KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOAKTİF VE NÜKLEER KAZA TATBİKATI - Son Dakika
Güncel

KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOAKTİF VE NÜKLEER KAZA TATBİKATI

Burdur'da İl Sağlık Müdürlüğü ile Acil ve Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler (KBRN) tatbikatı yapıldı.

28.10.2022 10:21  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da İl Sağlık Müdürlüğü ile Acil ve Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler (KBRN) tatbikatı yapıldı.

Fidan Pazarı'nda yapılan tatbikatta senaryo gereği 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan sürücü, üzerinde 'klor' yazılı tankere çarptığını sonrasında da tankerden sıvı döküldüğünü ihbar etti. İhbar sonrası AFAD, sağlık, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, belediye temizlik, emniyet ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Çevre emniyetinin alınmasının ardından özel kıyafetli AFAD ekibi kazaya müdahale edip numune aldı. Numuneleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Ekipler, klora maruz kalan kazazedeleri kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer ajanların insan vücudundan, eşyalardan ve çevreden uzaklaştırılması veya etkisizleştirilmesi işlemi yaptı. Kazazedeler sağlık ekiplerine teslim edildi. İtfaiye ekipleri de kaza bölgesindeki klor gazının çökmesi için sulama yaptı. Kazazede yakınlarının olay yerine girişini polis engelledi. Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, "Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelerden gelişecek afetlere karşı tatbikat gerçekleştirdik. Afyonkarahisar'dan profesyonel AFAD ekibi destek için geldi. Bu tatbikatların çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bugün yaptığımız tatbikatta iyi yaptığımız şeyleri, eksiklerimizi, geliştirmemiz gereken noktaları gördük" diye konuştu. Burdur Acil ve Afet Durum Müdürü Yasin Tokgöz de şunları söyledi: "2022 yılı AFAD Başkanlığı tarafından tatbikat yılı ilan edildi. Yıl boyunca okullarımızda, sanayi bölgelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarımızda, üniversitemizde deprem ve yangın tahliye tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer risklerden oluşan ve insan hayatını ciddi boyutta etkileyen kazalar yaşanabiliyor. İlimiz, Antalya, Fethiye, Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunduğu için paydaş kurumlarla ortak tatbikat yaptık. Güzel ve verimli bir tatbikat oldu. "Tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri, UMKE, Burdur AFAD İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, Burdur İl Özel İdaresi, Burdur İtfaiyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ekipleri ile Burdur Kızılay Derneği gönüllüleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı. (DHA)

KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOAKTİF VE NÜKLEER KAZA TATBİKATI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOAKTİF VE NÜKLEER KAZA TATBİKATI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement