Kılıçdaroğlu'nu Sözünü Tutup İstifa Etmeye Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nu Sözünü Tutup İstifa Etmeye Çağırdı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, elinde salladığı dekontların bile Kemal Kılıçdaroğlu'nun müfteri olduğunu ispat ettiğini söyledi ve kendisini istifa etmeye çağırdı.

04.12.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, elinde salladığı dekontların bile Kemal Kılıçdaroğlu'nun müfteri olduğunu ispat ettiğini söyledi ve kendisini istifa etmeye çağırdı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun eylem planıyla ilgili, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın 2019 yılına giderken sağlık ve diyabet, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın hayvancılık, kırmızı et üretimi ve hedefleriyle ilgili konular, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun göçle ilgili sunum yaptığını ifade etti. İç ve dış gelişmelerin de ele alındığını anlatan Yıldırım, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"TÜRKİYE, SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE SAHİP BİR ÜLKEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı iş adamlarının yurt dışına varlıklarını kaçırdığı yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Ne demek istediğini bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız birinci ağızdan açıkladı. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Burada serbestlik esastır. Yerli ve yabancı yatırımcılar yurt dışında da diledikleri gibi yatırım yapma hakkına sahiptir. Her türlü para transferini de bu maksatla yapabilirler. Türkiye'de herhangi bir sınırlama söz konusu olmamıştır, bundan sonra da bu anlamda kısıtlama olmayacaktır. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin engellemesi ile ilgili talimatı olmamıştır, şu anda bu noktada bir sınırlandırma söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız, sadece kendi ülkesine güvenmediği için sermayesini başka yerlere aktarmalarına yönelik sitem olduğunu ifade etti. Türkiye'deki yatırımcı ve iş adamlarımız kendilerinin sermayesini güçlendiren Türk ekonomisine güvenmeleri noktasında sitemini ifade etmiştir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin terör örgütleriyle irtibat içinde olan, terörü finanse edenlerle ilgili bir hassasiyeti vardır" diyen Bozdağ, "Bu hassasiyet terör örgütlerine dönük finansman sağlayanlara karşı Türkiye hukuk devleti olmanın gerekleri neyse bunları yapmaya devam edecektir. Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi vardır, devam edecektir" dedi.

"ALÇAK KİM? MÜFTERİ KİM? YALANCI KİM?"

'Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı grup toplantısında yeni belgeler açıklayacağı' yönündeki haberlerin sorulması üzerine Bozdağ, "Bu kağıt parçalarını incelediğimizde şunu gördük, burada Sayın Cumhurbaşbakanımızın ve ailesinden herhangi bir kimsenin Man Adası'nda herhangi bir şirkete tek bir kuruş para göndermediğini bu dekontlar ispat etmektedir. Dekontlara bakıyorsunuz, havale edilen para yok, dışarı aktarılan para söz konusu değil. Bu dekontlar net bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu'nun müfteriliğini ispat eden belgeye dönüşmüştür. Sayın Kılıçdaroğlu kendi yalancılığını, kendi müfteriliğini başkalarını suçlamak için kullandığı belgelerle ispat eden dünyada örneğine rastlanır mı bilmem ama tek siyasi lider olmuştur. Elinde salladığı dekontlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun müfteriliğini ispat eden kağıt parçalarıdır. Net bir şekilde. Onun için bizim Sayın Kılıçdaroğlu'ndan beklediğimiz şey şu, onurlu ve haysiyetli birisi gibi davranmak. Kendisi 'ben ispat ettim' dedi, arkasında sordu 'Şimdi alçak kim' diye. Ben de buradan soruyorum, bu gösterdiğin dekontlar, sizin yalancılığınızı ispat eden birer belge olduğu ortaya çıktı. Ben de soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu alçak kim? Müfteri kim? Yalancı kim? Bunu net bir şekilde ispat etmesi lazım" şeklinde konuştu. Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken CHP Genel Başkanlığından istifa etmektir. Ben Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanlığından istifa etmeye davet ediyorum, istifa etmeyeceğini bilerek davet ediyorum. Çünkü, bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun ilk yalanı değil. Maalesef iftira siyaseti bu seferde Kılıçdaroğlu ile çamura baktı, Kılıçdaroğlu 'çamur at izi kalsın' anlayışını CHP'de bir siyaset geleneği haline dönüştürdü. Belli ki Sayın Kılıçdaroğlu sizi göreve getiren baronlar ve FETÖ'cüler artık sizin gitmenize karar vermişler. Baktılar ki sizi, kaset operasyonlarıyla CHP'nin başına oturtanlar Kılıçdaroğlu ile bir başarı elde edilemiyor, öyleyse pimi çekilmiş bombaları eline verelim bu kendi kendini siyasetten tasfiye etsin. Bu elinde patlayan bombaları eline verenler, artık Kılıçdaroğlu'nun gitmesini istiyorlar. Kaset operasyonunu yapan FETÖ, karanlık güçler Kılıçdaroğlu'nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir rezillikten öbürüne iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını iddia ediyor. Anadolu'da bir husus var, bir tartışma yaparsınız tartışma sırasında birinin yalancılığı ortaya çıkar. Kılıçdaroğlu elinde patlayan Man Adası'nın bombalarından sonra konuyu değiştirip başka yeni bombalar ortaya koyarak bu sefer başka bombalarla günü kurtarmaya çalışacaktır. Ama ben diyorum ki günü kurtarma şansı yoktur. Ben yarın ne göstereceklerini merak ediyorum ama bize hangi iftirayı atacağından değil, CHP'yi nasıl bir kez daha rezil duruma düşüreceğinden dolayı."

(İHA)

Kılıçdaroğlu\'nu Sözünü Tutup İstifa Etmeye Çağırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nu Sözünü Tutup İstifa Etmeye Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement