Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de İftar Yaptı

Kılıçdaroğlu Yenimahalle\'de İftar Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından Ragıp Tüzün Parkı’nda kurulan iftar sofrasına konuk oldu.

06.07.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından Ragıp Tüzün Parkı'nda kurulan iftar sofrasına konuk oldu.

Yenimahalle Belediyesi, mahalle iftarlarında binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın eşi Azize Yaşar ile birlikte ev sahipliği iftar programı, bu kez Ragıp Tüzün Parkı'nda gerçekleşti. İftara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve Levent Gök, CHP Milletvekili Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, belediyeden üst düzey yöneticiler, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Yenimahallelilerin büyük ilgi gösterdiği iftarda, park içerisinde yer bulamayan vatandaşlar için sokak aralarına masalar kuruldu.

Yaklaşık 3 bin vatandaşın birlikte iftar yaptığı programda Kılıçdaroğlu ve Yaşar, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek ayaküstü sohbet etti. Özellikle çocuklarla yakından alakadar olan Kılıçdaroğlu, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya giren vatandaşları da kırmadı.

Fazlı Çoban ve Esat Aydoğan'ın seslendirdiği ilahiler eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, Hafız Ali Tel'in Kur'an tilavetiyle mest oldu.

Ezanın okunmasıyla Kılıçdaroğlu ve Yaşar, dualar eşliğinde vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

"ZENGİN, FAKİR AYNI SOFRADA"

Her akşam Yenimahalle'nin farklı bir bölgesinde vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Yaşar, "Ramazan ayı münasebetiyle mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarında hep beraber oluyoruz. Zenginle fakiri, güçlüyle güçsüzü, herkesi birleştirerek hemşehrilik, arkadaşlık, komşuluk bilincini güçlendiriyoruz. Ramazan ayını Ramazana yakışır bir şekilde yaşamak için bir araya geliyoruz. Bugün buraya katılan bütün hemşehrilerime saygılar, sevgiler sunuyorum. Ramazanınızı kutluyorum. Tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını, İslam dünyasında akan kanın da son bulmasını Yüce Allah'tan diliyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı da kutluyorum" dedi.

7'DEN 70'E EĞLENCE

İftar programını daha sonra geleneksel Ramazan eğlenceleri ile devam etti. 7'den 70'e herkesin beğeniyle izlediği etkinliklerde, Hacivat ve Karagöz yüzleri güldürdü. Kukla gösterileri özellikle çocuklar tarafından ilgiyle izlenirken uzun bacak da gösterileriyle beğeni topladı.

Alandaki şerbetçiler ve pamuk şekerciler ise iftar sonrası ağızları tatlandırdı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement