Kılıçdaroğlu : Söyleyeceğimiz Fazla Bir Şey Yok - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu : Söyleyeceğimiz Fazla Bir Şey Yok

Kılıçdaroğlu : Söyleyeceğimiz Fazla Bir Şey Yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Cüneyt Ünal'ın ailesi ile parti genel merkezinde görüştü.

23.11.2012 14:45  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Cüneyt Ünal'ın ailesi ile parti genel merkezinde görüştü. Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü üyeleri eğer silah bırakırlarsa başka ülkelere gidebilirler açıklamasına Kılıçdaroğlu, "Silah bırakıp başka bir ülkeye giderse zaten bizim söyleyeceğimiz fazla bir şey yok" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü üyeleri eğer silah bırakırlarsa başka ülkelere gidebilirler açıklamasına Kılıçdaroğlu, "Bu yeni bir açıklama değil. Öteden beri üzerinde durulan konulardan birisidir. Silah bırakıp başka bir ülkeye giderse zaten bizim söyleyeceğimiz fazla bir şey yok. Terör sonlanmasını isteriz. Silah bırakıp başka bir ülkeye gidip normal yaşamlarını sürdürürlerse bundan ayrıca memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Gündemdeki 'Başkanlık Sistemi'ne tartışmasının yapay bir tartışma olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede işsizliği konuşalım. Dünya kadar sorunumuz var. Çözülmesi geren sorunlar var. Bunları çözelim. Biz bütün bunları bırakmışız, yapay bir gündemin peşinden gidiyoruz. Neden bu tartışmaya giriyoruz, gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Parlamenter sistemi güçlendirmemiz gerekir. Parlamenter sistem yürütme organın baskısı nedeniyle yetere kadar sağlıklı çalışmıyor. Yürütme organın baskını sağlayan yasalar, hangi yasalar, 12 Eylül yasalarıdır. Bunlara kaldıralım. Evet kaldıralım. Oturup bunun üzerinde düşünmemiz lazım. Siyasi parti yasası partiler yasasını değiştirmemiz lazım" dedi.

Anadilde savunma ile ilgili parti içerisinde görüş ayrılıklarının olup olmadığıyla ilgili Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Her milletvekili önerge verirken grubun onayını alır. Kanun teklifi verirken grubun onayını alır. Araştırma önergesi verirken, gensoru verirken grubun onayını alır. Grup yönetiminden geçerse kabul olur. Grup yönetimden geçmezse ret olur. Bunun parti içerisinde ayrılık olarak yorumlamamak lazım. Sadece Hüseyin Ünal'ın verdiği teklifi değil, önerge veren pek çok arkadaşımızın önergeleri de kabul edilmemiştir. Bunun parti içerisinde ayrılık olarak değerlendirilmemelidir."

(MV) FOTOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu : Söyleyeceğimiz Fazla Bir Şey Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement