Kılıçdaroğlu Talimatı Verdi! Öztürk Yılmaz, Partiden İhraç Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Talimatı Verdi! Öztürk Yılmaz, Partiden İhraç Ediliyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'li Öztürk Yılmaz'ın partiden kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki talep edilecek.

11.11.2018 11:34  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe ezan tartışması nedeniyle CHP Grup Disiplin Kurulu'na (GDK) tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) talebiyle 14 Kasım'da yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında partiden kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkinin talep edileceği belirtildi.

SAVUNMA TALEP EDİLECEK

Aynı zamanda PM üyesi olan Yılmaz, kendisi hakkında oylama yapılması durumunda bu işleme katılamayacak. 12 Kasım'da CHP Grup Yönetim Kurulu toplantısı yapılarak GDK için Öztürk'ten savunma talep edileceği ifade ediliyor. Yılmaz, söz konusu savunmayı yazılı ya da sözlü olarak verebilecek.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN

CHP'li vekilin bu sözlerine cevap vermeyen Kılıçdaroğlu, parti organlarını harekete geçirdi. Öztürk Yılmaz'ın partiden ihraç edilmesini isteyen CHP Lideri, kurmaylarına talimat verdi.

ÖZTÜRK YILMAZ NE DEMİŞTİ?

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisi tarafından ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Siz aşağılık bir işe imza attınız. Göreceksiniz, defolup gideceksiniz. Ve istifa etmiyorum kardeşim. Ne yapıyorsan yap, istifa etmiyorum. Ben bu partiye 'Gel Öztürk' diyerek gelmedim, 'Git Öztürk' diyerek gitmem. Sıkıyorsa at beni buradan. İstiyorsunuz ki, çekip gideyim. İyi biliyorsunuz, sen yönetemiyorsun ve ben de bir hazırlık içindeyim. Benim çalışmamı biliyorsun. Genel başkanlık konusunda bir hazırlığım olduğunu biliyorsun. Hesabın benim önümü kesmek. Beni şeytanlaştırmak. Biz nerede duruyoruz. CHP'nin değerlerini sonuna kadar savunmak zorundayız. Sen istiyorsun, Öztürk Yılmaz partiden def olup gitsin. Çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. Koltuğundan korkuyorsun. 9 seçim kaybetmiş birisi olarak bu yola müracaat etmek yanlıştır. Tarih seni yargılayacak. Bir insan, bir selefinin iftirasına maruz kaldı, dilini savundu diye ihraç edildiğini yazacak.Sen Atatürk´ün huzuruna çıktığın zaman sana cevabı millet verecek. Her yerden bir Öztürk Yılmaz ile karışılacaksınız. Öztürk Yılmaz sahipsiz değildir. Sahibi Allah ve millettir. Göreceksin sen bunu kardeşim. Sen AKP ile iş yürütüyor, onun dediklerini yapıyorsun. Yanlış yoldasın, dön bu yoldan."

Kılıçdaroğlu Talimatı Verdi! Öztürk Yılmaz, Partiden İhraç Ediliyor

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Talimatı Verdi! Öztürk Yılmaz, Partiden İhraç Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement