Kilis Ak Partili Üstün: Türkiye'yi Bir Göçmen Deposu Olmaktan Kurtaracak Bir Anlaşma - Son Dakika
Güncel

Kilis Ak Partili Üstün: Türkiye'yi Bir Göçmen Deposu Olmaktan Kurtaracak Bir Anlaşma

Kilis Ak Partili Üstün: Türkiye\'yi Bir Göçmen Deposu Olmaktan Kurtaracak Bir Anlaşma

Ak Partili Üstün: Türkiye'yi bir göçmen deposu olmaktan kurtaracak bir anlaşmaAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göçmenlerin kabulüyle ilgili yapılan anlaşmayla ilgili olarak, "Türkiye'yi bir göçmen deposu olmaktan kurtaracak bir anlaşma" dedi.

09.04.2016 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Partili Üstün: Türkiye'yi bir göçmen deposu olmaktan kurtaracak bir anlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göçmenlerin kabulüyle ilgili yapılan anlaşmayla ilgili olarak, "Türkiye'yi bir göçmen deposu olmaktan kurtaracak bir anlaşma" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Kilis'te Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret etti. Burada konuşan Üstün, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göçmenlerin kabulü anlaşmasının Türkiye'yi bir göçmen deposundan kurtaracağını belirti. Üstün, anlaşma çerçevesinde 6 milyar Euro ödeneceğini kaydederek, şöyle dedi:

"Göçmenlerin statüleriyle alakalı Avrupa ile yaptığımız bir anlaşma var. Bu anlaşma da bizler için son derece olumlu bir anlaşma. Türkiye'yi bir göçmen deposu olmaktan kurtaracak bir anlaşma. Buradaki kardeşlerimizin sadece Suriyeli değil, Afganistan'dan, Pakistan'dan, Irak'tan gelip de 'Batı'ya geçerim' ümidiyle bu Ege Denizi'nde Akdeniz'de ölmesini engelleyecek bir anlaşma. Buradan aldığımız kadar göçmenin yanından Birleşmiş Milletler hukukuna göre önce kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Avrupa'ya gönderilecek. O bakımdan şu anda 25 bin isim belirlenmiş durumda. Bu anlaşma çerçevesinde 6 milyar Euro para ödenecek. Bu da önemli bir katkı. Göçmen kardeşlerimiz için eğitim, sağlık ihtiyaçları için karşılanacak. Daha sağlıklı evlerde kalmaları için iskan içinde bu para karşılanacak."

Üstün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ya yönelik sözlerinden dolayı eleştirerek, özür dilemesi gerektiğini söyledi. Üstün, "Normal bir insanın söylemeyeceği konu, bir siyasetçin hiç ağzından çıkmayacağı bir konu. Şu anda bizim teklifimizle Siyasi Etik Kanunu'nu Meclis'e sevk ettik. Etik davranışlar ilkesi var, temiz bir dil kullanılması lazım, ahlaklı olunması lazım, yalan söylenmemesi gibi ilkeler var. Bu komisyon kurulmuş olsaydı, ilk muhatabı, bu sözlerden dolayı Kılıçdaroğlu olurdu. Özür dilemesi beklenirken, çıktı, meseleyi başka yönlere çekmeye çalıştı. Bence hiç uğraşmasın; bir an önce Türkiye'den, Türk milletinden, sayın bakanımızdan özür dilesin" dedi.

Üstün, temasları kapsamında AK Parti İl Başkanlığı ve Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis Ak Partili Üstün: Türkiye'yi Bir Göçmen Deposu Olmaktan Kurtaracak Bir Anlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement