Kilisede İftar - Son Dakika
Güncel

Kilisede İftar

Kilisede İftar

Danimarka'da son iftar yemeği Steffan kilisesinde verildi.

27.08.2011 15:30  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da son iftar yemeği Steffan kilisesinde verildi. Geleneksel hale gelen iftar yemeğine bu yıl katılım daha çok oldu. Yemekte her millet, inanç ve görüşten insan biraraya geldi.

Kopenhag'ın Norrebro semtindeki Steffan kilisesinde Rosen (gül) Derneği tarafından verilen iftar yemeği büyük ilgi gördü. Bayan papaz Pernille Östrig ve Nihat Balaban'ın 4 yıl önce başlattıkları iftar geleneğine gösterilen ilginin her yıl giderek arttığı görüldü.

İftar yemeğinde Türk asıllı Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan ile Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç de hazır bulunup birer konuşma yaptılar. İftardan önce beyaz perdede Rosen derneğinin Afrika, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerde fakirlere yaptığı yardım faaliyetleri gösterildi. Dernek üyelerinden Arif Durmaz, yardım götürdükleri her ülkede Türkiye'yi gördüklerini belirterek, bundan büyük gurur duyduğunu söyledi. Papaz Pernille Östrig, 4 yıl önce, kiliseye yakın dükkan sahibi olan Nihat Balaban'ın kendisini yemeğe davet ettiğini, kendisinin de Olur ama neden komşularımızla yemeyelim diyerek, ilk iftar yemeğini verdiklerini ve daha sonra bunu geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Yıldız Akdoğan, Burada böyle bir faaliyette bulunulması çok önemli çünkü Norrebro çok kültürlü bir semt. Kilisenin önünde iftar yemeği vermek hem sembolik hem de siyasi anlamda çok önemli. Özellikle Norveç'te Müslüman göçmenlere karşı olan bir aşırı sağcının gerçekleştirdiği katliamdan sonra böyle değişik toplumlardan insanların iftarda buluşması çok anlamlıödedi. Özlem Sara Çekiç de iftar yemeğine katılımın önemine değinerek, Burada sonuçta insan olduğumuzu, bir yemeği paylaşabildiğimizi görüyorum. Ben niyetliydim, masamda inanlar da, inanmayanlar da vardı. Bence bundan daha güzel bir manzara olamazdı dedi. Ezanla başlayan iftar yemeğinden sonra papazın eşi Norveçli sanatçı Eyolf Östrem, Utoya katliamında ölenler için şarkılar seslendirdi, çocuklardan oluşan koro da dostluk şarkıları söyledi. İftar yemeği akşam geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilisede İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement