Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Beşiktaş, tekrar maçında Kasımpaşa'yı müthiş bir ilk yarı performansı sonrası 3-0 mağlup ederken, spor yazarları Galatasaray'ın ardından siyah-beyazlıların da artık ciddi bir şampiyonluk adayı haline geldiğini vurguladılar.

12.02.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rıdvan Dilmen - Sabah

Maçın tekrarı kararı alındığında "Bir şey olmaz" deniyordu. Ama kimilerine göre hesapta olmayan Beşiktaş ligin ikinci yarısında 4 maçta 10 puan alarak" Bu işte ben de varım" dedi. Kasımpaşa ofansif ve açık oynayan bir takım. İki takım da aslında maça presle başladı. Pozisyon yok, orta sahada sert geçen bir maçtı. Ama Beşiktaş'ın attığı golden sonra Kasımpaşa biraz daha risk aldı. Duran toptan ikinciyi yediler. Ama Beşiktaş'ın ne kadar istediği 3. golde belli oldu zaten. Sağ bek Serdar 70 metre koştu, ikinci direğe kesti. Ofansif oynayan Olcay vurdu rakipten sekti, savunmanın önünde oynayan defansif Veli de golü yaptı. Sağ bek ortalıyor, ofansif Olcay vuruyor, defansif orta saha Veli de golü atıyor. Beşiktaş'ın ne kadar istediğin üçüncü golde görüyoruz.

Kartal'ın zirve yürüyüşü

Mehmet Demirkol - Fanatik

Ligin ilk yarısının ilk 4 haftası standardında bir oyunla başladı Beşiktaş. Ne ilginç ki bunu Fernandes'siz de yapabildiler. Halbuki o dönem bu işin anahtarının Portekizli olduğu düşünülüyordu. Orta sahada muhteşem bir presle, hep ikili sıkıştırmalarla rakibin toplu topsuz hareket etmesini imkansız kıldılar. Zaten oyun kurulumu için Castro'nun ayağına bakan Kasımpaşa kıpırdayamadı. Bu oyunu seyrederken aklımızdaki soru maçın hakimiyetini bir süre sonra mutlak şekilde rakibe veren siyah-beyazlıların bu duruma yeniden düşüp düşmeyeceğiydi. Bunu test etmek mümkün olmadı. Çünkü sarı kartlı Serdar sorumsuzluk zirvesi bir ikinci kartla sahayı erken terketti. Sonuç olarak maçı savunmada da olsa bu kez onlar bitirdi. ve asıl yönetimin diplomasi başarıyla tekrarlattıkları maçı net bir skorla kazanmayı başardılar. Bu Bilic ve oyuncuları için zaferin en önemli yönü…

Güntekin Onay – Vatan

Dünkü maçın anahtarı futbolcuların sahaya yansıttığı büyük kararlılık idi. Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz'ün "10 maç oynarsak 10'unda da Beşiktaş'ı yeneriz" açıklaması da sanıyorum Beşiktaşlılara ekstra motivasyon sağladı. Bugüne kadar oynanan toplam 60 maçta rakibini sadece 2 kez yenebilmiş bir takımın asbaşkanının yapmış olduğu bu açıklama kuşkusuz iyi niyetliydi ancak kendi kulübüne zarar verirken Beşiktaş'ı adeta kamçıladı. Sert, mücadeleye dayalı ancak yine de centilmence bir oyundu. Sonuç ne olursa olsun tekrar edilen maçta bir önceki maçta cezalı olan futbolcuların forma giymesine ise kimse anlam veremedi. Keskin bir düşüş yaşayan Kasımpaşa, her şeye rağmen güçlü bir takım. Maçın 2. yarısındaki oyunu sürdürürlerse yeniden çıkışa geçeceklerdir.

"Çok değerli bir maçtı"

Atilla Gökçe – Milliyet

Beşiktaş'ın coşkulu, üretken ve rahat oyununun bir başka nedeni de lider Fenerbahçe'nin puan kayıpları idi. Dünkü oyunda şampiyonluk yarışına yeniden ortak olabileceklerini gösterdiler. Hem hücumda hem de defansta etkili, verimli ve uyumluydular. Serdar'ın ikinci sarıdan kırmızıyla oyun dışı kalması doğru karar. 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş kendi yarı sahasında baskıyla karşı karşıya oynadı. Savunmada toplanarak atakları savuştururken yorulan Gökhan ve Olcay'la kontralarda topu ileri taşımakta zorlandılar. Holosko'nun girişinden sonra rahatladılar. Yine de 3-0'a rağmen Kasımpaşa'yı oyundan düşürdüklerini söyleyemeyiz. Her neyse... Şampiyonluk sofrasına biri daha oturdu... Masaya bir tabak daha koyun!

Erman Toroğlu – Fotomaç

Beşiktaş takımı yıldızlarla oynayan bir takım değil. Kadro yapısı imece usulü çalışan karıncalar gibi. Yardımlaşarak oynuyorlar. Yardımlaşarak oynayan takımda her futbolcunun değeri büyüktür. Yani futbolcu ne olursa olsun sahada kalmaya çalışmalı. Dünkü maç gösterdi ki; Serdar Kurtuluş bu takımın oyuncusu değil... Bilic de onu biliyor ama çaresizlikten oynatıyor gibi. Bu karşılaşma çok iyi irdelenmeli. İlk maçta kesin kural hatası vardı. MHK'nin yanlış uygulaması, Tahkim'den döndü. Yani MHK'nin yanlışını Tahkim düzeltti. Sonunda maç 3-0 oldu. Adalet yerini buldu ama korku filmi gibi bir senaryo. Böyle kararlarla Türk futbolunun yaralandığını hep yazdık, yazmaya devam edeceğiz. Düzelir mi? Umuyoruz ki düzelsin...

"Şerefiyle oynayan..."

Metin Tekin – Sabah

Dakikalar 25'i gösterdiğinde her iki takım için de tek bir gol pozisyonu, tek bir hücum girişimi yoktu. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde maç 3-0'a gelmişti! Ben de, bana göre sahadaki oyuncular da bunun nasıl olduğunu anlamadı. Ama şu bir gerçek ki Beşiktaşlı oyuncular buldukları üç pozisyonu da gol yaptı. Daha önceki maçların farklı hikayeleri olsa da hepimiz ikinci yarı artık bu sefer Beşiktaş'ın oyunu oraya getireceğini düşünmüyorduk. Ama tam da ikinci yarının başında Serdar'ın bitmiş gözüken bir maçta anlamsız faulü, ikinci sarı kart ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Oyun Kasımpaşa lehine tek kaleye döndü ama yine de gol pozisyonu anlamında hiçbir üretkenlikleri olmadı. Burada Beşiktaş mı iyi savundu, Kasımpaşa mı çok yetersizdi inanın bunu anlamak çok zordu.

Cem Dizdar – Fanatik

İlk yarı boyunca orta sahalar arka tarafa top sarkıtmamak için var güçleriyle didindiler. Öyle ki; bu nedenle ilk yarı boyunca toplam 28 faul yapıldı ve bu nedenle de oyun sık sık durdu. Haliyle 'lig alışkanlığı'na uygun pozisyonlar açısından durağan bir maç izliyordu ki, Beşiktaş'ın 'sağlam kolonu' Veli Kavlak sahne aldı. Almeida'nın gol vuruşuyla biten pozisyonda defansın arkasına sinmiş Olcay'a muazzam bir pas atarak gerektiğinde marifetli bir orta saha oyuncusuna da dönüşebileceğini gösterdi. Bu gol düğümlü maçın da çözümü oldu. Beşiktaş az ve öz gittiği Kasımpaşa ceza sahası içinde ilk yarı bitmeden iki gol daha bularak işini kolaylaştırdı. Beşiktaş bu sağlam ve güvenli düzende bir iki maç daha oynayabilirse ilk gerçekçi hedefi olması gereken Şampiyonlar Ligi için epeyce yol alır. Samet Aybaba'nın geçen sezon söz ettiği 'gizli hedef' için ise oyununu biraz daha olgunlaştırması gerekir. Kuşkusuz ki, öndeki rakiplerini gözlemeyi de ihmal etmeyecektir.

"Keşke bir maç daha yapsak"

Ali Ece – Akşam

İptal edilen maç zaten gelişmiş bir futbol ülkesinde oynansa 3-0 olarak tescil edilirdi. Skor manidar şekilde hükmen olmadan 3-0'a gelmeden hemen önce Oğuzhan gereksiz zorlamadı. Yıllarca Arsenal altyapısındayken ilham aldığı Fabregas'ı andıran şekilde topu 5 adım ileriye isabetli atmak için topa bastı. Veli arka direkte Zeki-Şenol golü attı! Beşiktaş'ın 10 kişi kaldığı pozisyonda Serdar'ın sarı kartı varken yaptığı müdahale, ilk yarıdaki Galatasaray maçında Bruma karşısında yaptığı hata kadar vahimdi. Sahi, Biliç ıssız adaya gitse yanına mutlaka Atiba'yı da alır. Sağ beke geçen Atiba futbol insanı değil de Beşiktaş Çarşısı'nda bir nesne olsaydı, İsviçre çakısı-İngiliz anahtarı karışımı olurdu herhalde! Biliç'in Antep maçında pres uygulatıp "Topu rakibe ver hızlı çık"çı Şota karşısında tam tersini yaptırması da takdire şayan.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement