Kilis Alman Bakan'dan Kilis'te Suriyeli Sığınmacılara Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kilis Alman Bakan'dan Kilis'te Suriyeli Sığınmacılara Ziyaret

Kilis Alman Bakan\'dan Kilis\'te Suriyeli Sığınmacılara Ziyaret

Alman Bakan'dan Kilis'te Suriyeli sığınmacılara ziyaret ALMANYA Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriye sınırındaki Kilis'te ülkelerinden kaçan sığınmacılarla görüştü.

20.03.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Bakan'dan Kilis'te Suriyeli sığınmacılara ziyaret

ALMANYA Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriye sınırındaki Kilis'te ülkelerinden kaçan sığınmacılarla görüştü.

Sabah saatlerinde beraberindeki heyetle Kilis'e gelen Alman Bakan Gerd Müller, ilk olarak Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Vali Tapsız'dan kente ve Suriyeli sığınmacılara ilişkin bilgi alan Müller daha sonra sınır hattındaki Öncüpınar Konteyner kente gitti. Burada incelemelerde bulunan Alman Bakan, sosyal tesisler, alışveriş merkezi, ana okulu ve kreşi dolaştı. Bakan Müller daha sonra Almanya sivil toplum kuruluşlarından Malteser International ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı organizesindeki Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü eğitim merkezini gezdi. Merkezdeki gezi sırasında Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca yürütülen çalışmalara ilişkin Müller'e bilgi verdi.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Suriyelilerin eğitiminin önemli olduğunu ve Alman sivil toplum örgütlerinin de önemli rol üstlendiğini belirterek, "Özellikle gençlerin geleceği olması lazım, ancak gençler barışa hizmet edebilirler. Ancak onlar burada öğrendiklerini alacakları mesajları ülkelerine götürüp başarı tahsis edebilirler. Burada işbirliği ile yürütülen bu projenin ana sebebi ve hedeflerinin biri de buydu. Bu gençlere bir gelecek sağlayabilmek ve gelecekte ülkelerine döndüklerinde barışı tesis etmelerine yardımcı olmaktır" diye konuştu.

Alman Bakan Müller, sığınmacıları ziyaret ettikten sonra kent merkezinde caddeleri dolaştı ve esnaflarla sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis Alman Bakan'dan Kilis'te Suriyeli Sığınmacılara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement