Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı Emri Vermişti: O Terörist Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı Emri Vermişti: O Terörist Öldürüldü

Kılıçdaroğlu\'nun Konvoyuna Saldırı Emri Vermişti: O Terörist Öldürüldü

Gümüşhane kırsalında çıkan çatışmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı emrini veren "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner ve "İranlı Sorej" kod adlı terörist ölü ele geçirildi.

22.08.2018 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane kırsalında çıkan çatışmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı emrini veren "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner ve "İranlı Sorej" kod adlı terörist ölü ele geçirildi. PKK'nın 22 kişilik sözde Karadeniz açılım grubundan geriye kalan 2 PKK'lı terörist çıkış için adeta yer arıyor. PKK'nın sözde Karadeniz lideri 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır ile yakın koruması 'Rodi' kod adlı Levent Dayan'ın etkisiz hale getirilmesinden sonra bölgede genişletilen operasyonlarda 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Yeşilköy'de 3 gün önce üç evden yapılan erzak hırsızlığı üzerine güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında olayın geçtiği yerin 2 kilometre batısında Kepçelik sırtında JÖPER timi saat 06.00 sıralarında teröristlerle sıcak temas sağladı. Bölgedeki yoğun askeri operasyonların ardından bölgeden çıkmak için Giresun-Gümüşhane kırsalı üzerinden Tunceli'ye geçmek isteyen 4 kişilik grubun içerisinde bulunan 'Zap' kodlu telsizi kullanan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner ve 'İranlı Sorej' kod adlı terörist JÖPER timi tarafından etkisiz hale getirildi.

22 KİŞİLİK KARADENİZ AÇILIM GRUBUNDAN GERİYE SADECE 2 PKK'LI KALDI

PKK'nın 22 kişilik sözde Karadeniz açılım grubundan geriye 2 PKK'lı kaldı. Bölgedeki operasyonların genişletilmesiyle çıkış için adeta yer arayan teröristlere etkisiz hale getirilen 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner liderlik yapıyordu. Aranan teröristler listesinde 'kırmızı' grupta yer alan teröristin JÖPER timi tarafından etkisiz hale getirilmesiyle bölgede 2 PKK'lı terörist kaldı. 14 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği Doğu Karadeniz'de Ordu kırsalında 7, Giresun kırsalında 3, Gümüşhane kırsalında 4 örgüt üyesi çıkan çatışmalarda öldürüldü. Düzenlenen operasyonlarda Giresun'da 2 PKK'lı teslim olurken, 4 PKK'lı ise düzenlenen operasyon sonucu Espiye ilçesinde yakalandı.

PKK'LI TERÖRİSTLERİN ÇARESİZLİĞİ TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIMIŞTI

Bölgede iyice sıkışan bölücü terör örgütü üyelerinin çaresizliği ise telsiz konuşmalarına yansımıştı. PKK'lılar telsiz konuşmalarında her yerde askerin olduğunu ve bölgeden bir an evvel çıkmak istediklerini dile getirerek, "Yaralımız var, her yerde asker var ölüyoruz" dedikleri ortaya çıkmıştı. PKK'nın sözde Karadeniz lideri 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır'ın öldürülmesinin ardından ne yapacaklarını şaşıran teröristlere liderlik yaptığı öğrenilen 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner'in de etkisiz hale getirilmesiyle Karadeniz açılım grubundan geriye kalan 2 PKK'lının paniklediği telsiz kestirmelerine yansıdı.

2 TERÖRİST BÖLGEDEN GÖNDERİLMİŞTİ

'Zigana' kodlu telsizi kullanan 'Rojhat Ankara' kod adlı PKK'lı Rahman Sümer ve yakın adamı 'Rızgar Çölemerg' kod adlı Reşat Ertuş'un ise bölgeden yaz başında gönderildiği öğrenildi. Örgüt içinde daha önce de sorun çıkarttığı telsiz konuşmalarına yansıyan Rahman Sümer'in kendi başına hareket ettiği ve öldürülen sözde bölge sorumlusu Mehmet Yakışır'ın emirlerine uymadığı için bölgeden gönderildiği değerlendiriliyor.

KIRMIZI LİSTEDE ARANAN 'TÜRK TARIK' CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Aranan teröristler listesinde kırmızı grupta yer alan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner, 25 Ağustos 2016 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı emri vermişti. Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı emri veren ve yöneten Öner'in, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki birçok terör olayında parmağı olduğu belirtiliyor. Öte yandan, öldürülen teröristlerin, kamuflajları ve sırt çantaları dikkat çekiyor. Bölgeden kaçabilmek için 'Özel Harekat' kamuflajlarına benzer kamuflaj giydikleri gözlenen teröristlerin çantalarında ise çok sayıda yaşam malzemesi ile sağlık ekipmanları, mühimmat ve telsizler bulundu.

(Ozan Köse/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı Emri Vermişti: O Terörist Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.


Advertisement