Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne Aday Olması - Son Dakika
Güncel

Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne Aday Olması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün konuşması -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e çiçek taktim edilmesi ve esnaf ziyaret etme görüntüsü Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne aday olması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün " (Kilisliler) Yollarını, evlerini, parklarını, ticari hayatlarını paylaştılar ama 'öf' bile demediler.

10.04.2016 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün konuşması

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e çiçek taktim edilmesi ve esnaf ziyaret etme görüntüsü Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne aday olması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün

" (Kilisliler) Yollarını, evlerini, parklarını, ticari hayatlarını paylaştılar ama 'öf' bile demediler. Bundan daha büyük bir barış göstergesi olabilir mi? Bir barış ödülü verilecekse, Kilisliler bunu çoktan hak etti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Kilis'in Nobel Barış Ödülü adaylığına ilişkin, "(Kilisliler) Yollarını, evlerini, parklarını, ticari hayatlarını paylaştılar ama 'öf' bile demediler. Bundan daha büyük bir barış göstergesi olabilir mi? Bir barış ödülü verilecekse, Kilisliler bunu çoktan hak etti." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kilis'e gelen Üstün, AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Üstün, burada yaptığı konuşmada, Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını anımsatarak, Türkiye'nin 3 milyon Suriyeliyi barındırdığını, 5 yıldır göç sorununa ilişkin çözümler ürettiğini, Avrupa'nın ise bu sorunu yeni yeni gördüğünü belirtti.

Aylan bebeğin ölümüyle Avrupa'nın bu sorunu fark etmeye başladığını anlatan Üstün şöyle konuştu:

"Türkiye bunu 3-4 yıl öncesinden beri takip ediyor. Bu insanlar nereden botlara biniyor, kaç kişi ölmüş hepsinin tespitini yapıyordu. Aslında Türkiye burada büyük bir fedakarlık yapıyor. Bu göçmenlerin büyük bir kısmı Suriye'den geldi. Türkiye'nin köprü bir ülke olması ve pastasını büyütmüş olması ve yeni çıkan kriz alanlarına sınırdaş olması, Türkiye'deki göçmen sayısını birden artırdı. Tarihte Kavimler Göçü de dahil bir yerden bir yere bu kadar göç edilmemiştir. Avrupa bu göç olayını sonradan fark etti. Zaten Avrupa'nın huyu öyledir. Bir sorun kendi sorunu haline gelemeden bunu sorun olarak görmez. Ama Kilisliler bununla 5 yıldan beri yüzleşiyor."

Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilme sürecine değinen Üstün, "Bu fedakarlığın göstergesi olarak 'öyle bir şehir seçelim ki bu olayı bütün dünyaya anlatmada kolaylık olsun' dedik. Türkiye'yi aday göstermiş olsaydık politik bulabilirlerdi. Ama bir ilimiz var ki adı yardımlaşma ve kardeşlik şehri olarak ortaya çıkmış. Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi burada barındırmış. Hemen sınırın bu tarafındaki insanlara bakar hale gelmiş. Yollarını, evlerini, parklarını, ticari hayatlarını paylaştılar ama 'öf' bile demediler. Bundan daha büyük bir barış göstergesi olabilir mi? Bir barış ödülü verilecekse Kilisliler bunu çoktan hak etti. Madalya gelir gelmez bilmiyoruz ama tüm insanlığın gönlündeki madalyayı aldınız." ifadelerini kullandı.

Kilislilerin kendi özverileriyle dünyada müthiş bir itibar kazandığını vurgulayan Üstün, "Devletimiz göçmenlere açık kapı politikası uyguladı. Kilisliler de açık gönül kapısını uygulayarak, Suriyeli kardeşlerini misafir etti." dedi.

Kilis Milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat da Üstün'e Kilis'in dünya kamuoyunda tanınmasına vesile olduğu için teşekkür etti.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise Üstün'ün Kilis'te yaşamamasına rağmen, bu fedakarlığın farkına vararak, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini sağladığına işarete etti.

Konuşmaların ardından, Ayhan Sefer Üstün'e AK Parti logosun yer aldığı yöresel Kilis yorganı hediye edildi.

Daha sonra Üstün ve beraberindekiler, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Kara ile çarşı esnafını ziyaret etti.

Kilis\'in Nobel Barış Ödülü\'ne Aday Olması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne Aday Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bülent: Bomba seslerinden uyunmuyorki 0 0 Yanıtla
  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi
    11:55 Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi

    Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot köyünde 15 yıl muhtarlık yapan Nazım Şahin, eşi Kezban Şahin'in aday olmasıyla birlikte görevi ona devretti. Kezban Şahin, köyün yeni muhtarı olarak seçildi ve köye yapılacak işleri sırasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.


Advertisement