Kılıçdaroğlu: Türkiye Terörden Büyük Acılar Çekti - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Türkiye Terörden Büyük Acılar Çekti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna düzenlenen saldırının seçim öncesi yapılmasının manidar olduğunu belirtti.

05.05.2011 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna düzenlenen saldırının seçim öncesi yapılmasının manidar olduğunu belirterek, "Türkiye terörden büyük acılar çekti, toplumun tüm kesimlerinin teröre karşı duyarlı olması gerek. Toplumsal mutabakat çerçevesinde hareket etmek gerekiyor" dedi.

Seçim çalışmaları için dün akşam Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, geceyi ilçede geçirdi. Kılıçdaroğlu, bu sabah göçük nedeniyle 9 kişiye mezar olan Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlanan Çöllolar Kömür Sahası'na geçti. Kömür sahasını işleten Park Teknik A. Ş. 'nin Müdürü Şeref Göksu'dan buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Göksu, göçük altındaki suyun tahliye edildiğini, kayıp 9 cesedin bulunması için çalışmaların devam ettiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, göçükte can kaybı olmasının çok üzücü olduğunu belirterek, "Burada sendika olarak işçi yakını olarak duyarlılığımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Acı daha fazla derinleşmeden üstü kapatılmadan cenazelerin ailelerine teslim edilmesini diliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Kastamonu mitinginin ardından seçim konvoyuna düzenlenen silahlı saldırının, milletin sandığa gitmesini engellemeye yönelik bir eylem olup olmadığı şeklindeki soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Failler bulunmadan yorum yapmamız doğru olmaz. Teröre karşı toplumun her kesiminin duyarlı olması lazım. Türkiye terörden büyük acılar çekti. İnsanlarımız da teröre buluşmaması, teröre karşı ortak cephe oluşturması gerek. CHP olarak teröre karşı olduğumuz dile getirdik, her fırsatta da bunu ifade ettik. Seçim öncesi yapılması manidardır. Polis arkadaşımız görev şehidi oldu, kendisine rahmet diliyoruz, ailesine ve teşkilatına başsağlığı diliyorum. Türkiye terörden çok çekti, toplumsal mutabakat çerçevesinde hareket etmek gerekiyor. "

Kılıçdaroğlu, daha sonra Afşin İlçesi'ne geçti. - Kahramanmaraş/ Afsin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Türkiye Terörden Büyük Acılar Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement