Kimlikteki yaşı 11 ama 740 farklı suç kaydı var: 15 yaşında çıkınca tutuklandı - Son Dakika
3.Sayfa

Kimlikteki yaşı 11 ama 740 farklı suç kaydı var: 15 yaşında çıkınca tutuklandı

İstanbul'da nüfus cüzdanında 11 yaşında olan ve 740 suç kaydı bulunan B.G. yaptığı hırsızlıklarla polisin yakından tanıdığı bir isimdi. Gözaltına alındığı her olayda yaşı küçük göründüğü için serbest kalan B.G., bu kez kurtulamadı. Hırsızlık şüphelisi olarak geçen hafta bir kez daha yakalanan B.G.'nin mahkeme kararıyla gerçek yaşı tespit edildi. Yapılan inceleme sonucunda yaşının 15 olduğu saptanan B.G., hırsızlık suçundan tutuklandı.

01.03.2022 11:30  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören başta olmak üzere İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yankesicilik yaptığı tespit edilen ve kimlik bilgilerinde 12 yaşından küçük olduğu için suç ehliyeti olmayan Biran G., sadece kimlik tespiti yapılıp ailesine teslim ediliyordu. 8 Şubat günü mahkeme, Biran G.'nin 12 yaşından büyük olduğunu tespit etti.

Poliste daha önceden 740 hırsızlık kaydı bulunan Biran G., Güngören'de 21 Şubat günü Güngören ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan takip sonucu yaklaşık 170 bin liralık 3 hırsızlıkla ilgili yakalanarak, gözaltına alındı. Arkasından gittiği kişilerin sırt çantalarını açıp, yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptığı güvenlik kameralarına yansıyan Biran G., polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece "Yankesicilik" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇANTADAN 9 BİN DOLARI ÇALARKEN KAMERAYA YANSIMIŞTI

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Biran G.'nin yaptığı hırsızlık kameraya yansımış ve günlerce konuşulmuştu. Biran G., Cebrail Akgün'ün çantasını açarak 9 bin doları çaldı. Hırsız, parayı cebine koyduktan sonra koşarak uzaklaştı. Cebrail Akgün olan bitenden habersiz yoluna devam etti. Akgün, parayı teslim etmek üzere gittiği esnafın yanında durumu fark etti. Çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayın ardından hırsızlığa uğradığını fark eden Akgün, polise giderek şikayetçi oldu.

Tamı tamına 740 suç kaydı var! 12 yaşından büyük olduğu tespit edilince cezaevine gönderildi

GEÇTİĞİMİZ YIL 400'E YAKIN SUÇ KAYDI VARDI

Yaşadığı olayı anlatan Cebrail Akgün, "Handan çıktım, diğer mağazanın parasını verecektim. Gelirken takılıyor peşime. Çantayı açıyor 9 bin doları aldığı gibi kayboluyor ortalıktan. 11 yaşındaki bir çocuk geldi çaldı. Ben bu parayı 1 senede ödeyemem" diye konuşmuştu..

Esnaf Şahin Altunay, "Bu çocuk daha 11 yaşında. Bu işi yapıyor. 9 bin dolar, 150 bin lira gibi bir rakam ediyor. Nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz. Karakolda 400'e yakın suç kaydı var dediler" ifadelerini kullanmıştı.

Kimlikteki yaşı 11 ama 740 farklı suç kaydı var: 15 yaşında çıkınca tutuklandı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Kimlikteki yaşı 11 ama 740 farklı suç kaydı var: 15 yaşında çıkınca tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
    11:13 Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Elazığ'da bir beton fabrikasında fork-lifti tamir etmek için altına giren işçi, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan işçi hayatını kaybetti. Talihsiz adamın bir hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • Bursa'da Kaçak Definecilik Kazası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:03 Bursa'da Kaçak Definecilik Kazası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yaparken jeneratörden sızan gazdan zehirlenen baba, oğul ve arkadaşları hayatını kaybetti. Definecilerin kimlikleri belirlenirken, cenazeler JAK ve AFAD ekiplerince mağaradan çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi
    11:03 Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi

    Bartın'ın Amasra ilçesinde denizde sörf yapan bir şahıs, sahil güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler, bölgede sörf yapmanın tehlikeli olduğunu söyleyerek ikaz etti. Şahıs, uyarıları dikkate alarak denizden çıktı.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi
    11:00 Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi

    Beypazarı ilçesinde meydana gelen olayda, apartman otoparkında bulunan bir otomobilde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekileri ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Alevlere teslim olan araç ise kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.


Advertisement