Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül Açıklaması

Kılıçdaroğlu\'nun Abdullah Gül Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün siyasete gireceği iddialarıyla ilgili olarak, "Benim ilgi alanıma girmiyor.

07.03.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün siyasete gireceği iddialarıyla ilgili olarak, "Benim ilgi alanıma girmiyor. AK Parti öyle anlaşılıyor ki, Davutoğlu'ndan çok memnun değil yeni alternatif arayışına girmişler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akyurt'ta bir çorap fabrikasını ziyaret etti. Kadınlar Günü nedeniyle basın mensuplarına karanfil dağıtmasının ardından Kılıçdaroğlu soruları cevapladı. Bir gazetecinin, CHP'li Umut Oran'ın Twitter'daki Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiasıyla ilgili belgeleri açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Parti olarak bizim bir özelliğimiz var. Bize iftira edildiği zaman iftiranın peşine düşeriz ve onu yalanlamak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz. Umut Oran ile de özür dileyerek söylüyorum ama çok aşağılık ifadeler atıldı. O da ilgili kurumlar başvurdu. Biz parti olarak hem büyükelçiliğe başvurduk hem ilgili kurumlara başvurduk. Onlardan da biz parti olarak yanıtını bekliyoruz. Bizim tavrımız demokratik bir tavır atılan bir iftirayı demokratik biçimde çürütebiliyoruz. Yargıya başvurabiliyoruz başvurmakta da kararlıyız. Bu iftiraları atanlardan hesabını soracağız. Benim merak ettiğim şu benzer iddialar, AK Parti yöneticileri hakkında ortaya konduğu zaman neden onlar ilgili kurumlara başvurmuyorlar. Çünkü iddiaların doğru olduğunu onlarda biliyorlar. Umut Oran ile ilgili bu iftiraları atanlar bu belgeleri düzenleyenler yargının önünde hesap vereceklerdir. Bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin. İftirayla uzun süre yol alınmaz" cevabını verdi.

F4 uçaklarıyla ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Türk halkının F4'lere güveninin kalmadığı yönündeki açıklamasının ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir şehit babasının söylediği cümleyi asla unutmayalım, 'Kendinize kaçak saray yaptıracağınıza yeni uçaklar alın' diye. Amerika'nın bile devre dışı bıraktığı uçakları hala biz kullanıyorsak bu kazaları olağan karşılamamız lazım. Oysa bizim yapmamız gereken bizimde hava kuvvetlerinde kullanılan uçakların değiştirilmesi modernize edilmesi yeni uçakların alınması gerekiyor. Siz bunları yapmıyorsunuz eski uçaklarla pilotları uçuruyorsunuz sonra pilotları uçuruyorsunuz sonra kazalar oluyor sonra bunu da işin doğasına başlıyorsunuz. İşin doğasında değil bu o onların kafasındaki anlayıştır. İşin doğasında olan şudur, uçaklar ya da herhangi bir malzeme beli bir süre kullanılır yerine yenisi alınır. Teknoloji gelişiyor bilim gelişiyor. Dolayısıyla sizin kendi ordunuzun ihtiyaçlarına uygun yeni uçaklar almanız gerekiyor. Kendi savaş sanayinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu işin fıtratında yoktur. İşin fıtratında olan insanın aklını kullanmasıdır. Allah'ın verdiği en değerli ögedir akıl, aklı kullanmamız lazım. Bunlar akıllarını kullanmak istemiyorlar halkı kandırmak istiyorlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim ilgi alanıma girmiyor. AK Parti öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil yeni alternatif arayışına girmişler" dedi. CHP'nin kapatılması iddialarıyla ilgili Başbakan Davutoğlu'nun "Mağduriyet edebiyatı yapılmasın biz böyle bir şeye geçit vermeyiz" yönündeki açılmasına ise Kılıçdaroğlu, "Onun geçit verip vermemesi bizim için çok önemli değil. Biz hakkımızı her yerde her ortamda ararız" diye konuştu.

Konunun Ülkü Adatepe'nin çocuklarının davasıyla ilgili olup olmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Dün kitabın kapağı da yayımlandı. Baskıların yapıldığını gayet iyi biliyoruz. O yönde bazı çalışmaların olduğunu da gayet iyi biliyoruz" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra fabrikayı gezerek kadın işçilerle birlikte yemek yedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti
    22:00 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in, Kovaçi Şehitliğindeki kabrini ziyaret etti. Bakan Tunç, Aliya İzzetbegoviç'i ve Bosna Hersek'in istiklal mücadelesi için can veren tüm şehitleri rahmet ve duayla anarak ruhlarının şad olmasını diledi.


Advertisement