Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (3) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (3)

Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (3)

Efeler VE ÇİNE'YE ZİYARET CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Söke'de programının ardından yolda vatandaşları da selamlayarak Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'e geldi.

21.10.2015 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler VE ÇİNE'YE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Söke'de programının ardından yolda vatandaşları da selamlayarak Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'e geldi. Bir kafetaryada partisinin gençlik kolları üyesi Oğulcan Koçak ile Dilek Arslan'ın nişan yüzüklerini taktı. Genç çifte mutluluklar dileyen Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes'in Köyü Çakırbeyli'ye geldi. Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu'na özellikle kadınlara yoğun ilgi gösterdi. Mahalle Muhtarlığındaki Menderes Köşesi'ni de inceleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşların ricası üzerine Demokrasi Çınarı ismi verilen ağacın önünde fotoğraf çektirdi. Daha sonra Çine İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, burada da halka seslendi.

'CHP OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ ALLAH ŞAHİTTİR YAPTIK'

Ülkede barışı, kardeşliği mutlaka sağlayacağına dair kendisini dinlemeye gelenlere söz veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'da sandığa gittik vatandaş görevini yaptı. Vatandaş 'tek parti olmasın' diyor. 'Adam gibi uzlaşın bir hükümet kurun' diyor. CHP olarak üstümüze düşeni Allah şahittir yaptık. Milli iradeye saygı gösterelim, memleketin derdini, sorununu hep beraber çözelim diye 10 gün görüştük. Ondan sonra 'Biz hükümet kurmayacağız, 3 aylık seçim hükümeti kurmak istiyoruz' dediler. Hükmet kuramayanlara oy vermeyin, 'Yeter' deyin. 13 yıldır iktidarlar, 1 yıl olsa, 10 yıl olsa tamam. Allah aşkına bu hükümetten kim memnun? Esnaf, çiftçi, köylü taşeron işçi memnun mu? Çocuğunu okula gönderen anne memnun mu? Bu hükümetten hortumcular memnun. Milleti soyanlar memnun. Ben size söz veriyorum. Siyasette gerginliğe kavgaya, izin vermeyeceğim. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğim. Sizin için çalışacağım. Mücadele edeceğim" dedi.

'BİRBİRİMİZİN İNANCINI SORGULAMAYA BAŞLADIK'

Allah ile kul arasına girmenin hiçbir kitapta yazmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bize vatandaşlarımız kızabilirler. CHP'ye kızabilir. Hepsine saygı duyarım. Fakat bize hiç kimse 'kul hakkı yiyorsunuz' diyemez. Her kuruşun hesabını veririz biz. Toprağımız var, deremiz, taşımız, denizlerimiz, her şeyimiz var, güzel bir ülkemiz var. Birlikte yaşamak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Bunu kabul etmiyorum. Ben size bu ülkede barışı, huzuru birlikte yaşamayı vaat ediyorum. Hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadan. Kim gelir, din üzerinden siyaset yapıyorsa, o en büyük sahtekardır. Neden Allah ile kul arasına girmek? Hangi kitapta yazıyor? Herkesin inancı kimliği benim başım üzerine. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Bölünüyoruz. Bir birimizin kimliğini inancını sorgulamaya başladık" dedi.

'DAVUTOĞLU SARAYA, BEN HALKA ÇALIŞIRIM'

CHP iktidarında ailelerin gelirinin en az 720 lira olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara'da beylere bedava öğle yemeği veriyorlar. Biz de beylerden alacağız, okullardaki çocuklarımıza vereceğiz. Biz onlar gibi değiliz. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saraya çalışır, Kılıçdaroğlu halka çalışır. Bütün dünya kimin ne olduğunu biliyor. Çiftçiye mazotu onlar; yata kaç kuruşa veriyorlarsa biz de o fiyattan vereceğiz. Devlet kinle öfkeyle yönetilmez. Devlet akılla mantıkla yönetilir. Bizim ülkemiz zengin ülkedir. Zenginse 17 milyon yoksul nereden çıkıyor? Bunları düşünerek sandığa gidin elinize vicdanınıza koyun. Terör belası kalsın, işsizlik olsun, 5 milyon Suriyeli gelsin diyorsanız adres belli gidin AKP'ye oy verin. Çiftçi alın terinin karşılığını almalı, işsizlik bitmeli, terör son bulmalı diyorsanız onunda adresi belli altı ok Cumhuriyet Halk Partisi. Benim siyaset anlayışım onlarınkiyle bağdaşmıyor. Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız bende evimde öyle yaşıyorum" diye konuştu.

'SİYASİ ETİK YASASI ÇIKARTACAĞIZ'

1 Kasım'da iktidara gelmeleri halinde siyasi etik yasası çıkaracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siyaset namuslu düzgün insanların görev alanı olmalıdır. Hortumcuların siyasette yeri yok, olmamalı da zaten. Dün yırtık çarıklarıyla siyasete başladığını söyleyenler bugün dünyanın sayılı zenginleri arasında. Merkel, 'Siz Suriyelileri tutun biz size para vereceğiz' dedi. Burası rüşvet alan ülke midir. Biz Davutoğlu'na 'Dış politika yanlış bir hatanın faturasını 78 milyon insan öder' dedik. Şimdi hatanın bedelini biz ödüyoruz. Bizim çocuklarımız işsiz. Yabancıların çalışması için kanun teklifi kabul ettiler. Gencecik çocuklarımız işsiz, başı eğikse utanması gereken siyasetçidir. Biz, yemeyeceğiz, yolsuzluk yapmayacağız. CHP iktidarın işçi, çiftçi, esnaf, tüccar, sanayici herkes kazanacak. Türkiye kazanacak ama hortumcular kaybedecek. Sözüm söz hortumcular kaybedecek" dedi.

NAZİLLİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Çine'den sonra Nazilli'ye geçen Kemal Kılıçdaroğlu, burada gençler için seçim vaatlerini tekrarladı. Nazilli girişinde MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, "Gençlere yasak getirmeyeceğiz. Onlar sizi potansiyel suçlu gördüler. Bizler sizleri bu ülkenin geleceği olarak görüyoruz. Sizlerin önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracağım. İstediğiniz gibi meydanlarda halay çekin" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Aydın programın ardından karayoluyla İzmir'e hareket etti. İzmir'de bir televizyon kanalında canlı yayına katılacağı belirtildi. Öte yandan; Kılıçdaroğlu'nun Aydın programında emniyet izinleri askıya aldı. Kılıçdaroğlu'nun gerek halka seslendiği gerekse yol güzergahlarında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. - Kılıçdaroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement