Kiliseye Şok - Son Dakika
Dünya

Kiliseye Şok

Kiliseye Şok

İtalya'nın Cenova Santo Spirito Ponente Kilisesi Rahibi Riccardo Seppia, pedofili ve uyuşturucudan tutuklandı

20.05.2011 10:40  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Cenova kenti yakınındaki Sestri Beldesi'nde yeralan Santo Spirito Ponente Kilisesi Rahibi Riccardo Seppia, pedofili ve uyuşturucudan tutuklandı. Rahibin satanist olduğu da iddia ediliyor.

Olay, rahip Seppia'nın cep telefonu konuşmalarının telekulağa takılmasıyla ortaya çıktı. Emniyet güçlerince bir süredir bölgede yapılan uyuşturucu trafiğini ortaya çıkarmaya yönelik soruşturma kapsamında Rahip Riccardo Seppia'nın cep telefonuyla yaptığı konuşmalar dinlemeye takıldı.

Uyuşturucu satıcılarıyla yaptığı bir konuşmada, 'Nasıl oluyor da uyuşturucu kullanan ve çocuğunu satmaya hazır bir aile bulamıyorsunuz. Ben 14 yaşın altında seviyorum. Bana 10 yaşında bir çocuk bulun' diyerek, pedofili amaçlı çocuk siparişinde bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis, operasyon düzenleyerek Seppia'yı tutukladı.

Cenova Marassi Cezaevine konulan Rahip Seppia'nın, 18 yaşından küçüklerle para karşılığı seks yaptığı iddia edildi. Uyuşturucu kullandığı tespit edilen Seppia'nın, çocuk yaştaki gençlere uyuşturucu sattığı da öne sürüldü.

Ayrıca polis, Seppia'nın çok sık Milano'ya, gençlerin yoğun olarak gittiği gece kulüplerine gittiğini ve günde ortalama 300 euro harcadığını belirledi. Soruşturmayı derinleştiren emniyet ekipleri, Sapia'nın bu harcamaların gelirini nereden sağladığının da bulunmasına çalışıyor.

SATANİZM SUÇLAMASI

Ancak suçlamalar bununla da kalmadı. Sözkonusu iddiaların yanında Seppia'nın satanist olduğu da dile getirildi. Rahip Seppia'nın sırtında satanizm simgelerinden biri kabul edilen yedi oklu güneş figürünün dövme olarak yeraldığı , bu nedenle satanizm eğiliminde olabileceği öne sürüldü.

Olayın ardından bölgeye giderek Santo Spirito Ponente Kilisesi'nde incelemelerde bulunan İtalya Piskoposlar Birliği Başkanı Kardinal Angelo Bagnasco, 'Eğer gerçekse, kilisenin yüzünde bir yaradır. Öncesinden hiç bir belirtinin olmaması ise daha da şok edici' diyerek, Seppia hakkında öncesinden bir suçlama olmadığına işaret etse de 80'li yıllarda Seppia'nın üstü olarak görev yapan Rahip Piercarlo Casassa'nın olayla ilgili, emniyete verdiği ifade duruma farklı bir boyut kazandırdı.

Rahip Casassa, Seppia'nın 1985'de çocuklarla bir yaz kampı organize ettiğini ancak, sonraki yıllarda kimsenin onun yakınında dahi olmak istemediğini dile gitirdi. Casassa ayrıca, elinde kanıt olmadığı için emniyete gitmediğini ama geceleri dışarda kalan ve gün boyunca uyuyan Seppia hakkındaki şüphelerini üstlerine bildirdiğini belirtti.

HALK TEPKİLİ

Rahibi Riccardo Seppia'nın pedofili ve uyuşturucudan tutuklanması, çevre sakinlerini ayağa kaldırdı. Sestri Beldesi'nde yaşayanlardan bazıları kiliseye karşı tepkilerini Rahip Seppia'nın görev yaptığı Santo Spirito Ponente Kilisesi'nin duvarına siyah sprey boyayla 'Çek elini çocukların üstünden. Sübyancı alçak Rahip Seppia' ve 'Rahip Seppia kalleş sübyancı. Kilise senin domuz ahırın' ifadelerini yazarak gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kiliseye Şok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement