Kılıçdaroğlu, Tüm Kadınlardan Özür Dilemeli" - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Tüm Kadınlardan Özür Dilemeli"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İstanbul Adliyesi önündeki eylemden görüntüler KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ın açıklamaları KADEM adına açıklama yapan Avukat Kezban Hatemi'nin açıklamaları "Kılıçdaroğlu, tüm kadınlardan özür dilemeli" KADEM üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu KADEM Genel Başkanı Yılmaz: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemiş olduğu sözlerin şiddet dili ve bir nefret suçu olduğunu ifade ettik. Bundan dolayı da bir suç duyurusunda bulunduk. Kadına yönelik yapılan bu cinsiyetçi politik dilden bir an önce siyasetçilerin kurtulmasını bekliyoruz" "Kılıçdaroğlu'nun sadece Sema Ramazanoğlu'ndan değil bütün kadınlardan özür dilemesini istiyoruz" Avukat Kezban Hatemi: "Kadını, kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez" Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

07.04.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İstanbul Adliyesi önündeki eylemden görüntüler

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ın açıklamaları

KADEM adına açıklama yapan Avukat Kezban Hatemi'nin açıklamaları "Kılıçdaroğlu, tüm kadınlardan özür dilemeli"

KADEM üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

KADEM Genel Başkanı Yılmaz:

" Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemiş olduğu sözlerin şiddet dili ve bir nefret suçu olduğunu ifade ettik. Bundan dolayı da bir suç duyurusunda bulunduk. Kadına yönelik yapılan bu cinsiyetçi politik dilden bir an önce siyasetçilerin kurtulmasını bekliyoruz"

"Kılıçdaroğlu'nun sadece Sema Ramazanoğlu'ndan değil bütün kadınlardan özür dilemesini istiyoruz"

Avukat Kezban Hatemi:

"Kadını, kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen KADEM üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 5 Nisan'daki grup toplantısında Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Suç duyurusu öncesinde adliye önünde açıklama yapan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, kadının siyasal, toplumsal ve ekonomik hayatta var olması için mücadele ettiklerini belirterek, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemiş olduğu sözlerin şiddet dili ve bir nefret suçu olduğunu ifade ettik. Bundan dolayı da bir suç duyurusunda bulunduk. Kadına yönelik yapılan bu cinsiyetçi politik dilden bir an önce siyasetçilerin kurtulmasını bekliyoruz." dedi.

Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı özür dilemesi gerektiğini vurgulayarak, aşağılayıcı, hakaret edici ve ötekileştirici dille kadının toplumda var olamayacağını belirtti.

Bir gazetecinin, "Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sadece Sema Ramazanoğlu'ndan değil bütün kadınlardan özür dilemesini istiyoruz. Çünkü ettiği hakaret sadece Sema Ramazanoğlu'na gitmiyor, yerleşik olan ve kadını ikincilleştiren kalıp söz, bizleri de o ithamın içerisine koyuyor. Ki biz zaten bunlarla mücadele ediyoruz. Tabii ki özür bekliyor ve bu meselenin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun toplumda artan tepkilere duyarsız kalamayacağını düşündüklerini ifade ederek, " Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünü de açıp baktığınızda ya da toplumda sokaktan geçen herhangi birine sorduğunuzda 'önüne yatmak' kelimesinin, ben söylemekten hicap duyuyorum, bunun ne olduğunu sorduğunuzda bütün herkes aynı şeyi söyleyecektir. Birincil olarak hakareti, aşağılamayı, gayriahlaki bir durumu ifade eden bu söz hiçbir şekilde kabul edilemez. Bundan dolayı özür bekliyoruz. Toplumdaki tepki her geçen gün arttıkça Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı büyük gafın ve hatanın farkına varacak ve özür dileyecektir diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez"

Avukat Kezban Hatemi de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini ahlak dışı olarak değerlendirdi.

Hatemi, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin toplumda tepki çektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"CHP grubunda takdirle alkışlanan, aklımız ve dilimizle çelişen, arkasına sığınılamaz gerekçelerle savunması yapılan bu ithamlar, cinsiyetçi nefret söyleminin sahiplenildiğini gözler önüne sermektedir. Kadını, kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez."

Grup, açıklamaların ardından adliyeye girerek, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Tüm Kadınlardan Özür Dilemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement