Kılıçdaroğlu parti grubunda Bahçeli'ye teşekkür etti: İktidarın rezilliği bundan iyi anlatılamazdı - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu parti grubunda Bahçeli'ye teşekkür etti: İktidarın rezilliği bundan iyi anlatılamazdı

Parti grubunda yaptığı konuşmada MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin askıda ekmek çağrısını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Askıda ekmek çağ açan bir proje… Bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi anlatamazdınız. O nedenle Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

20.10.2020 14:08  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında hedefe iktidar partisini koyan Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden MHP Lideri Devlet Bahçeli de nasibini aldı.

Bahçeli'nin askıda ekmek çağrısının ülkenin içinde bulunduğu durumu özetlediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta; askıda ekmek! İktidarın 18 yılda getirdiği noktayı başka proje anlatamazdı.. Kuru soğana muhtaç ettiler vatandaşı… Askıda ekmek çağ açan bir proje… Bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi anlatamazdınız. O nedenle Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Pazar günü Kıbrıs'ta bir seçim vardı, demokratik bir yarış gerçekleşti ve Ersin Tatar Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Kendisinin başarısı hepimizin ortak arzusu. Elbette ki Kıbrıs'a barışın ve demokrasinin gelmesini sağlayan kişi rahmetli Bülent Ecevit. Kendisini rahmetle anmak hepimizin görevidir.

"SOSYAL YARDIMLAR MUHTARLAR ARACILIĞIYLA DAĞITILSIN"

Dün dünya muhtarlar günüydü. Kendilerinin söylediklerini çok kişi dinlemez. Ama biz demokrasiyi savunan CHP olarak onların da hak ve hukuklarını savunuyoruz. 82 kanundaki 312 madde muhtarlarla ilgili. Neden onlar için özel bir kanun çıkmaz? Bunu söyleyen ilk genel başkanım. Üstelik muhtarlar gerçek anlamda demokrasiyi temsil eden kişi. Hiçbir siyasi parti üyesi, değil, adıyla çıkıyor, oy alıyor ve muhtar olarak koltuğuna geliyor. Muhtarlık seçimi birinci sınıf demokrasiyi andırır. Aynı zamanda muhtarların bir bütçesinin de olması gerekir. Muhtar kardeşlerim bütün siyasilere söyleyin neden bir bütçemiz yok diye. Sosyal yardımlar politik olarak dağıtılacağına muhtarlar aracılığı ile dağıtılsın.

"KİM OLURSA OLSUN YANGINA MÜDAHALE EDENLERE TEŞEKKÜR ETMEK GÖREVİMİZ"

Hatay'da büyük bir orman yangını çıktı. Hepimizin kaygıyla izlediği bir yangındı. Hatay Büyükşehir Belediyemize hepimizin teşekkür borcumuz var. Yangın çıktığı andan itibaren 79 araç ve 379 personelle müdahale ettiler, 24 saat çalıştılar. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına, Adana, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür etmeliyiz. Kim olursa olsun yangına müdahale edenlere teşekkür etmek herkesin görevidir.

"GELEN HER BAKAN EĞİTİMİ DEĞİŞTİRDİ, SONUÇ NE OLDU?"

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar… Atatürk'ün istediği gençlik budur ve bu çerçevede kuşaklar yetişmiştir. Bu çerçevede yetişen kuşaklar sanat ve kültür alanında bir çok yerde söz sahibi olmuşlardır. Erdoğan geçen gün şöyle bir ifade kullandı. 'Fikr-i iktidarımızı hala tesir edemedik.' Senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Bir kişinin fikrinden değil, milyonların fikrinden söz ediyoruz. Sen kendi iktidarını korumak için '83 milyon benim sözümü tekrar ederse, okula giden çocuklar da 18 yaşında bana oy verirse fikri iktidarım gerçekleşir' diyorsun. 4+4+4'ü getirdi, şimdi de eğitim reformundan bahsediyor. Gelen her bakan eğitimi değiştirdi, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sisteminin fikr-i iktidarını gerçekleştirme şansı kocaman bir sıfır ama haberi yok.

"BÜTÜN ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR VERECEKTİN, NEREYE GİTTİ O PARALAR?"

Hürriyete karşı bir insanın fikri hür, vicdanı hür insan istemesi mümkün mü? Neden bu ülkede 3 milyon 37 bin öğrenci neden internete giremiyor? Türk Telekom'u Hariri ailesine peşkeş çektin, internete yatırım yapmadılar. 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyorsa bunun sorumlusu kim? FATİH projesi ile bütün öğrencilere bilgisayar verecektin nereye gitti o paralar? Para tonlarca var ama öğretmene, ihtiyaç sahibi ailelere yok. Artık internet su gibi, her evde olası lazım. O gençler 2023 diyorsan 2023'te sandığa gidecekler. Kimden hesap soracaklarını iyi bilecekler. Onların haklarını nasıl yediklerini o çocuklar bilmiyorlar mı? Para yok diyorlar. Tefecilere para var.

"SAYIN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Geldiğimiz nokta askıda ekmek projesi. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimiz, 18 yıllık iktidarın rezilliğini başka hiçbir proje daha iyi anlatamazdı. Bu yüzden sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. 83 milyon bir avuç tefeciye hizmet eder hale geldi. Bunlarda vicdan var mı? Açlık sınırının altında milyonlarca kişi gelir elde ediyor. Çubuk'tan bir kadın yardım için arıyor. 'Çok zorda olmasaydım aramazdım. İki aylık çocuğumu doktora götürdüm. Çocuğun hiç gelişmediğini ve böyle devam ederse çocuğumu Çocuk Esirgeme Yurdu'na alacaklarını söylediler. Çocuğumu şekerli suyla besliyorum sütüm kesildi' dedi. Evet yardım ettik ama bu bize ulaşan kişi. Böyle milyonlar var. Saray'ın halka, işsizle bir işi yok. Onlar dünyayı toz pembe görüyorlar."

Kılıçdaroğlu parti grubunda Bahçeli\'ye teşekkür etti: İktidarın rezilliği bundan iyi anlatılamazdı

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu parti grubunda Bahçeli'ye teşekkür etti: İktidarın rezilliği bundan iyi anlatılamazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Taşova ve Suluova'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    12:18 Taşova ve Suluova'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Taşova ve Suluova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna iftar programları düzenlendi. Suluova'da bir restoranda düzenlenen iftar programında Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Fatih Üçok konuşmalar yaptı. Taşova'da ise Kaymakam Efe Kılıç tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi. Programlarda Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

  • Konya'dan İzmir'e gitmek için yola çıkan 3 düzensiz göçmen Afyonkarahisar'da yakalandı
    12:15 Konya'dan İzmir'e gitmek için yola çıkan 3 düzensiz göçmen Afyonkarahisar'da yakalandı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç beldesinde bir otomobili durdurarak içerisinde bulunan 4 kişinin kimlik sorgulamasını yaptı. Suriye uyruklu oldukları belirlenen 3 şahsın yurda kaçak yollardan girdikleri ve belgelerinin olmadığı tespit edildi. Şahıslar gözaltına alınırken, aracı kullanan şüpheli de göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Beşiktaş Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında Beşiktaşlı komşuları için gezi düzenledi
    12:13 Beşiktaş Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında Beşiktaşlı komşuları için gezi düzenledi

    Beşiktaş Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı kapsamında Beşiktaşlı komşuları için Çanakkale’ye bir gezi düzenledi. Başkan Rıza Akpolat, “18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşiye katıldı
    12:13 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşiye katıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşide beş yıllık görev süresini değerlendirdi ve çalışma azmini vurguladı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Koyunculuğu Arttırmak İçin Hibe Desteği Verecek
    12:13 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Koyunculuğu Arttırmak İçin Hibe Desteği Verecek

    AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50'sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi.

  • Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak İstanbul'da Gözaltına Alındı
    12:12 Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak İstanbul'da Gözaltına Alındı

    Kayyum atanmış Boydak Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı. Boydak hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. İşlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Boydak, Fetullahçı terör örgütüyle ilişkili eylem ve faaliyetlerin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında gözaltına alındı.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu
    12:09 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Vali Buhara, birlik ve beraberliklerinin daim olması temennisinde bulunarak, şehitlerin emanetleri olduğunu ve devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.


Advertisement