Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde (2)

Kılıçdaroğlu\'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde (2)

Türkiye'nin AYDINLIĞA ÇIKMASI LAZIM CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak Cumhuriyet Meydanı'nındaki Atatürk Anıtı önünde coşkulu kalabalığa seslendi.

08.10.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin AYDINLIĞA ÇIKMASI LAZIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak Cumhuriyet Meydanı'nındaki Atatürk Anıtı önünde coşkulu kalabalığa seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olma vakti geldi mi?", sözleriyle sahneye çıktı. Vatandaşlar da, "Başbakan Kemal" sloganları attı. Kılıçdaroğlu'da konuşmasına, "Allahın izniyle olacağım" sözleriyle başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemi seviyorum sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, güveniyorum. Bu ülkenin güzel insanları cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinde birisini yaşıyoruz. Türkiye'nin aydınlığa çıkması lazım. Onun için bir sonraki seçimi değil, Türkiye'yi düşünmek lazım. Biz önce Türkiye dedik" dedi.

SİZİNLE GÜZEL BİR SOHBET YAPACAĞIZ

Alanı dolduranlara, "Sizinle güzel bir sohbet yapacağız" Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu soruyu kendimize soralım. 7 Haziran'da bir seçim yaptık. Hep beraber sandığa gidip oylarımızı kullandık. Milli irade tecelli etti. AKP'ye, 'sizi tek başına iktidar yapmıyorum yeter artık. Kendi aranızda uzlaşın. Adam gibi ülkeyi yönetin' dedi. Bu mesajı, iradeyi en iyi yöneten, okuyan parti bizim parti. Bize geldiler 'koalisyon kuralım' dediler. Biz de dünya kadar derdimiz var, beraber oturup bunları çözelim dedik. Ama 10 günlük görüşme sonunda bize dediler ki '4 yıllık koaliasyon istemiyoruz' dediler. 3 aylık seçim hükümeti istediklerini söylediler. Biz de kabul etmedik. Neden kabul etmedik diye sorabilirsiziniz. Eğer biz üç aylık seçim hükümetinde olsaydık, milli iradeye saygısızlık yapardık. Onlar diyordu ki, 'milli irade, milli irade' iradesini birilerine ipotek edenleri, Allah aşkına indirin ve Türkiye'nin iktidarını kurun. Hükümet kurulma görevi verildiği halde hükümeti kuramayan biri, bir yerlerden gelen telkinlerle hükümeti kuramayan birisi ülkeyi yönetemez."

VATANDAŞLARIMIN VİCDANINA SESLENİYORUM

Alanı dolduran ve televizyonlarının başındakilere, "Vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum" diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözlerimin başında söylüyorum. Bütün vatandaşlarım dinlesinler. O vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Türkiye artık siyasi gerginliklerden kavgalardan bıktı. İkide bir neden seçim sandığına gidiyoruz. 'İlla 400 milletvekili verin.' Eee vermiyor kardeşim vermiyor. '400 milletvekili vermezsiniz terörü azdırırım.' Her gün şehitlerimiz geliyor. Ne diyorlardı? Çözüm süreci. Dedik ki bu süreç tehlikeli bir süreç, bu sorun böyle çözülmez. Aileler gözyaşı döküyor. Hangi milletvekilinin oğlu orada? Ensesi kalın kimin çocuğu Doğu - Güneydoğu'da? Hangi bakanın çocuğu orada? Bulmuşlar gariban vatandaşı, 'hadi oğlum oraya git.' Ankara'ya gelen bütün şehit cenazelerine katılırım. Şehit cenazelerinde bir usul vardır. Şehit önde arkasında ailesi yakınları akrabalar onun arkasında devlet protokolü yürür. O manzarayı görmenizi isterim. Gariban halk çocukları bu ülkenin sade temiz insanları. Her gittiğim yerde anneler ağlıyor. Bir şehit annesi bana dedi ki 'Benin oğlum şehit oldu. Yüreğim yandı başkalarının ki yanmasın' dedi. Yine gittiğim bir şehit cenazesinde 'niye terörü önlemiyorsunuz?' diye sordu CHP ne zaman engel oldu? Siz çözdünüz de biz mi engel olduk? Siz başına bela ettiniz PKK'yı. Doğu, Güneydoğu'da adamlar mahkeme kurmuş, askere alma dairesi kurmuş. Senin Ankara'da gıkın çıkmıyor, valiye talimat veriyorsunuz, 'sakın sesini çıkarma' diye. Şimdi milliyetçilikten bahsediyorlar. Sen 'her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım' diyen değil misin?" dedi.

DÜŞÜNEREK SANDIĞA GİDİN

Vatandaşlardan yaşananları düşünüp sandığa gitmelerini isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sırada bir seçim değil. Bir dayatma seçimidir. 'Ya bana 400 milletvekili verirsin, ya da ben size acıyı gözyaşını kanı önünüzü koyarım' diyorlar. İndirin bunları, indireceğiz bunları. Güzel bir ülke, huzur içinde yaşayan bir ülke. Ne işimiz var bizim kavgayla? Toplumu böldüler, ayrıştırdılar. Niye beraber kardeşçe yaşamıyoruz. Neden kavga? Birisi gelir size etnik kimlik üzerinden siyaset yapılırsa, bilin ki o adama ülkesini sevmiyor. Din üzerinden siyaset yapıyorsa dine en büyük kötülüğü yapan odur. Biz CHP olarak açık net söylüyorum, 30 yıldır çözemediler. Benim sözüm söz. Ben bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbirisi çözemez. Açık ve net söylüyorum. Belki size şunu soracaklardır. 'CHP neyine güvenerek söylüyor?' diye. Onlara şunu söyleyin. CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP savaş meydanlarından kuyavı milliye ruhunu taşıyan bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. Tabi çözmemiz için sizin yetki vermenizi gerekiyor" dedi.

DİGİTÜRK'ÜN KANALLARI KALDIRMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Digitürk'ün bazı kanalları yayından çıkarmasına sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"'Bir oyla bir şey olmaz. Hava güzel gidip oy kullanmasak da ne olur?' demeyin. Bir oy altın değerindedir. ya demokrasi ya baskı rejimi tercih edeceğiz. Digitürk 7 kanalı çıkarmış platformundan. Buradan o savcı arkadaşa sesleniyorum. Sen cumhuriyetin savcısı mısın? İktidarın savcısı mısın? Mahkeme kararı olmadan nasıl olur da yasak getirirsin? Bunlara 3 Y ile savaşacaklarını söylüyorlardı. Yasak olmayacaktı, yasak olmayan ne kaldı? Gencecik çocuklarımız sokaklarda vuruldu, öldürüldü. Gazetecilere saldırı yapılıyor. Herkesin gözünün önünde gazeteciler dövülüyor. Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan atını çiziyorum. Mahkeme kararı olmadan '7 kanalı ben susturdum' diyorsa onun bir bedeli vardır ve onun bedelini ödeyecektir. Siz hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz. Birisi yazı yazdı diye yasak mı gelir? Gazetecilere saldırıyorlar. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun. İster CHP'li olur, AKP'li, MHP'li olur olmaz hangi partide olursa olsun. Her gazetecinin özgürce yazı yazma hakkı vardır. Siyasetçi eleştiriye katlanacak. 'Beğenmedim, sustururum, dövelim' bu olmaz."

Star gazetesi yöneticisi Murat Sancak'a yapılan saldırıya da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Star gaztesinin CEO'sunun 20'ye yakın kurşunla arabası kurşunlandı. Star iktidar yanlısı bir gazete ama ben bu kişiye, Murat Sancak'a telefon açtım. 'İnşallah failler yakın bir zamanda, mahkemenin önüne çıkar' dedim. Buradan sesleniyorum. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Size destek veren gazetenin üst düzey yöneticisi arabasında 20'ye yakın kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden hangi gerekçiyle faillerini yakalamıyorsunuz? Bu gazete iktidar yanlısı bir gazete. Muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum. Gazeteci kim olursa olsun, özgürce yazacak. Siz yasak getirirseniz, halk haber alamaz, baskı var gazetenin üzerinde, vatandaşın üzerinde. CHP iktidarında, her gazeteci özgürce CHP'yi eleştirecek. Bunu yapacağım, bu kulvarı açacağım. Herkese açacağım. Anayasamızda madde var. 'Basın hürdür sansür edilemez.' Gayet açık, açın bakın. İyi de 7 kanalı sansür ediyorsun. Gazetecileri dövüyorsun, ölümle tehdit ediyorsun. Niye birilerinin sesi çıkmıyor. Hani ülkede özgürlük, demokrasi vardı? Dilediğini söyleyecek dilediğini yazacaktı? Bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız. Hitlerin baskı rejimini savunan Goebbels vardı. O; 'gazeteciler piyanonun tuşları gibi olmalıdır. Biz hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalıdır.' Şimdi 'gazetecilere benim dediğimi yazarsa sorunu yok. Ama benim değimimi yazmazsan sustururum, ölümle tehdit ederim' ediyorlar" dedi.

SEÇİM VAATLARİ

Konuşmasına ezan okunduğu için kısa bir ara verdikten sonra seçim vatlerini anlatıp AK partiyi eleştiren Kılıçdaroğlu, "7 Haziran öncesinde seçim bildirgesi hazırlayıp açıkladık. Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Taşeron işçilerin tamamına kadro vereceğiz, mazotun litresini 1.5 TL yapacağız. Söz verdik. Kıyameti kapardılar. 'Parayı nereden bulacaksınız? Siz devleti tanımıyorsunuz.' Onlar devleti tanımıyorlar. Ben bu devlete onurumda 27.5 yıl hizmet verdim. Devleti en iyi ben bilirim. Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, nasıl harcanır? Eğer bu konuda iyi olan Türkiye'de 10 kişi varsa onlardan birisi benim. İstedikleri kişiye sorsunlar. Her vaadi kuruş kuruş hesapladık. Bakın o dönem mazot 1.5 TL olacak dedik, şimdi aynısını söylemiyoruz. Şimdi mazot 1.80 kuruş olacak. Dolar arttı ne yapalım, 30 kuruş zam geldi. Siz açık ve net birşeyden emin olun. Biz siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. Çocuklarımıza kaynak aktarma olarak görmüyoruz. Siyaseti halk için, sizin için yapıyoruz. Çünkü halka hizmet hakka hizmettir. Her kuruşun hesabını millete vermek bizim boynumuzun borcudur. Esnafa sesleniyorum. Emekli oluyorsunuz. Aylık alıyorsunuz, geçinemiyorsunuz. İşinize devam etmek istiyorsunuz ama aylığınızdan kesinti oluyor. Dünyada çalışanı cezalandıran tek ülke Türkiye. Sana söz. Bu uygulamayı kaldıracağım. 7 haziran öncesi ne diyorlardı, 'sakın CHP'ye oy vermeyin, dolar fırlar, faizler yükselir, borcunuzu ödeyemezsiniz.' Neden istikrar bozulurmuş. Allah büyük ya. İktidardalar, doları tut tutabilirseniz. İktidardalar faiz yüzde 18'lere çıktı. İşsizlik patladı. CHP iktirdar olsa ne olacaktı? Geçen kurban bayramında emekliler ilk ikramiyelerini alcaktı. Asgari ücret net bin 500 TL olacaktı. İlk yüz günde 800 bin taşerona kadroları verilecekti. Diyorum bunlar devlet nasıl yönetilir bilmiyorlar. Bir oyunuz çok önemli sandığa gidip oy kulanın" dedi.

CHP'Yİ ELEŞTİREMİYORLAR

Şehit yakınları ile gaziler için, milletvekillerinin yararlandıkları sosyal hakları yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin artık CHP'yi eleştiremediğini söyleyip, "Şimdi bize eleştiri getiremiyorlar. Çekiniyorlar, eskide kıyamete kopartıyorlardı. Şimdi gördüler, Türkiye'nin sorunlarını en iyi bilen, çözüm getiren CHP. En nitelikli kadroların olduğu parti CHP. Onlar da artık bizim hakkımızı teslim ediyor" dedi.

ÖNCE HALK İLLE DE HALK

Ak Parti başta olmak üzere diğer partileri de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderken şunu düşünün Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer. Bunu düşünün. AKP 13 yılda Türkiye'yi nereye getirdi? Hepiniz görüyorsunuz. Bir başka parti var. Sağolsun o da herşeye hayır diyen parti. Her şeye hayır diyorsan seçime ne diye giriyorsun? Eee bir parti zaten denklemin dışında. Bir parti kalıyor geriye CHP, vatandaşını seven, ona güvenen o da CHP. Bir şeyi unutmayın, bir gerçeği unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Gayet açık ve net söylüyorum. Bunu zaten sayın Davutoğlu da kabul ediyor, saray da saray diyor. Biz ise, önce halk illa halk, önce millet sonra millet, diyoruz. Anayasayı dinlemediler. Davutoğlu'na görev verdiler, hükümet kurmak için bize geldi. Diğerlerine gitti ama hükümet kuramadı. Teamüllere göre görevi bana vermesi lazım ama dedi ki, 'Ben CHP'ye görev vermem. ya hükümeti kurarsa' ne olacak. En büyük korkusu. Biz mağdur edebiyatı da yapmıyoruz. Çünkü biz yetkiyi sarayda değil yetkiyi millette arayan bir partiyiz, sandığa gidin dersini verini. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINI ELİŞTİRDİ

Türkiye'nin dış politikasını da ağır bir dille eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede devletin sopasını kimse görmeyecek. Mahkemeler adalet dağıtacak. Eli sopalı devlet mi olur. Suriye'de gördünüz. Defalarca gördünüz. 'Yanlış yapıyorsunuz neden silah gönderiyorsunuz? Müslüman kanının, kardeş kanının akmasına neden oluyorsunuz?' diye defalarca söyledim. 24 Ağustos 2012'de bir mektup gönderdim, dedim ki, 'Yanlış yapıyorsunuz' dedim. 'Demokrasi istiyorsak bunu seslendirelim, ama silah göndermek doğru değil' dedim. Dış politikada yapılan hatanın bedeli tüm ülke öder. Biz de ödüyoruz. Bizim çocuklarımız işsiz, Suriyeliler de iş bekliyor. Buranın derisi çok önemli Rusya'ya, İran'a deri ihraç ederdi. Ama iki kapı da kilitlendi. Niye? Kavga ediyorlar. Rusya'yla dalaşıyorlar. Mısır'la kavga ediyoruz. Niye ediyoruz? Sözüm söz, Güzel bir ülke inşa edeceğiz bütün komşularımızla iyi ilişkiler kuracağız. İşsizlik birinci önceliğimiz olacak. Herkes kazanacak. Sadece hortumcular kaybedecek" dedi.

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu, alandaki polislerin de sorunlarını bildiğini ama iktidarın değil halkın polisi olmalarını istedi. - Kılıçdaroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor
    18:34 Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor

    Adana'da, Sinem Apartmanı'nın 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu müteahhit Ekrem Naci Sönmez ve tutuksuz Hüseyin Zati Yıldırım ile ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ve teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor
    18:33 Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

    Bolu'nun Mengen ilçesindeki eski çöp döküm alanındaki atıkların çaya karışması ve etrafa yayılması sonucu çevre kirliliği oluştu. Sel felaketi nedeniyle açığa çıkan atıklar, suyun yükseldiği zamanlarda kirlilik oluşturmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, atıkların kaldırılmasını talep ediyor.

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'
    18:31 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, Acar Ünlü'nün AKP ile yarıştığını ve diğer partilere verilen oyların AKP'ye gideceğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement