Kılıçdaroğlu Yine İzmir'den Aday - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Yine İzmir'den Aday

Kılıçdaroğlu Yine İzmir\'den Aday

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri için yeniden İzmir’den aday oldu.

18.09.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri için yeniden İzmir'den aday oldu. Partinin İzmir listesinde, 7 Haziran seçimlerine göre büyük değişiklik yaşanmadı.

CHP'nin 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimleri aday listesi belli oldu. 7 Haziran'da yapılan seçimlerde İzmir'den meclise iki bölgeden 6'şar milletvekili gönderen CHP, listesinde radikal bir değişiklik yapmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrar İzmir 2. bölge 2. sıradan aday olduğu listede 7 Haziran'daki adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel, aynı sıradan aday gösterildi. Sertel'in yerine aday olup milletvekili seçilen Kamil Okyay Sındır ise 7. sıraya geriledi. Önseçimde Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Balbay'ın ardından 3. olan ve İzmir 2. bölge 6. sıradan aday gösterilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Atila Sertel'in adaylığı, istifa etmesi gereken dönemde Basın İlan Kurumunun toplantısına katıldığı gerekçesiyle düşürülmüştü.

İLK SIRALAR KADINLARA EMANET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin İzmir 1. bölge 1. sıra aday gösterildiği listede, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2. sıradan aday olduğu İzmir 2. bölge 1. sırada da bir kadın aday bulunuyor. Zeynep Altıok Akatlı, listede Kılıçdaroğlu'nun üzerinde yer alıyor. Listede Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel ve Mustafa Balbay gibi isimler dikkat çekerken, ülkenin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu da sırasını korudu.

İŞTE CHP İZMİR ADAYLARI

CHP'nin İzmir milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu:

1. BÖLGE

1-Selin Sayek Böke

2-Musa Çam

3-Tuncay Özkan

4-Tacettin Bayır

5-Özcan Purçu

6-Ali Yiğit

7-Murat Bakan

8-Muhsin Kurt

9-Ali Hıdır Uludağ

10- Adnan Arslan

11-Sevda Erdan Kılıç

12- Nilay Kökkılınç

13-Muzaffer Emir Cömert

2. BÖLGE

1-Zeynep Altıok Akatlı

2-Kemal Kılıçdaroğlu

3-Zekeriya Temizel

4-Mustafa Balbay

5-Aytun Çıray

6-Atilla Sertel

7-Kamil Okyay Sındır

8-Ali Engin

9-Hüseyin Sezer

10-Ülkümen Rodoplu

11-Ali Kemal Elitaş

12-Sibel Parmaksız

13- Nurgül Uçar Aktuğ - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Yine İzmir'den Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement