Kılıçdaroğlu'ndan MİT Teklifine "Gestapo" Benzetmesi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan MİT Teklifine "Gestapo" Benzetmesi

Kılıçdaroğlu\'ndan MİT Teklifine "Gestapo" Benzetmesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Teklifinin yasalaşmasıyla fişlemelerin meşru hale geleceğini iddia ederek, "Otoriterleşen devlette istihbarat özel olarak partiye gider. Almanya'da Gestapo'yu unutmayın.

15.04.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Teklifinin yasalaşmasıyla fişlemelerin meşru hale geleceğini iddia ederek, "Otoriterleşen devlette istihbarat özel olarak partiye gider. Almanya'da Gestapo'yu unutmayın. Gestapo'yu kurdular, istihbarat örgütüydü, gizli, kime bağlıydı, yasal mıydı, yasaldı ama devlete istihbaratı yapmıyordu istihbaratı partiye veriyordu. Aynı olay Türkiye'de yaşanıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP il başkanlarının da hazır bulunduğu partisinin grup toplantısında MİT Teklifine değinerek özetle şöyle dedi:

"Baskıya doğru gidiyoruz. Şimdi parlamentoda yeni bir yasa görüşülüyor. Milli İstihbarat Teşkilatının Yasası. Türkiye süratle bir istihbarat devletine dönüşüyor.

Bir gazetede CHP milletvekilleriyle ilgili olarak MİT'in tuttuğu fişlemeler yayınlandı. Sorduk, arkadaşlar da sordular, yani bu milletvekilleriyle ilgili niye fişleme yapıyorsunuz diye? Üstelik daha bu yasa çıkmamış. Şimdi yasa çıkacak fişlemeler meşru hale gelecek. Devlet istihbaratla yönetilmez. Devlet bilgiyle yönetilir, ahlakla yönetilir, hukukun üstünlüğü ile yönetilir, liyakatla yönetilir, devlet böyle yönetilir, devleti istihbarat devletine dönüştürürseniz baskıcı bir yönetimi hazırlamış olursunuz. Otoriterleşen devlette istihbarat özel olarak partiye gider. Almanya'da Gestapo'yu unutmayın. İkinci Dünya Savaşı öncesi Almanya, Gestapo'yu kurdular, istihbarat örgütüydü, gizli, kime bağlıydı, yasal mıydı, yasaldı ama devlete istihbaratı yapmıyordu istihbaratı partiye veriyordu. Aynı olay Türkiye'de yaşanıyor. İstihbarat partiye veriliyor, devlete değil. Bu süreci hayata geçirmek istiyorlar. Yeni bir Gestapo modelini kurmak istiyorlar. Bütün yurttaşlarımın dikkatli olması lazım. Hukuk devletini savunacağız hep beraber, özgürlükleri savunacağız.

-"DÖRDÜNCÜ BÜYÜK DEVRİMİ YAPMAK ZORUNDAYIZ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ DEVRİMİ"-

Daha önce söylemiştim, Türkiye'deki üç büyük devrimin altında CHP'nin imzası vardır diye. Dördüncü büyük devrimi yapmak zorundayız. Özgürlük ve demokrasi devrimi. Baskılar gelecektir, baskılardan yılmayacağız, özel medyalarını oluşturuyorlar, onlardan da yılmayacağız. Bize tek bir görev düşüyor. Çalışmak. Adım adım çalışmak. Kahve kahve çalışmak. Çalışırsak her şey olur. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan MİT Teklifine 'Gestapo' Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement