Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı, partisinin Adana ve Hatay il teşkilatları ile sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

26.08.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı, partisinin Adana ve Hatay il teşkilatları ile sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik teröristlerce düzenlenen saldırı, CHP Adana İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Açıklama öncesi şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı açıklamada, terörün Türkiye'nin en öncelikli ve en büyük sorunu olduğunu ifade ederek her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Barut, Kılıçdaroğlu'nun daha önce şehit cenazesinde yumurtalı saldırıya uğradığını ve yine şehit cenazesinde önünü mermi atıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:

"Korkutamayacaklarını, yıldıramayacaklarını anlayınca bu kez canına kastedip içinde bulunduğu parti otobüsünü roketle vurmak istediler. Biz korkmuyoruz ama hemen her gün masum insanları kadın, çocuk, yaşlı, genç, sivil, polis, asker diye ayırt etmeden katleden o alçaklar bizden korkuyor çünkü Türkiye'de cumhuriyetin, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin koruyucusunun Cumhuriyet Halk Partisi ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu biliyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu'nun teröre, darbeye ve darbecilere karşı dik duruşunu, demokrasi mücadelesini hazmedemeyen hainlerin dünkü saldırısı, Genel Başkanımız nezdinde cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimleriyle ve bu değerlere bağlı tüm yurttaşlarımıza karşı yapılmıştır. Bu terörist saldırının, 15 Temmuz darbe girişiminden bir farkı yoktur ancak bu sistematik saldırılar teröre ve darbelere karşı tavrımızı asla değiştiremeyecek. Biz PKK'ya da IŞİD'e de FETÖ'ye de diğer terör örgütlerine de karşıyız ve karşı durmaya devam edeceğiz. Türkiye hiçbir zaman terör örgütlerine boyun eğmemiştir, hiçbir zaman eğmeyecektir. Siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz. Getirin Meclis'e, bitirelim bu terörü."

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu da Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyı sadece ana muhalefet partisi liderine değil demokrasiye de yönelik bir saldırı olarak gördüklerini ve lanetlediklerini belirtti.

Basın açıklamasına CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Hatay

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen terör saldırısını şiddet ve nefretle kınadıklarını dile getirdi.

Terör saldırılarının Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü hedef aldığını aktaran Güzelmansur, "Bu menfur saldırılar, CHP ailesi olarak bizleri Atatürk değerlerine ve cumhuriyet kazanımlarına daha büyük bir özveriyle bağlamaktadır." dedi.

Güzelmansur, saldırıda şehit olan askere de Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Basın toplantısına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Osmaniye

Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Ali Cihangir, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sıkılan kurşunun Türkiye'nin birliğine sıkıldığını vurguladı.

Saldırının bir suikast girişimi olduğunu ifade eden Cihangir, şunları kaydetti:

"Bu saldırı milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılmış bir suikast girişimidir. 15 Temmuz'da Türk milletinin verdiği birlik ve beraberlik, hain terör örgütlerini kudurtmuştur. Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkede iç savaş çıkartmak isteyen hainler ve arkasındaki güçler Sayın Kılıçdaroğlu'na namlularını doğrultmuştur. Bu bağlamda Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı birlik ve beraberliğe atılan bir kurşundur ama bu millet, bu hainler çetesine 15 Temmuz'da olduğu gibi gerekli dersi verecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement