Kılıçdaroğlu: Dolmabahçe'de Kadınları Dikizliyor - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Dolmabahçe'de Kadınları Dikizliyor

Kılıçdaroğlu: Dolmabahçe\'de Kadınları Dikizliyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 çocuk isteyen Başbakan'a "Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor." dedi.

29.10.2013 13:36  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in 90. yılında Tandoğan meydanın da siyasi partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın katılımıyla miting düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in bağımsızlık olduğunu ne Cumhuriyeti ne de Türkiye'yi AKP'nin arka bahçesi yapmayacaklarını söylerken 3 çocuk isteyen Başbakan'ın kadınların sokağa çıkmasını istemediğini ve Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen kadınları dikizlediğini söyledi.

CUMHURİYET ONURLU BİR TOPLUM YARATMAKTIR"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet bağımsızlıktır, Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştirmektir. Cumhuriyet onurlu bir toplum yaratmaktır. Cumhuriyet görkemli bir tutum ve davranıştır. Cumhuriyet alınteri ve göz yaşıdır. Cumhuriyet bundan sonraki geleceğimizdir." dedi.

"İLK DEVRİM CUMHURİYETTİR"

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti kuranlar devrimcilerdir. İlk devrim Cumhuriyet'i kurmak olmuştur.Cumhuriyeti kuranların felsefesine uygun olarak hiç bir çocuğun yatağa aç gimdiği bir ülke oluşturmak tüm cumhuriyetçilerin görevidir.Cumhuriyetçiler ve devrimciler TBMM'nin AKP'nin arka bahçesi olmasına asla izin vermeyecekler. Cumhuriyetçiler kadın erkek eşitliğinin bu ülkede tam olarak yaşama geçirilmesi için gereken bütün mücadeleyi verirler." ifadelerini kullandı.

"YÖK'Ü KALDIRACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı, "Cumhuriyetin kırmızı çizgilerini kimse çiğneyemez. Kırmızı çizgilerimizi bedenimizi çiğnemeden kimse yaşama geçiremez. Darbe hukukunu değiştireceğiz ve YÖK'ü kaldıracağız. Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti'ni çıkarıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni neden çıkarıyorsunuz? Efendim tabelaya sığmadı deniyor. Senin kafana sığmıyor Türkiye Cumhuriyeti." şeklinde konuştu.

"GENÇLERE EMANET"

Ana muhalefet lideri, " Mustafa Kemal Atatürk, bizim yiğidimiz, onun izinde yürüyeceğiz. Hedefimiz çağdaş uygarlıktır. Çok önemli bir gerçeği hep beraber bileceğiz. Mustafa Kemalimiz, bu büyük önder Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece gençlere emanet etti. O gençlere sesleniyorum, dünyaya meydan okuyan gençlere sesleniyorum, sizler sevgili gençler, bir diktatörü dize getirdiniz. Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını alaşağı ettiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

DOLMABAHÇE'DE OTURUP KADIKÖY'DEN GELEN KADINLARI DİKİZLİYOR

Kılıçdaroğlu, "Bir diktatör var, kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman doğuracaklarına o karar veriyor. Nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Daha garibi, Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak. Kadınlara sesleniyorum. Onurumuz olan yiğit kadınlara sesleniyorum. Size seçme ve seçilme hakkı veren partinin genel başkanı olarak sesleniyorum, sizin bedeniniz üzerinden siyaset yapanlara ders vermek boynunuzun borcudur. O diktatörün ezberi bozuldu." ifade etti.

"HER TÜRLÜ SAVAŞA HAZIRIM"

CHP Lideri, "Ahdim olsun CHP iktidarında, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlığa taşımak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Şu anda karşımızda bir iktidar yok. Şu anda karşımızda bir AKP iktidarı yok. Karşımızda bir AKP devleti var. Biz AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisi, belediye başkanı, kaymakamı, emniyet müdür AKP'li, herkes AKP'li... Ama unutmasınlar bu ülkeyi kuranlar en karanlık günlerde aydınlığı yakaladılar. AKP'nin karanlığını Mustafa Kemal Atatürk'ün yırttığı gibi yırtıp çöp sepetine atacağız. Üniversiteler üzerine baskı kuruyorlar. ODTÜ onurumuz olan bir üniversite. Her Ortadoğu'lu bir Yörük Ali Efe'dir. Herkes böyle bilsin. Bunlar yeşili çok sevdiklerini söylüyorlar. Dolar yeşilimi seviyorlar bunlar. Ağaç düşmanı, insan düşmanı, cumhuriyet düşmanı, özgürlük düşmanı, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti düşmanı bunlar." dedi.

AÇMAZSAN NAMERTSİN

Kılıçdaroğlu, "Ben böyle dedim diye hakkımda tazminat davası açacak. Açmazsan namertsin sen. Kendi hakimine güveniyor. Senin yargın bizi korkutamaz, hele sen asla korkutamazsın. Size inanıyorum, güveniyorum, sonuna kadar düşüncelerinizi her ortamda savunacağız. Yaşasın Cumhuriyet, Özgürlük, Bağımsızlık ve Demokrasi." ifadelerini kullandı.

"BUNLAR DÜZGÜN İNSAN DEĞİL"

Ana muhalefet lideri, "Bugün Cumhuriyet Bayramı, Andımızı da kaldırdılar... Az önce ne söyledim, demokrasi düşmanı bunlar. Ahmet Arif'in söylediği gibi, bunlar engerekler ve çiyanlardır. Bunları tanı da büyü diyor Ahmet Arif. Bunları iyi bileceğiz. Bunlar düzgün insanlar değiller. Kafalarının gerisinde planları var, gizli gündemleri var. Ayrışmayacağız beraber olacağız. İşbirliği yapacağız cumhuriyeti yeniden kuracağız." şeklinde konuştu

SANA DERS VERMEK BOYNUMUN BORCU

Kemal Kılıçdaroğlu, "Polisleriyle geliyorlar, biber gazıyla geliyorlar, coplarıyla, tomalarıyla geliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan neyle gelirsen gel sana ders vermek benim boynumun borcudur. Bu bayram bizim bayramımız. Cumhuriyetçilerin bayramı. Vatanseverlerin bayramı. Bayrağını sevenlerin bayramı. İnsanını sevenlerin bayramıdır. Bu bayram kimseyi ötekileştirmeyenlerin bayramıdır. Bu bayram şehitlerimizin gazilerimizin bayramı. Bu bayram Hakkari, Edirne, Diyarbakır, Trabzon, Çorumluların bayramıdır. Bu bayram Türkiye'nin bayramıdır. Gençlerin, kadınların bayramı. Bu bayram Cumhuriyet Bayramı... Bayramınız kutlu olsun." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Dolmabahçe'de Kadınları Dikizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement