Kimlik Bilgilerinin Sızdırılması - Son Dakika
Politika

Kimlik Bilgilerinin Sızdırılması

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Kimlik bilgilerinin CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından sızdırıldığı iddiası üzerine dava açmayı düşünüyorum.

12.04.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Kimlik bilgilerinin CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından sızdırıldığı iddiası üzerine dava açmayı düşünüyorum. Bunun üzerinde çalışacağız. Bu bize atılı bir iftiradır, İzmir'e yönelik bir saldırıdır." dedi.

Yüksel, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kimlik bilgilerinin CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından sızdırıldığı yönünde açıklama yaptığını anımsattı.

Milyonlarca yurttaşın kimlik bilgilerinin elden ele dolaştırılmasının bir numaralı sorumlusunun hükümet olduğunu iddia eden Yüksel, "Hükümet bunu üzerimden nasıl atarım diye bir çaba içine girdi. Her sıkıştığı noktada Başbakan kendi işlediği suçu CHP işlemiş gibi göstererek haklı çıkmaya çalışıyor." diye konuştu.

Türkiye gündeminde asıl ilgilenilmesi gereken önemli konuların bulunduğu ve hükümetin suçlarını örtme çabasına girdiğini öne süren Yüksel, "Bununla ilgili de Başbakan kimlik bilgilerinin YSK tarafından partilere verildiğini, parti genel merkezlerinin de teşkilatlarına verdiğini, CHP İzmir'in de bu bilgileri sızdırdığını açıkladı. YSK'nın 30 partinin genel merkezine verdiği bilgiler var. Bu bilgiler sınırlı ve hiçbir parti il örgütüyle tam olarak paylaşmamıştır." ifadelerini kullandı.

Emrehan Halıcı'ya açılan dava

Şeffaf bir seçim yapılabilmesi ve dedikoduların ortadan kaldırılması için CHP'nin bir çalışma gerçekleştirerek e-seçmen uygulamasını oluşturduğunu belirten Yüksel, bu sistem sayesinde vatandaşların kimlik numarası üzerinden oy kullanacağı sandığı bulduğunu anlattı.

Sistemi eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'nın oluşturduğunu hatırlatan Yüksel, "Başbakan konuyla ilgili eski bir milletvekilinin yargılandığını söylüyor. Bu milletvekili açıklaması da muğlaktır. Bütün milletvekillerimizi zan altında bırakmaktadır. Sayın Emrehan Halıcı çok değerli çalışmalar yapmış, e-sistemi getirmiştir. CHP'nin çalışmaları sayesinde iktidar daha dikkatli olmak zorunda kalmıştır." dedi.

CHP'nin sisteminin "sahte seçmeni" önlemeye yönelik hazırlandığını ifade eden Yüksel, bir AK Partili yöneticinin şikayeti üzerine e-seçim sistemi ile ilgili Emrehan Halıcı'ya dava açıldığını dile getirdi.

Kimlik bilgilerinin sızdırılması konusunun 2009 yılına dayandığını, e-seçim sisteminin ise daha sonra kullanılmaya başlandığını vurgulayan Yüksel, "Asıl amaç, YSK'nın bu bilgeleri siyasi partilerle paylaşmamasıdır. Seçimler de hileye daha açık hale gelecek, şaibeli olacak. Yine o dedikodular üretilecek. Seçimlere hile karıştırmayı planladıklarını düşünüyorum. Seçimlerdeki şeffaflığı ortadan kaldırmaya yönelik bir algı operasyonudur bu." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'ndan kimlik bilgilerinin sızdırılması olayına ilişkin IP numaralarını açıklamasını isteyen Alaattin Yüksel, "Kimlik bilgilerinin CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından sızdırıldığı iddiası üzerine dava açmayı düşünüyorum. Bunun üzerinde çalışacağız. Bu bize atılı bir iftiradır, İzmir'e yönelik bir saldırıdır. İzmir CHP'ye yönelik bir algı operasyonu olduğunu, bir saldırı altında olduğumuzu düşünüyoruz. Hukuk çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir CHP'nin bu konuda en düzgün çalışan teşkilat olduğunu ifade eden Yüksel, İzmir'e yönelik iddiaların altında da CHP'yi susturma hedefinin yattığını ileri sürdü.

Yüksel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karikatürize eden afişlerin dün şehrin çeşitli noktalarına asıldığını ancak İzmir Valiliği başta olmak üzere resmi kurumların bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı gece yarısına kadar gerçekleştirmediğini savundu.

Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger

Öte yandan, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanlış bilgilerin aktarılmış olabileceğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu'nun kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin açıklamada bulunurken çok basit bir konuyu bilerek gözden kaçırdığını öne süren Aksünger, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan, eski vekilin de bununla ilgili yargılandığını söylüyor. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Emrehan Bey olabilir. O konu seçmen sorgulama sistemi ile ilgili ve o sistem nerede oy kullanacağınızı size gösteriyor. Sızdırılan kimlik bilgileri 2008 yılına ait, bizim e-seçmen sistemini kurduğumuz yıl ise 2013."

Aksünger, "Sayın Başbakan, kimlik bilgilerinin CHP İzmir İl Başkanlığına gönderilmesiyle sızdırıldığını iddia ediyor. Ben de AK Parti Ankara Teşkilatı veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından sızdırıldığını iddia ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kimlik Bilgilerinin Sızdırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement