KILIÇDAROĞLU SİYASET HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞI AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEKTİR - Son Dakika
Güncel

KILIÇDAROĞLU SİYASET HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞI AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEKTİR

"Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu "Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa ve siyaset organı onu görmüyorsa onun açlığını istismar ediyorsa o siyaset değildir.

06.11.2021 17:46  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu "Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa ve siyaset organı onu görmüyorsa onun açlığını istismar ediyorsa o siyaset değildir. Siyaset hiçbir çocuğun yatağı aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından "Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" toplantısı düzenlendi. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partililer ve yeni üyeler katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, "Siyaset ne için yapılır? Halk için yapılır. Siyaset cebi doldurmak için yapılmaz. Siyaset toplumu ayrıştırmak için yapılmamalı. Siyasetin konusu; herkesin işi var mı? Herkes mutlu mu? Türkiye birilerine el avuç açtı mı açmadı mı? Türkiye'nin sorunları var mı ve biz bu sorunları nasıl çözeceğiz? Siyasetin konusu bu olmalı. Öyle bir noktaya getirdiler ki bizi, komşumuzun kimliğini soruyoruz. Komşumuzun inancını soruyoruz. Komşumuzun yaşam tarzını soruyoruz. Komşu komşudur. Geçmişte bizim de hatalarımız oldu. Bizim de eksikliklerimiz oldu. Onu da söylüyorum. Bütün o hataların hepsini telafi ettim ve edeceğim. Bütün eksikliklerimizi telafi ettim ve edeceğim. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa ve siyaset organı onu görmüyorsa onun açlığını istismar ediyorsa o siyaset değildir. Siyaset hiçbir çocuğun yatağı aç girmediği bir Türkiye inşa etmektir. Eğer bu ülkede hala insanlar pazar artıklarından besleniyorlarsa, evlerine ekmek götüremeyen binlerce insan varsa, Çocuğunu yatağa aç yatıran anne varsa öyle siyaset olmaz. Öyle siyaset yere batsın" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Düşünmeyeceğiz. Hiçbir şey yapmayacağız. Bir kişi karar verecek, hepimiz ona uyacağız. ya biz robot muyuz? Bana çok saldırılar oldu ben bunu biliyorum. Linç girişimleri oldu. Bunları da biliyorum. Ama hiçbir şey beni bu millete hizmet etmekten alıkoyamaz bunu bilmenizi isterim. Benim siyaset anlayışım şöyledir. Rahmetli Ecevit söylerdi. 'Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen.' İstediğimiz bu. Siz adaleti bir tarafa atıp benim gibi düşünmeyen insanları hapse atarsanız orada adalet olmaz. Adalet benim gibi insana da saygı göstermektir. Politikacıların alkışa değil, politikacıların sağlıklı, tutarlı, eleştiriye ihtiyacı var. Eksiğimiz varsa bize söylesinler. Yanlışımız varsa bize söylesinler. Biz bazen gerçekleri görmeyebiliriz. Yanlış da yapabiliriz. Hatamız da olabilir. Ama en sağlıklı bilgiyi bize kim verecek? Sokaktaki vatandaş verecek. Birisi var asgari ücretle iş bulamıyor öbür tarafta var 5 yerden maaş alıyor. Üstelik aldığı her bir maaşın miktarı 10 bin liranın üzerinde. Bu mudur adalet? İşsizlik tam bir felaket, işsizlik bütün kötülük anasıdır. İşsiz insan kadar tehlikeli bir şey yoktur. Aç ya bu insan ne yapsın bu insan"

"SOSYAL YARDIMI KADININ BANKA HESABINA YATIRACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden birisi aile destekleri sigortasını getirmek olacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksulluğu yönetmek değil asıl olan yoksulluğu bitirmektir. Yardımları da kaldıracağız. Ailenin gelir düzeyi düşükse bankada hesap açacaksın, oradan sosyal devletin verdiği kaynaktan çoluk çocuğun rızkını sağlayacak. Bana makarna veriyor. Belki ben makarna değil evimin ihtiyacını karşılamak istiyorum. Aile destekleri sigortasında aile para verilirken kadının banka hesabını yatıracağız parayı. Bazı kanaat önderleri ile konuşuyorum diyorlar ki biz CHP'yi böyle bilmiyorduk. Diyorum ki haklısın, CHP'yi biz size anlatmadık ki, bizim rakiplerimiz CHP'yi anlattı" dedi.

KILIÇDAROĞLU SİYASET HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞI AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEKTİR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KILIÇDAROĞLU SİYASET HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞI AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEKTİR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    11:18 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 15,52 gram bonzai maddesi ele geçirildi ve 1 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi
    11:18 Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan operasyonda, M.K. ve İ.Ö. isimli şahıslara ait depolarda yapılan aramalarda kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonda, 130 bin dal bandrolsüz boş makaron, 19 kg nargile tütünü, 41 bin 200 dal bandrolsüz dolu makaron, sigara sarma kağıdı, bandrolleri kesilmiş tütün ve açık kıyılmış tütün bulundu. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı
    11:18 Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran ve araç almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle mağdur eden 36 şüpheliden 20'si tutuklandı. Şüphelilerin organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık sonucunda 180 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda bir haftada Suriye, Fas, Afganistan uyruklu 159 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Edirne Adliyesi'ne sevk edilen bu kişilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A. (79), V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ve yaralılar Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Elazığ'da üniversite öğrencilerine ücretsiz iftar veriliyor
    11:16 Elazığ'da üniversite öğrencilerine ücretsiz iftar veriliyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da iftar programına katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı ve kendileriyle sohbet etti. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı
    11:14 Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı

    Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu. Nursaçan, günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti ve önemli bilgiler aktardı.


Advertisement