Kılıçdaroğlu: Türk Subayı Katar Ordusunun Emrinde Mi Çalışacak - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Türk Subayı Katar Ordusunun Emrinde Mi Çalışacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in tanıtım toplantısına katıldı.

26.01.2019 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in tanıtım toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, "Tank palet fabrikasını bir firma yüzde 49.9'unu Katar ordusuna satıyor, Katar'dan gelen uçakla bu para arasında bağlantı var mı? Şu anda fabrikada askerlerimiz, subaylarımız çalışıyor, Türk subayı ve askeri Katar ordusunun emrinde mi çalışacak?" dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tanıtın toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Yüksel Özkan, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Lale Karabıyık, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve çok sayıda partili katıldı. Kılıçdaroğlu ve Bozbey, eşleriyle birlikte salona gelirken, partilileri selamladı.

Tanıtım toplantısı Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. Partililerin 'Hak, hukuk, adalet' tezahüratları üzerine "Hakkı, hukuku ve adaleti gerçekleştirmek için bu mücadeleyi yapıyoruz" diyerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu mücadeleyi demokrasiye inananlarla birlikte yapıyoruz. İYİ Partili, Saadet Partili dostlarımız, biz de oy verecek başka partili vatandaşlarımızla beraber hakkı, hukuku, adaleti sağlayacağız. Bu bizim temel görevimiz" dedi.

'BURSA CUMHURİYET DEMEKTİR'

Bursa'da olmaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bursa herkesin gelip yaşamak istediği bir kent. Tarihsel derinliği, kültürü, çok görkemli bir kent. Bursa'da olmak ve Bursa'ya yaşamak gerçekten de bir ayrıcalık" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'i tanıtan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bursa aynı zamanda cumhuriyet demektir, cumhuriyetine sahip çıkan bir kenttir. Sizi 1926 yılına götüreyim, o dönem Bursalıların katkısıyla bir uçak alınır, tören yapılır, uçağın ismi 'Yeşil Bursa' olarak tarihe geçer. O tarihten beridir ki Bursa; 'yeşil Bursa'dır, doğa ile barışıktır. Ahmet Hamdi Tanpınar 5 büyük kentten söz ederken Bursa için, 'Büyük ve zümrütten yontulmuş bir kadeh gibidir Bursa' diyor. Zümrüdün yeşil renklerinin bütün tonlarını taşıyan bir Bursa'dan söz eder. Bu ayrıcalığı Bursa'da yaşıyor. Bursa demek tarih demek, kültür demek, üniversite demek, yeşillin bütün tonları demek."

'BURSA BETON ORMANINA DÖNÜŞTÜ'

Siyasetin ve siyasetçilerin toplumun değerlerine saygı duymasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunu sağlayacak olan da belediye başkanımız. O bu kentte, bu kültürün yerleşmesini sağlayacaktır. Bütün bu değerler korunacak, saygı gösterilecek, burada yaşayan kişi ben Bursalıyım diye övünecek, dolayısıyla bütün değerlerine saygı gösteren kent kimliğini Mustafa Bozbey kardeşimiz yeniden inşa edecek. Aynı zamanda kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun, belediye başkanı hiç kimseyi ötekileştirmeyecek. Herkesin inancına, yaşam tarzına, inancına saygı duyacak. Kimsenin ötekileştirilmediği bir kent kültürü ortaya çıkacak. Bir kent sadece yüksek binalardan oluşuyorsa o kent değildir. Bursa beton ormanına dönüştü 15-20 yılda. Hani güzel, yeşil Bursa diyorduk? Belediye başkanımızın görevlerinden birisi de Bursa'yı kimliğine uygun olarak yeşil Bursa atmosferine uygun inşa etmektir, onu da Bozbey kardeşim yapacaktır."

'BEN KUL HAKKI YEMEYECEGİM DİYECEK'

4 kişilik ailenin açlık sınırının 1942 lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4 kişilik ailenin geliri 1942 liranın altındaysa açlık sınırının altında yaşıyorlar. Çocuklar yatağa aç gidiyor demektir, o zaman ne yapacak Bozbey? Bursa'da hiçbir ailenin geliri 1942 liranın altında olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, huzuru ve barışı sağlamanın yolu buradan geçiyor. Bir yerde insanlar yaşıyorsa rant oluşur. Rantın oluşması ayıp bir şey değildir. Sorun nedir? Rantı kime vereceksiniz. Rantı siyasetçi ve yandaşlarına mı, yoksa halka ve kentte yaşayanlara mı vereceksiniz? Oluşan, yaratılan rantlar kentlinin hakkıdır ve o hakkı teslim edecek olan da Mustafa Bozbey'dir. Birlikte yaşacaksak, barış içerisinde yaşayacaksak, huzur içerisinde yaşayacaksak bir şeye dikkat etmemiz lazım. Belediye başkanlarının imkanları çok fazla, Bursalılar vergi ödüyor, Bursalıların vergisini Bursalılar için kullanan kim? Belediye başkanı. O zaman yapacağı her harcamanın hesabını Bursalılar için verecek. Diyecek ki Bozbey; 'Ben kul hakkına saygılıyım, kul hakkını yemeyeceğiz, kul hakkını yedirmeyeceğiz, herkese hesap vereceğiz.' Yeterli mi, hayır. İyi bir belediye başkanı belli kişiler ve gruplar için pozitif ayrımcılık yapmak zorunda. Örneğin engelliler, kent engellilerin de kentidir. Onların da parklara, sinemaya, tiyatroya gitmeye hakkı var. O zaman onlar için pozitif ayrımcılık yapılmalı, yoksul mahallelerden başlayarak Sayın Bozbey kreşler açmalı, anne-baba çocuğunu güven içerisinde bırakmalı. Bunları yaptığınız zaman hesap veren, pozitif ayrımcılık yapan bir anlayış ortaya çıkacaktır, en büyük desteği de Bursa halkı verecektir."

'HALKÇI BELEDİYECİLİK İSTİYORUZ'

Tüketen değil, üreten belediyecilik istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanı seçildiği andan itibaren göğsünde ya belediyenin rozetini, ya da Türk bayrağı rozetini takacak ve diyecek ki, 'bana oy versin vermesin, kim Bursa'da yaşıyorsa, ben ayrımsız onun belediye başkanıyım ve bütün Bursa'yı kucaklayacağım. Bizimle birlikte kentte yaşayan, sokaklarda, ağaçlarda, parklarda görürüz diğer canlılar da var, onları korumak, her türlü yapmak da bizim görevimiz. Tüketen değil, üreten belediyecilik istiyoruz. İstihdam yaratan belediyecilik istiyoruz. Kırsal ile kent arasında gelir dağılımını dengeleyecek politikalar geliştirmek istiyoruz. Bunları yapacak olan da yine belediye başkanımız olacaktır, özetle halkçı belediyecilik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BOZBEY KAFASINA KOYDUĞU ŞEYİ YAPIYOR

Bursa'nın İnegöl ilçesinin il olmayı hak ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "İnegöl'ün mobilyası var. Bütün dünyada tanınması, moda tasarımcılarının gelmesi lazım. Dünyanın imrendiği mobilyaların ihraç edilmesi, fuarların düzenlenmesi lazım. Ben buradan CHP Genel Başkanı olarak İnegöllülere söz veriyorum; bütün bunların tamamını Bozbey kardeşim yapacaktır. Çünkü o kafasına koyduğu şeyi yapıyor, ben bunu gerçekleştireceğim diyor, çünkü azimli ve kararlı" dedi.

