin kayıt edildiği SD kartın korumalar tarafından zorla alındığını iddia eden Deveci, "Çok kötü bir muamele gördük. Bizim kartımızı vermelerini istiyorum." dedi.

Kameraman Şaban Çakır ise ihbarı aldıktan kısa bir süre sonra köye gittiklerini ve ziyareti haberleştirdiklerini dile getirdi.

Ziyaretin ardından 45-50 yaşlarında bir kadının Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu araca yaklaşıp hakaretler ettiğini, bunu da kendilerinin kayıt altına aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ben orada bütün yaşananları kameramla çektim. Araç tekrar hareket ettiğinde koruma müdürü diye tahmin ettiğim kişi 'kamera' diye bağırdı. O anda bütün korumalar üstüme geldi. Beni darp edip boğazımı sıktılar. Orada basın danışmanı diye düşündüğüm kişi bizim olayı bilerek planladığımızı söyledi. Yani biz kadını tutmuşuz ve olayı yaptırmışız gibi bir söylemde bulundu. Böyle bir suçlamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Ben gazeteciyim ve böyle bir suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Bütün raporlarımı aldım ve gerekli mercilere şikayetlerimi, müracaatımı yapacağım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'na Hakaret ve Tehdit İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement