Kilis'te Belediye Başkanlığı İçin 8 Parti Başvurdu - Son Dakika
Politika

Kilis'te Belediye Başkanlığı İçin 8 Parti Başvurdu

Kilis\'te Belediye Başkanlığı İçin 8 Parti Başvurdu

Kilis'te, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yarışacak 8 siyasi parti belediye başkan adayı göstererek seçim kuruluna başvurdu.

20.02.2019 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yarışacak 8 siyasi parti belediye başkan adayı göstererek seçim kuruluna başvurdu.

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BTP, SP, TKP ile DSP Belediye Başkan adaylarının isimlerinin bulunduğu geçici aday listelerini seçim kurullarına teslim etti.

Kilis'te siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki belediye başkan adayları şöyle, Adalet ve Kalkınma Partisi Kilis Merkez Mehmet Abdi Bulut, Musabeyli Ayhan Yılmaz, Polateli Hakkı Çelik, Elbeyli Süleyman Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi Polateli Mustafa Polat, Elbeyli Abdurrahman Karaşahin, Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Merkez Ömer Yabancı, Musabeyli İhsan Ölmez, Polateli Hakkı Kılıç, Elbeyli Suat Kemal Özkan, İYİ Parti Kilis Merkez Ahmet Nalçacıoğlu, Musabeyli Halil Çetin, Saadet Partisi Kilis Merkez Şerif Karakurt, Musabeyli Abdullah Fizgelioğlu, Polateli Mihdat Bayındır, Elbeyli Murat Gezici, Kilis Bağımsız Türkiye Partisi Merkez Alaiddin Özkar, Polateli Mahmut Ceritlioğlu, Elbeyli Abidin Dokuzluoğlu, Türkiye Komünist Partisi Kilis Merkez İlker Buğday, Demokratik Sol Parti Kilis Merkez Cafer Gültekin, Demokrat Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim kuruluna listeleri sundu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kilis'te Belediye Başkanlığı İçin 8 Parti Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor
    11:38 CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu. Taşçıer, emekçilerin düşük ücretler, aşırı çalışma ve sendikal örgütlenme hakkına saldırılarla karşıladığı 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. CHP, meydanın milyonlara açılmasını ve hukuksuz yasak kararının kaldırılmasını talep ediyor.

  • AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti
    11:35 AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi, taksirli suçtan 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Mahkeme, taksirli suçlar nedeniyle hapis cezası alan uzman erbaşların kamu görevinde bulunmalarına son verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

  • Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    11:33 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya tebrik ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Başkan Kaya, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek beklentileri ve talepleri dinliyor.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor
    11:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Asya'dan ve Orta Doğu'dan gelecek yüklerin akışını sağlamak için Marmaray'dan sonra Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nin de büyük önem taşıdığını söyledi.

  • DHKP-C terör örgütü sorumlusu Fehmi Oral Meşe İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
    11:25 DHKP-C terör örgütü sorumlusu Fehmi Oral Meşe İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul polisinin ortak operasyonuyla DHKP-C terör örgütü sorumlularından olduğu ileri sürülen Fehmi Oral Meşe, İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçakta yakalanarak gözaltına alındı. Meşe'nin hakkında 3 ayrı suçtan toplam 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor. Ayrıca, örgüt üyesi Oğuz Meşe'nin ağabeyi olduğu belirlendi.

  • Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı
    11:24 Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı

    Antalya Elmalı Akçaeniş'in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı.

  • Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı
    11:23 Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, aranan şahısların tespiti ve yakalanması için icra edilen önleyici kolluk devriyesinde, yağma suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahıs Çay ilçesinde yakalandı. Yakalanan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya getirilen İtalyan donanmasına ait gemileri TBMM gündemine taşıdı
    11:22 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya getirilen İtalyan donanmasına ait gemileri TBMM gündemine taşıdı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya söküm işlemleri için getirilen İtalyan donanmasına ait üç deniz altı ve dört askeri gemiyi soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

  • Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:19 Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranması bulunan A.Ç. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, adli işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti
    11:19 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından göreve başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Makar ve üyelerini makamında kabul etti. Vali Ünsal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Genel Meclisi üyelerini tebrik etti ve başarılar diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Makar ise Vali Ünsal'a teşekkür ederek, ilin kalkınması ve gelişmesi için çalışacaklarını belirtti.

  • AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren karar
    11:18 AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren karar

    Anayasa Mahkemesi kamu işçilerini ilgilendiren bir karar aldı. Mahkeme, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen çerçeve anlaşma protokollerinin bağlayıcı olamayacağı hükmünü verdi. Anayasa'ya aykırı bulunan düzenlemenin iptal edilmesiyle idare ve sendikalar arasındaki toplu iş sözleşmeleri öne çıkacak.


Advertisement