SAKARYADAKİ SİLAH FABRİKASI

İktidar partisine de eleştirilerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, silah fabrikasının özelleştirilmesine şu sözlerle tepkisin gösterdi:

"Üreten bir toplum, dünyada güçlü bir toplumdur. Bir toplum üretiyorsa, katma değer yaratıyorsa o toplum, bileği bükülmeyen toplumdur. O toplum dünyanın her tarafında saygınlık uyandırır. Dünyada silah fabrikalarını özelleştiren bir devlet yoktur. Silah namustur, milli kurtuluş savaşını lafla mı kazandık? Milli kurtuluş savaşını nasıl kazandık, bunu en iyi Bursalılar bilir, hangi mücadeleyi, hangi kavgaları verdiğimizi, kimlerle masaya oturduğumuzu. Mudanya hemen yanımızda. Silah fabrikalarının özelleştirilmesi vatanın pazarlanması, satılması anlamına gelir, şiddetle karşıyız. O nedenle Sakarya'daki işçilerimizin arkasındayız. Fabrikalarını korumak istiyorlar. Hele bir fabrika, obüs toplarını yapan fabrika, Fırtına toplarını yapan bir fabrika, tank palet fabrikasını şimdi özelleştiriyorlar. Yabancılara veriyorlar, Katar ordusuna veriyorlar. Yüzde 49.9 payıyla. Bu bir özelleştirme değil diyorlar, Allah büyük. 20 Aralık 2018'de bizzat kendi kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı, tank palet fabrikasının 2019 sonuna kadar özelleştirilmesi gerektiğini söylüyor kendi kararnamesi. Yani kendi kendisini yalanlıyor. Ben 9 soru sordum ve cevabını istedim. Şu ana kadar iktidar kanadından cevap verilmiş değil. Bu ülke hepimizin ortak ülkesidir, Gazi Mustafa Kemal bizim ortak değerimizdir. Milli kurtuluş savaşında çarpışanlar, şehit olanlar, gazi olanlar kimse onların yaşam tarzını, kimliğini sormadı. Onlar toplumun ortak değeridir, biz bugün ayaktaysak, bu ülke için vatanı, bayrağı için hayatını feda edenlerin sayesinde. Bugün aynı tank palet fabrikasını kursak 20 milyar dolar harcamak durumundayız."

'TÜRK SUBAYI VE ASKERİ KATAR ORDUSUNUN EMRİNDEMİ ÇALIŞACAK ?'

İktidara 9 soru soran Kılıçdaoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sorularım şunlar; bu fabrikayı özelleştirmeye karar verdiniz, bir değer tespit komisyonu kurdunuz mu? Değer Tespit Komisyonu kurduysanız vatandaştan neden gizliyorsunuz, değeri nedir? Fabrikayı ihaleye çıkıyorsunuz, diyorsunuz ki değeri budur, kim verecek? İhale komisyonu oluşturdunuz mu, ihaleyi yaptınız mı? İhale yapıldı ise ne zaman, nerede yaptınız, Resmi Gazete'de ne zaman ilan edildi? Hangi usule göre ihaleyi yaptın, ihaleyi yaparken Katarlılara üretim ve gelir garantisi verdiniz mi? Tank palet fabrikasını bir firma yüzde 49.9'unu Katar ordusuna satıyor, Katar'dan gelen uçakla bu para arasında bağlantı var mı? Şu anda fabrikada askerlerimiz, subaylarımız çalışıyor, Türk subayı ve askeri Katar ordusunun emrinde mi çalışacak? Eğer sen ihaleyi yapmadan bunu Katar ordusuna verdiysen, hangi kanuna göre verdin, hangi kanun sana bu yetkiyi verdi? Bunları ben sormayacağım sadece, bu ülkede vatanını seven herkesin sorması lazım. Ordumuzla gurur duyarız, Peygamber ocağı deriz. O Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve onların Katar ordusu emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum."

Daha sonra kürsüye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de kısa bir konuşma yaptı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Türk Subayı Katar Ordusunun Emrinde Mi Çalışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.


Advertisement