Kılıçdaroğlu'nun Avukatından Yarsav'a Bağış - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Avukatından Yarsav'a Bağış

İSMET KARAKAŞ/SERDAR AÇIL - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) 17 bin lira bağış yaptığı belirlendi.

15.09.2017 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMET KARAKAŞ/SERDAR AÇIL - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) 17 bin lira bağış yaptığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan YARSAV'ın eski Başkanı Murat Arslan hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

YARSAV'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin bilgilerin de yer aldığı iddianamede, derneğin mali inceleme raporu doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporu da bulunuyor.

Raporda, Çelik'in YARSAV'ın hesabına 17 bin lira para yatırdığı tespit edilirken, söz konusu transferin 24 Eylül 2014'te yapıldığı belirlendi.

Yargıtay'daki tetkik hakimliği görevinden 24 Ekim 2011'de istifa ettiği belirtilen Çelik'in, söz konusu transfere ilişkin "alkolün etkisiyle" para yardımı yapmayı kabul ettiği beyanı da iddianamede yer alıyor.

İddianamede, tanık olarak ifadesine başvurulan Çelik, şu beyanda bulunuyor:

"YARSAV üyeliğinden ayrılmama rağmen YARSAV yönetiminde bulunan arkadaşlar ile insani ilişkim devam etti. 2014 yılında akşam bir kısım arkadaşlar ile yemek yerken bana Murat Arslan derneğin mali olarak çok zor durumda olduğunu, üyelik aidatlarının toplanamadığını, benim de avukatlığa başladıktan sonra zenginleştiğimi söyleyerek benden espriyle karışık yardım etmiyorsun diyerek takıldı.

Ben de alkolün etkisiyle, 'Tamam 20 bin veririm' demişim. Zira tam o dönemde bir gayrimenkul davasından miktarını hatırlamadığım toplu bir para almıştım. Ertesi gün kendime geldiğimde ne yaptım diye düşündüm ancak verdiğim sözü de çiğnememek için banka hesabımda bulunan 17 bin lirayı YARSAV'ın dernek hesabına bağış olarak yatırdım."

Bazı üyeler hakkında FETÖ şüphesi

İddianamede, Çelik'in, 5 Aralık 2010'da yapılan YARSAV genel kurulunda asıl yönetim kurulu üyesi olduğu, Arslan'dan sonra da derneğin saymanlığını yaptığına değinildi.

İddianamede, Çelik'in kendisinin yönetimde olduğu dönemde "Bazı üyeler hakkında Fetullah Gülen yapılanması içinde olduğu konusunda kuşkularının olduğu" yönünde beyanları da yer alırken, buna rağmen Çelik'in YARSAV'a bağış yapmasının ise şüpheli olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Avukatından Yarsav'a Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement