Kınalı Eller Bakıra Can Verdi" Projesi - Son Dakika
Güncel

Kınalı Eller Bakıra Can Verdi" Projesi

Adıyaman'da İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Kınalı Eller Bakıra Can Verdi" Projesi'nin tanıtımı için panel düzenlendi.

28.09.2017 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Kınalı Eller Bakıra Can Verdi" Projesi'nin tanıtımı için panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Proje Koordinatörü Pınar Duman, toplumun en etkili, yönlendirici, yapıcı, birleştirici ve koruyucusunun kadın olduğunu söyledi.

Kırsal alanda yaşayan Adıyaman kadının güçlendirilmesi raporu sayesinde kırsaldaki 18-64 yaş aralığındaki 472 kadınla yüz yüze görülüşülerek kadınların yaş, cinsiyet, eğitim düzeyleri ve gelir düzeylerinin analiz edildiğini ifade eden Duman, şunları kaydetti:

"Projede hedef grubumuz, 1983'te inşaatına başlanan ve 1992'de faaliyete geçen Atatürk Barajı'nın yapımından olumsuz etkilenen asıl yaşam yerlerini terk etmek zorunda kalan Samsatlı kadınlardır. Proje faaliyetlerini geliştirmek için Samsat Sosyal Tesislerinde proje ofisi ve atölye oluşturduk. 2 Mart'ta meydana gelen depremin ardından yerimiz hasar gördü. Çadır dışında atölyemize devam ettik. Çadırlarda kadınlara bakır eğitimi verdik. Kadınların üretici duruma geçmelerini sağladık."

Konuşmaların ardından panele geçildi. Panelistlerden AKİD Başkanı Birsen Günay, KOSGEB Müdürlüğünden Mustafa Keleş ile yöresel besi bebek için çalışma yürüten kadınlardan Aynur Telli birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kınalı Eller Bakıra Can Verdi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement