Kilis Valisi Soytürk: "Suriyeli esnaf da bizim esnafımız gibi vergi ödüyor" - Son Dakika
Güncel

Kilis Valisi Soytürk: "Suriyeli esnaf da bizim esnafımız gibi vergi ödüyor"

Kilis Valisi Soytürk: "Suriyeli esnaf da bizim esnafımız gibi vergi ödüyor"

Kilis Valisi Recep Soytürk, düzenlediği basın toplantısında Kilis'te yaşayan Suriyelilerin de Türk esnaflar gibi devlete vergi ödediğini ve sigorta pirimi yatırdığını belirterek, "Bunların takipçisi olacağız" dedi.

13.11.2019 13:09  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Valisi Recep Soytürk, düzenlediği basın toplantısında Kilis'te yaşayan Suriyelilerin de Türk esnaflar gibi devlete vergi ödediğini ve sigorta pirimi yatırdığını belirterek, "Bunların takipçisi olacağız" dedi.

Vali Recep Soytürk, Kilis'te görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda kentteki eğitim durumuyla ilgili bilgi veren Vali Soytürk, "İlimizde 32 okulun ikili öğretim yapıyor. İlimizde bin 100 terslik açık var, eğer bu açığı kapatırsak, teki eğitime geçebiliriz. Göreve başlayalı bir yıl oldu. Göreve başladığım gönden itibaren okul sorununu çözmek için çalışıyoruz. Belediyemize ait, arsalar var, vakıflara ait arsalar var, bunların tamamını değerlendiriyoruz. Bu arsalar yeterli gelmeyecek, bu nedenle eski Suma Fabrikasının yerini almak için çalışacağız. Burası yaklaşık 51 bin dönüm, eğer burayı alırsak okul sıkıntısı çözülmüş olacaktır. Kilis eğitim açısından daha önce Türkiye sıralamasına giren bir il iken, şuan sonlara yakın yerdeyiz. Bunun nedeni öğrenci sayımız kadar ilimizde misafir öğrencimiz var. Geçen hafta milletvekillerimiz ve belediye başkanımız ile Milli Eğitim Bakanımızı ziyaret ettik. Buradaki sorunları ve sıkıntıları anlattık. Kilis'e teknik bir ekip gönderecekler" dedi.

Organize sanayi bölgesinin tapusu tamam

Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Soytürk, "Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nin bilindiği üzere tapusunu aldık. Yakın bir süre içerisinde fabrika kurulacak yerlerin arsası dağılacak. Buraya fabrika kurulması için alt yapının yapılması gerekiyor. Ankara'da bu konuda görüşmelerde bulunduk. Mevcut Kilis Organize Sanayi bölgesinin ikinci etap çalışmaları da sürüyor. Hem milletvekillerimiz hem belediye başkanımız hem de AK Parti il başkanımız yakından takip ediyorlar" şeklinde konuştu.

"Kilis takdire şayan bir il"

Vali Recep Soytürk, Kilis'in örnek bir şehir olduğunu ifade ederek, "Nüfusu kadar Suriyeli bulunmasına rağmen, önem arz etmeyen konular dışında her hangi büyük bir hadise yaşanmıyor. Gerçekten Kilis takdire şayan bir ilimizdir" ifadelerine yer verdi.

"Suriyeliler de vergi veriyor"

Vali Soytürk, Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik başlatılan denetimlerin sürdüğünü hatırlatarak, "Denetimlerimiz sürüyor. Tabelaları yüzde 75 Türkçe yüzde 25 Arapça olarak değiştirildi" dedi. Suriyelilerin de Türk esnaflar gibi vergi ödeyip sigorta pirimi yatırdığına da dikkat çeken Soytürk, "Suriyeli esnafta bizim esnafımız gibi vergi ödüyor. Sosyal güvenlik kurumuna prim yatırıyor. Bunların takipçisi olacağız. Belediye başkanımızda gerçekten bu konular üzerinde ciddi çalışmalar yapıyor. Ankara'da bakanlıkları gittiğimiz zaman milletvekillerimiz,.belediye başkanımız, il başkanımız tek vücut bir şekilde hareket ediyoruz. Birlik bütünlüğün olduğu yerde hizmette olur" ifadelerini kullandı.

Sınır ötesinde elektrik ve su sorunu çözüldü

Fırat Kalkanı bölgesinde elektrik ve su sorununun çözüldüğünü ifade eden Vali Soytürk, "Enerjimizin büyük bölümünü buraya harcıyoruz. Kilis'ten Suriye'ye ihracat yapan firmaların önünü açıyoruz. Yine orada Kilis'e ihtilat yapmak isteyenlerin de önünü açtık. Daha iyi olması için çalışıyoruz. Nakliyecilerin 550 litre gelirken tırların mazot getirebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tekrar söylüyorum, milletvekillerimiz,.belediye başkanımız, il başkanımız ile birlikte koordineli çalışıyoruz" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kilis Valisi Soytürk: 'Suriyeli esnaf da bizim esnafımız gibi vergi ödüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement